Деца помагат на деца в благотворителен конкурс "Моето семейство"

"Целта ни не е да съберем пари еднократно, а да се случва и занапред", споделиха организаторите
Обновена: 20 май 2021 16:13 | 20 май 2021 08:36, Ния Христова
0
Деца помагат на деца в национален конкурс с рисунки. Темата на конкурса е "Моето семейство“ и набира средства за деца лишени от родителски грижи. Целта е да популяризира изкуството сред децата, като им даде възможност да влязат в ролята на творци. 
 
"Идеята стартира случайно и само за месец и половина набрахме над 1000 участника. Със сестра ми си говорихме, че децата не могат да излязат дълго време заради пандемията и си казахме  - "да направим нещо". Това разказа пред Bulgaria ON AIR организаторът на конкурса Борис Бачев.
 
"Това е една магия. Намерихме партньор, който изпраща рисунки от цялата страна. На 1 юни ще има и благотворителна изложба", допълни Елена Бачева, която също е организатор на конкурса.
 
Елена и Борис са брат и сестра и работят заедно за реализирането на идеята да помагат на деца, лишени от родителски грижи.
 
"В няколко посоки ще се развие конкурсът -  рисунките, които ни изпращат, ще ги сканираме и ще се отпечатат на тениски. Другият е под формата на принтове. Целта ни не е да съберем пари еднократно, а да се случва и занапред. Средствата ще отидат в една Детска къща - Фондация "Нашите деца".  Там се намират изоставени деца", сподели Борис.
 
На 1 юни в Културен дом "Красно село" ще се състои благотворителната изложбата.
 
"Ще успеем да организираме на място всички деца да изрисуват алеите. Идеята е изоставените деца да усетят, че на някого му пука за тях", посочи Бачев.
 
Амбициите на двамата организатори е конкурсът да стане международен. По думите им и тази година е имало участие на деца от няколко държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари