Природният газ поскъпва с 12% от днес

Цената на парното и топлата вода няма да се промени
Обновена: 1 авг 2021 10:18 | 1 авг 2021 09:58, Анисия Иванова
62
Природният газ поскъпва с 12% от днес
Снимка: БГНЕС

Природният газ поскъпва с близо 12% от 1 август. От Комисията за енергийно и водно регулиране са изчислили, че природният газ трябва да струва 55,84 лева за мегаватчас при досегашна цена от 49,94 лева. Основната причина за поскъпването е увеличение на цените на международните пазари.

Не се очаква новата цена да доведе до оскъпяване на парното и топлата вода. Само преди месец цената на синьото гориво се увеличи с още над 10 на сто.

С това поскъпване, според анализатори, цената на природния газ в България ще подобри 75-месечен рекорд. Последният месец с по-високи стойности на газа са били в края на 2014 г., когато са били 64.86 лв./мВтч.

Така само в рамките на последната година цената на природния газ ще се е увеличила с над 150% - за сравнение, природният газ през септември 2020 г. струваше 22.46 лв./мВтч.


62
Още по темата: газпоскъпванеКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Информацията ви е грешна! Цената е 57,60 лв/Мвч.
54
0
 
2
 
! Отговори
Книжар преди 1 месец
Брейййй, много начетен тоя нов мин.-председател,бе ! То докторати, то научни степени, то трудове, то ........ накрая само шнорхели и плавници ! Прочел съм бая камара книги , ама още нямам шнорхел и плавници,нямам толкова пари.
53
1
 
2
 
! Отговори
Газар преди 1 месец
Честито, ! Днес поскъпва със 150 % , утре - с 300 % ! Начело с Фигуранта , всички с шнорхели и плавници ! Дружно да газим в родното блато !
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Международни пазари ли? Нали диверсификацията се бореше с международните пазари и винаги щеше да дава евтин газ от САЩ, Азербайджан? ......................... Международни пазари, борсови цени............Теменушката и Боко не признаваха международните пазари и борсовите цени. Те казваха, че ще ги борим с евтин газ от САЩ и Азербайджан, газовата връзка с Гърция. Защо САЩ или Азербайджан да продават на по-ниски цени от международните? Питайте Боко и Теменушка.
51
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До един месец ако не се изравни минималната заплата Евро съйуза вдигане се на бунт цала Бългатия
50
2
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Дон буци ни такова маиката но поне си напьлни чекмеджетата
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връщайте бързо Боко Хъбчето да ви намали газта.
48
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
Нищо ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СКАЧА ОСВЕН ЗАПЛАТИТЕ.РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ НЕ ГО РИ РАЗБРАХТЕ ИЛИ ДА ТРЪГНЕМ ДА ПАЛИМ СКЪПИ КОЛИ И ДА РАЗБИВАМЕ МАГАЗИНИ.НЯМА МЯСТО ВЕЧЕ ОТ КАДЕ НИ ВЗИМАТ.
47
8
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 1 месец
Съгласен съм цената да скочи 150%. Комунизмът свърши отдавна.
46
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 1 месец
Аве тия върнаха ли мангизите дет руснаците ги намалиха миналата година?
45
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радвам се, че човек прочел повече от една книга ще стане премиер.България на българите не заслужава едникнижници. Евроме'керетата да си вземат тиквата и да се изнасят в брюксел да си го носят там на ръце и си го пробутват. ПП. сигурен съм, че на фона на психопатите в ек ще направи кариера.
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тролчо гербаджийски, преди препинателен знак не се слага интервал. Разпознаваем си по тази си неграмотност ;)
43
8
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Новият премиер приготвил "подаръчна торбичка" за Фигуранта - в торбичката има 2 шнорхела и 2 чифта плавници , за да може Фигуранта и жена му да плуват спокойно в блатото България.
42
6
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Дори идея си нямате, мЪдурковци, какво поскъпване ви чака ! Ще си спомните 1997 г. !!! гарантирано от Фигуранта !
41
2
 
10
 
! Отговори
от топлофикация преди 1 месец
Чудесно , тъкмо за зимния сезон ще вдигнем отново цените
40
9
 
11
 
! Отговори
Как иначе преди 1 месец
Цената на газта дори е ниска, дано поскъпне със 120%.
39
4
 
20
 
! Отговори
До 41 преди 1 месец
До Анонимен... И да продължа - апропо време е българинът да разбере, че неща като членство в ЕС са много, много скъпи удоволствия, и ще поскъпват още повече.
38
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идат страхотни повишения на цените, не се лъжете. На борсите цените на газта и въглеродните емисии са на най-високите си нива някога. Причините са много, от безумните политики на централните банки, през геополитическото самоубийство "зелена сделка". В България всичко е задържано изкуствено, за да няма бунтове, но скоро няма да има накъде, и зимата ще бъде "интересна". Руснаците намалиха кранчето през Украйна и на Velke Kapusani и в резултат цените са нагоре 2.5 пъти за около 3 месеца.
37
11
 
7
 
! Отговори
зелен чорап преди 1 месец
вън за мутрата радев
36
5
 
14
 
! Отговори
фигурант преди 1 месец
всичко скача защото не се вземат мерки и не се управлява ,а се чегърка!краде се и се пълнят пликове.нямате си на представа как се краде в момента!!! докато свършат бойковите пари и тогава който взел взел