Кунчев за пенсионирането на Кантарджиев: Законно е!

Мога да му кажа "Благодаря", коментира главният държавен здравен инспектор
10 юни 2021 13:10, Петя Славова
163
Кунчев за пенсионирането на Кантарджиев: Законно е!
Снимка: БГНЕС

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира нестихващите протести в защита на пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев пред bTV.

Още по темата
Според него то е законно, тъй като всеки може да бъде пенсиониран без негово съгласие.Освен юридически аспект обаче пенсионирането на Kaнтарджиев има и човешка страна.

"Единственото, което мога да кажа, е моето голямо "Благодаря" на проф. Кантарджиев и за това, което направи в рамките на тази година и половина, и за това, че Центърът за заразни и паразитни болести през последните години направи много за надзора на заразните болести.

Можем да разчитаме изцяло на този център като научен гръб на министерството в областта на заразните болести и въобще на инфекциозната патология", каза още доц. Кунчев.

Той заедно с министъра на туризма е на инспекция в "Албена", чиято цел е да се запознае с мерките, които са предприети за безопасно лято както на туристите, така и на работещите в курорта. Двамата посетиха и ваксинационния център в курорта. Там 75% от работещите вече са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих препоръчал на проф.Кантарджиев да оспори уволнението си и след 1 месец, когато служебното правителство подаде оставка, да се върне на работа. Мисля, че 68-годишната възраст за пенсиониране на професорите не е отпаднала.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доц.Кунчев, ясно е, че не си професор, но все пак научи някои основни неща: професор може да преподава, т.е. да бъде на работа, до 68 години. Това, че в столицата професор се води всеки втори лекар, е отделен въпрос. Мин.Кацаров го е пенсионирал като обикновен лекар, не като лице с научно звание (титла). Може професорът да няма научна степен д-р на науките - "голям доктор". Напр. бившият мин. на МЗ К.А. се водеше професор, но не беше защитил професорското си звание. В тая държава всякакви неща
102
2
 
1
 
! Отговори
ДИЛЕМА преди 2 години
ЗАКОННО Е НО НЕ Е МОРАЛНО.ПРОФЕСОР Е ЧОВЕК ВЛОЖИЛ МОГО ЛИЧНИ УСИЛИЯ. ТРУД И ЛИШЕНИЯ. НЕ ПРОПИЛЯВАЙТЕ ТОВА БОГАТСТВО.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев изведнъж заговори друго ,докторе къде е вируса )заедно с Бойко тръгна и ковида ,Ко става ще има ли огромни заплатки,къде е Мутафчийски Балтов ехо
100
1
 
4
 
! Отговори
спокойно преди 2 години
бай Шиле е УРЕДЕН: Проф. Ива Христова: Предложих апетитен пост на проф. Кантарджиев, освен с пост предложила и рижава рижавата си буба
99
4
 
7
 
! Отговори
астора преди 2 години
ОТ НОЩ ОСВЕН МАСКИТЕ-ЗАТВОРИХА ЗАВЕДЕНИЯТА - СПРЕХА СПОРТНИТЕ СЬСТЕЗАНИЯ- ЗАТВОРИХА УЧИЛИЩА И ДЕЦКИ ГРАДИНИ- А ОСТАВИХА ЧУЖДИТЕ ХИПЕРМАРКИТЕ И ТЕЗИ НЕ ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ ДА РАБОТАТ. ВСЕКИ ДЕН ПЛАШЕХА НАРОДА С ЧУВАЛИ С ТРУПОВЕ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ. ПОЧТИ ВСЕКИ ПОЧИНАЛ ПО ВЬЗРАСЕН ЧОВЕК ГО БРОЕХА ЗА КОРОНАВИРОС. ТОЙ ДА СЕ РАДВА ЧЕ ГО ПЕНСИОНИРАХА А НЕ ГО СЬДИХА .НЕ САМО НЕГО А И ПЛЕХАРА И КУНЧЕВ И КУНЧЕВЦИ.
98
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кунчев е умерен в изказа си докато и него не го поканят да си стяга парапатките.Очаквах от него по-категорична позиция.Никой не оспорва законността или незаконността на пенсионирането на Кантарджиев,просто не чухме весоми аргументи за него.Ако единственният аргумент е възрастта,тогава да настояваме за пенсиониране в новото правителство на Рашков(66г),Асен Личе(69г) и Виолета Комитова.
97
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на световна пандемия с неизвестен вирус мерки се решават екипно от специалисти,следят световните тенденции,съобразят с националните реалности и възможности.Щаба е консултативен,екипа много добър,но видяхме и враждуваши отвън службогонци и интриганти,неприятна гледка.Мангъров останал в миналия век говореше глупости за да провали работата,да има повече заразени за да кажат,ами не се справяте.Ако бяха единни и мислеха за обществото като медици трябваше да го обединят да поеме отговорност
96
2
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Къде сте дървени философи?Мислел щаба за вас!Писах ви,че е е в техен интерес да играят цифрите!
95
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да е законно не е работа на случаен временен министър да пенсионира лекар епидемиолог по време на пандемия,а да решава с неотложните задачи свързани с пандемия,ваксиниране,мерки до изборите!Още повече Кацаров е саботирал мерки,наличие на вируса изобщо,всявал дезорганизация,за да провали отговорността на обществото.Защо не подхвана Мангъров с мръсната маска,който говореше за "сухи съчки" за възрастните и апелираше ежедневно към недоверие към пандемията,грипче,аспиринче и т.,кой му плащаше!
94
8
 
13
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Проблемът на Кантарджиев и останалите от щаба е че се самозабравиха и си повярваха. Започнаха да разпространяват паника и неистини, като си мислеха че в крайна сметка никой няма да им потърси отговорност за лъжите. Също като Борисов повярваха че са несменяеми. Факт е обаче че те бяха назначени не от него, а от СЗО и Биг Фарма. В момента новото правителство изпълнява ролята на НОЩ и ожесточава рестрикциите. Още миналата година прогнозирах че мерките са заради ваксините, а не заради вируса.
93
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми за Кантара,има си вече 700хилки и пенсия на макс.Ама много алчен,бе!Пак реве за началническа заплата и върти очите като надрусан.
92
9
 
11
 
! Отговори
Радо Шишарката преди 2 години
Гербери сбогом!
91
16
 
10
 
! Отговори
Мандраджиев преди 2 години
Абсолютно не съм съгласен с пенсионирането на Кантарджи! Той си е за затвор!
90
1
 
11
 
! Отговори
Бизнесменъ преди 2 години
Чакам да чуя активиста на ГЕРБ за разнасянето на пици срещу 3000лв!!! Веднага намирам персонал с опит!
89
5
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 2 години
Все ми е на акъла, че работя за ГЕРБ. Затова бях на протестите против каскета и ББ. И изобщо не ми говори какви работят в ИТ-тата, защото и аз съм от там. Заплатите за повече от добри дори и за телефонистите. Истината си остава, като си некадърен, мързи те и в 5 часа си биеш камшика и 2К са ти много. А тия дето цъкат плюсове на някакви смешни опти да се иронизира някой, са по комплексирани и от теб. Айде живи и здрави и ходете обвинявайте другите и чакайте някой да ви оправи. Ще ви оправи...
88
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът като чуе за пари и му пада пердето, спира да мисли. Професорът обясни от къде е голямата сума и всеки, който има желание може да прочете. Първосигналните коментари от необразовани комплексари следва да бъдат пропуснати. Проблемът не е в самия факт на пенсионирането, а в начина, мотивите и отношението. Ако си отдал целия съзнателен живот за този център е редно поне да ти благодарят за усилията. Но в днешно време повечето рядко се задържат и година на работно си място.
87
8
 
19
 
! Отговори
Big in Japan преди 2 години
И сега горкия ще се чуди в кой от многото си апартаменти на центъра в София да пенсионерства. Повечето придобити през последните години! Да го оплаче човек. Че и на влог има само около 2000 минимални пенсии! Мъка!
86
0
 
0
 
! Отговори
до 111 преди 2 години
Долния коментар беше до 111
85
0
 
14
 
! Отговори
до 109 преди 2 години
В IT сектора не работят само програмисти :D А по изказа ти личи , че си под средно! Ясно е че работиш на коментар стотинки от ГЕРБ!