Вирусолог за ваксинациите: Престъпление е да оставиш възрастните за накрая

Резултатът продължава да тежи, подчерта акад. Ангел Гълъбов
23 апр 2021 16:45, Ния Христова
90

Главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев обяви, че кривата на смъртността е последвала тази на заболеваемостта и България се е насочила към края на третата вълна. Ще бъдат ли противоепидемичните мерките разхлабени?
 
"Третата вълна е към края си и мерките не трябва да се отпускат, тъй като борбата с това заболяване е карантина и ваксиниране", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR вирусологът акад. Ангел Гълъбов.Според него е важно да се търси отговор на въпросите защо България е на първите места в Европа по смъртност, както и защо е на последното място по ваксинации на глава от населението. И обяснението не е медицинско, смята той.

Още по темата
"Възрастните хора в България бяха поставени в четвърта фаза. В Австрия, Италия, Испания, Франция и Обединеното кралство започнаха ваксинирането с възрастните, а в България тези 1,6 млн. души бяха оставени накрая", посочи вирусологът.
 
И поясни, че домовете за възрастни бяха приоретизирани, но българският народ няма традицията да праща родителите си в такива домове.
 
"Възрастните хора си остават вкъщи, те помагат и си отиват при близките. За съжаление, в България се извърши това страхотно престъпление да сложиш възрастните накрая и резултатът продължава да тежи", подчерта акад. Гълъбов.
 
Ниският процент на ваксинирани е главната причина за високата смъртност у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водещия е наркоман
70
5
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Трябвало е да живееш по време на някои от чумните епидемии и да се надяваш на естествения си имунитет.
69
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствена естественна имунизация е тази от Природата с която сме родени, организма може да се справи, ако не му се пречи . Ваксинираните сте *** и прости , че се отказахте от естествения си имунитет и сте стали доброволни роби на тази нечовешка схема на терора от властите.. Пишете ми колкото си искате минуси все ми е тая..
68
11
 
5
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Този "академик" явно е завършил някоя футболна академия.Абсолютно неадекватни твърдения!!
67
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно това, което говори възрастният вирусолог.Зелените коридори са достъпни за всички.С Астра Зенека се ваксинираха маса европейски държавни глави и тази ваксина е подходяща за възрастни.От Пфайзер починаха 29 норвежци в старчески дом, същото стана и в Швейцария, Белгия, Холандия.В Англия масово се ваксинираха възрастни с Астра Зенека, НО БИВШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СТАРЦИ ИСКАТ ОТ СКЪПАТА ВАКСИНА!
66
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако една нация не е наясно, че най-важни са децата и жените в детеродна възраст, ще си остане, както нашата, със старци.Иначе става като в онзи виц:Дошла Смъртта да вземе душата на една старица, а тя казала:-Защо искаш мен?! Виж колко млади хора има наоколо!Нищо против старите хора, но степента на застрашеност от КОВИД за изолиран от 10 г.в дома си старец и 60-70 г.човек със сериозна социална ангажираност дава сериозна смъртност сред по-младата категория.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига лая бе ! Пууу !Аман от специалисти !!Видяхме ги и ИТН ,голямо плюене и философстване ,големи разбирачи всичките ,а когато придобиха власт за коректив изведнъж темата изчезна от полизрението им !Що не се показа по-рано и да порицаеш тези,които така звучно пропагандираха срещу ваксинацията ?Знаеш ли колко възрастни хора бяха наплашени от разните му фейкове и глупости ,които се изписаха във ФРОГ НЮЗ,Актуално и КАПИТАЛ ? Много лесно се дава акъл и критикува от позицията на НЕотговорността?
64
6
 
12
 
! Отговори
герб убийци преди 2 години
Елита на Герб беше ваксиниран още ноември с пфайзер, включително деца роднини и тн, по същото време хората измираха по болниците. борисов трябва да бъде съден за геноцид
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден има списък на починалите. Не ви ли направи впечатление, че 80-90% от тях са хора на възраст 60 години и нагоре? Тях трябваше да ваксинират първи, а не мутрите на ГЕРБ.
62
7
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
не баба Пенка на 90 год. те е сложила под домашен арест. използват я да ти вменяват вина, а нея я натискат да я бодат и да я пратят преддрочно в гроба. Вместо заедно стари и млади изметем ***, налагащи абсурдните мерки, се плюнчим тук.
61
3
 
0
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
От на Путин ,,здравето ли"?
60
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
До 61Хората на възраст 70 години и повече години са с около 2100 човека повече от хората на възраст 40-49 години. Към 31.12.2021 според НСИ40-49 - 105034770+ - 1052469
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
53..........Теб какво те вълнува какво мислим тук. Неграмотен ли си, или просто не можеш да четеш. Ти ваксинира ли се. Халал да ти е. А другите хора си имат собствен поглед, и искат да го изкажат тук. Ай ходи слагай и втора, да не пропусне срока.Здраве ти пожелавам.
58
0
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Казваш на пръсти се брояли.1 052 469 са хората на 70 и повече години към 31,12.2021 според НСИ. Щом милион и нещо е броене на пръсти, какво да коментирам. Само хората на 90 и повече години са 37691 човека, а не 10000. НСИ дава статистиката си на интервали от 5 години и най-многобройните групи по възраст са между 30 и 75 години, а примерно сред хората на 60-69 години умира един на всеки седемнадесет заразили се.
57
10
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Аз съм на 38 и днес личната ми звънна да съм ходил да съм се бил ваксинирал, не мерси.
56
2
 
12
 
! Отговори
От собствен опит преди 2 години
До От собствен опитНе знам дали сте ходили на работното място на доц. Кунчев. То поне през 2008 г. беше срещу Софийския затвор. Материалната база беше неприемлива за отговорностите, които му се възлагат.И въпреки това, стени и подове не лекуват. Реши ни проблема, който в една модерна, уж японска болница, не можаха да решат.Той знае и може.
55
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбективенПич, хората над 70 години в българия се броят на пръсти.Да, смъртноста %-но е най-голяма при тях, но като обсолютна бройка е малко.30% от 100 е едно, но 3% от 10 000 е 300
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя вирусолог ми се вижда дъртичък...
53
3
 
9
 
! Отговори
От собствен опит преди 2 години
Доц. Кунчев е велик човек. Сега, с коя политическа сила се е вързал - друга работа.Хората не могат да са велики, но той, някак си - успява.Често пътувахме до Северна Африка и ако не беше той да изясни проблемите...Минахме три софийски болници преди да стигнем до него. Нищо не направиха...Ако имате съмнения за екзотични болести, придобити при пътувания в екзотични дестинации - той и екипът му ще ви помогнат.ПП:Жива гордост за България.
52
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Интересно, защо числото седемнадесет записано с цифри се заменя със звездички?!