"Пирогов" - възлова болница, винаги има някакъв политически натиск

Депутатите в здравната комисия са намерили изход от скандала
Обновена: 8 дек 2023 09:37 | 8 дек 2023 08:56, Камелия Цветанова
17
"Пирогов" - възлова болница, винаги има някакъв политически натиск
Снимка: БГНЕС

"Пирогов" е възлова болница. Там винаги ще има някакъв политически натиск". Това заяви пред БНР бившият директор на здравното заведение доц. Спас Спасков.

Според него вчера депутатите в здравната комисия са намерили изход от скандала. Те решиха, че ще бъдат направени проверки от външни институции, а през това време настоящият директор ще продължи да управлява болницата. Остава политическата част от проблема да се успокои, добави доц. Спасков.
Той отбеляза, че липсва подкрепа за здравния министър от страна на Народното събрание.

"Болницата е изключително популярна и това създава възможността тя да предизвиква интерес в населението. В такъв момент, когато има някаква криза, изваждането на "Пирогов" пренасочва вниманието на хората. Оттам е и общият проблем - страданието на болницата и измъкването от някаква друга ситуация на политиците", коментира доц. Спасков в интервю за предаването "Преди всички".
По думите му основният проблем е каква е причината за това непрекъснато трупане на дългове. Решението не е в подмяната на директора, а трябва да се сменят общите правила на финансирането на болниците, категоричен е той.

Доц. Спасков изтъкна, че в момента болницата не е декапитализирана. Според него след взетия кредит финансовото състояние на "Пирогов" е стабилизирано.

Какво каза доц. Спасков в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR вижте в следващото видео


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ПироговBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички крадят,особенно частни болници защото зк сама и дава да крадят
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че идецата знаят че тоя деректори взема по една торба с пари като заплата и това отгоре крадят ,прав министъра
14
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
ОТ 3 ГОД ВСИЧКИ ЗДРАВНИ МИНИСТРИ ОСВОБОЖДАВАТ УПРАВИТЕЛИТЕ НА ПИРОГОВ НЕЗНАМ ЗАЩО Е ТОВА САМОДОКАЗВАТ СЕ ТЕЗИ ЗД МИН ПО ТОЗИ НАЧИН АЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ГЛЕДАТ ДРУГО НЯМАЩО НИЩО ОБЩО СЪС ТЯХНАТА РАБОТА ОСТАВКА НА ТОЗИ ДЕТО НИ ЗАДЪЛЖИ С ТЕЗИ ЕЛ РЕЦЕПТИ ОСТАВКА
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къв натикс ,докторята крадят ,Ко са правите на ущипани
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лошо, много лошо говори за Бг, след като държавна болница като Пирогов, работеща 24/7, на цяла България болница, за спешни и не толкова спешни случаи, за бедни и богати, с най добрите специалисти, се подлага на такива удари, не позволяващи на екипа да работи нормално.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прекръстете я на Менгеле и мирясайте
10
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
защо само политици коментират пирогов защо не се дава трибуна на пациентитекоито са преминали през коридорите на болниците това са стари болници когатософия е била около 500 000 жители сега сме над 2 милиона застаряващо населениесъс съответните болести в колко болници има хематология колко лаборатории имаза изследване на пробите за онкоболните
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защото Пирогов е руско творение (може би и собственост) Защо всички най-важни заведения и сгради в София носят имена на руски доктори, генерали и пр.? Защото БГ реално си е купена от Русия, в качеството й на "освободителка"...
8
1
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 5 месеца
Наистина отказват дори достъп на политически репресирани до "Пирогов" и други болници. Да не не говорим за най-бедните и хората с нулеви доходи с които дори не говорят.
7
0
 
1
 
! Отговори
във вма танев му преди 5 месеца
повдигнаха 164 обвинения тогавашната прокуратура , след получени над 200 сигнала за корупционни практики , еднолично бизнесменстване , уреждане на определени хора срещу пари , връзки с най големите бизнесмени павлов и други босове . сега страсбург не е за всеки . персонална отговорност трудно се търси , а обещетенията са малки . Да му дадяха на танев 50-60 милйона евро . заради голи клевети млад си отиде .
6
1
 
0
 
! Отговори
Емигрант преди 5 месеца
Испанският крал има 16 хил. заплата, шефът на Пирогов имал 100 хил.лева заплата - В СВЕСТНА ДЪРЖАВА ЛИ ЖИВЕЕТЕ ИЛИ ЖИВЕЕТЕ ЗА ДА ПОДДЪРЖАТЕ ВИСОКО ЖИЗНЕНО НИВО НА ПОЛИТИЦИТЕ КОИТО САМИ СИ ИЗБИРАТЕ ? Ходете да гласувате, така ви нареждат политиците за да не загубят парите си, всеки е свободен сам да избира как да живее, но може и да не гласува не е задължителен вотът.....
5
1
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 5 месеца
Всяка болница е възлова в България, всяка болница краде здравните осигуровки на хората затова и политиците водят войни за болниците ! В българия а останали само лекари-схемаджии, лекари-шарлатани и лекари-послушковци, свестните отдавна заминаха на Запад да помагат истински на хората ! Как е възможно в целия ЕС лечението да е безплатно в държавни болници, а в България да се плаща дори и "тараторът", къде са парите от осигуровките, от държавата за болниците ? Ще ви кажа - В ПАЛАТИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ
4
1
 
1
 
! Отговори
.... преди 5 месеца
Вчера, онзи директор беше казал,че не били престъпници, но в действителност са точно такива хора, и помислете за частните фирми обслужващи болницата, за какво става въпрос. Няма как да се оправи България и за жалост никой не става да протестира освен в народното събрание, където ще се избият за пари.
3
2
 
1
 
! Отговори
там са много добри преди 5 месеца
специалисти . Нормално е и те да имат политически възгледи . Един депутат не може за 1-2 години да натрупа милиони евро от заплати . Един шев в болниците може . С много акъл далече се стига .
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пирогов е Токуда за жангурляци.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пирогов лекува в условия на схеми и корупция .