Официално: ЕК ни погна заради боклука

Комисията завежда дело срещу страната ни
20 ное 2009 15:55, Красимир Ангелов
56
Официално: ЕК ни погна заради боклука
Снимка: БГНЕС

Европейската комисията завежда дело срещу България, защото страната ни не прилага правилно законодателството на ЕС в областта на отпадъците, информират от пресслужбата на ЕК.

Делото е по повод липсата на подходящи съоръжения за депониране на отпадъците в София. “България би следвало да разполага с подходяща мрежа от инсталации за депониране на отпадъците към момента на своето присъединяване към Европейския съюз на 1 януари 2007 година.

София обаче продължава да разчита на старото сметище в Суходол, което не отговаря на изискванията”, показва оценката на ЕК.

Оттам отбелязват още, че европейската общност може да предостави финансиране за осъвременяване на инфраструктура за управление на отпадъците в столицата.

Още по темата

“Въпреки усилията на българските власти да направят стратегически нови инвестиции обаче, решението на проблема се отлага с няколко години”.

През октомври 2007 г. Комисията изпрати на България първо писмено предупреждение поради недостатъчните мерки за изграждане на цялостна система от инсталации за управление на битовите отпадъци в столицата.

Сред установените от Комисията пропуски като най-значителни бяха посочени липсата на система и инсталации за оползотворяване и депониране на битовите отпадъци на града, липсата на временни площадки за съхранение, както и липсата на подходяща предварителна обработка на отпадъците.

Близо година по-късно – през декември 2008 г., ЕК изпрати последно писмено предупреждение.

“Независимо че Комисията приветства предприемането на действия в посока планиране на цялостна система за управление на отпадъците за София, все още съществуват много неясноти по отношение на това кога подходящите инсталации за отпадъци ще заработят пълноценно”, сочи оценката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Shrek преди 14 години
А, за осраната с *** цяла Италия и Неапол си траят в ЕК.
55
0
 
0
 
! Отговори
БНТ показва преди 14 години
А пък БНТ показва, какво предишният кмет е свършил за сега само в подлезите......
54
0
 
0
 
! Отговори
Европа каза преди 14 години
По делата му ще го познаете, по това какво е свършил!!!!*** София, а сега е клекнал над цяла България, след боклучените му кризи в София доокризи и цяла България.!!!!Лошото е че, има и още мечтиииии....... Той много се обича, той толкова се обича, че може и да се самоизнасили....!!!!!Хора, пазете го да не се орезили!!!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
от Кризисният щаб преди 14 години
Ами ДА, ние си нямахме КМЕТ толкова време и за това имаше криза и кризисен щаб, за това сега е виновен Станишев, а не Бойко Мутрев!!! Ако беше някаква статуетка, наградка щеше да е Бойкова, но щом е наказание и криза е Станишева.Интересно, защо Станишев направи КРИЗИСЕН ЩАБ, а Бойко не го прие пък сега Европа като казва го прехвърля на Станишев!!!!Copy/PastеВИЦ....Питат радио "Ереван" С какво ще се запомни управлението на Б.Борисов????Радиото отговаря: - Със Станишев!!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
стаканофф преди 14 години
Булгури, съботници за вас! Само така че престанете да фъргате боклуа през пенджерите и може да се замивате секи ден, оти у трамваите смрадите та одим пеша...
51
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
У грешка си, щото няма син
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българи, пак цървулите ви лъснаха пред ЕК!
49
0
 
0
 
! Отговори
До №35 преди 14 години
"общинска фирма както иска Бойко а да е чдаден на частнтици от честните социалисти"-я виж не знаех че в СДС са социалисти.Когато е подписан договора за концесия на *** е Софиянски избран от СДС.
48
0
 
0
 
! Отговори
До az преди 14 години
Ако дядо ти е този, за когото си мисля че е,може и да не е бил член на БКП,ама братму и сина на брат му -ох мамоо чак моравочервени....
47
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 14 години
ша *** прощавате, ама ББ оправи *** на България, има 7.5 милиона *** в тази държава и той почна да ги оправя по всички дупки, така че...
46
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Сори, не ти изчетох последния коментар! Вече няма смисъл да разговарям с теб. Ти си от ***, очакващи месията да им реши проблемите и гласуват безотговорно за всеки кретет - първо Жорж, после Симо, сега ББ, а догодина ще видим. Ти и тия като тебе сте неспасяем случай
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мисля, че няма смисъл да си хабиш думите и нервите, заради тези пубертети...щом продължават да те причисляват към подкрепящите БСП и не успяха да разберат какво искаш да кажеш. наивници винаги ще има, но лошото е, че стават все повече
44
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Че от кои наши го изкарваме бе тъпир! От моите няма партиити секретари, доносници и мутри няма! Или може би мутрата-пожарникар е десен политик с десни обеждения - никога не е развивал бизнес с Р. Николов, Сик, Маджо и С. Бинев и любовницата му е кадърен банкер, който от дюшека за една нощ е извадила 100 млн. за да придобие контролен пакет от Си Банк
43
0
 
0
 
! Отговори
Dan до az преди 14 години
Мисли като дядо си позитивно и гледай как да помогнеш на хората, а такива недоволни винаги и от всичко има и ще има постоянно не се причислявай към тях! А за царя си прав , наистина очаквах много от един благородник по кръв, за жалост само по кръв, това ми беше най голямото разочарование в надеждата ми за по добър живот! Айде чао че пак стана като в скайп!
42
0
 
0
 
! Отговори
do az преди 14 години
evala na dqdo ti , jalko che ne si prihvanal nishto ot negovite geni ;]
41
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
В добавка. А ти ми посочи един милиционер-преподавател в школата в Симеоново от онова време, който да не е бил на щат към ДС? Както и евентуално някое друго отроче, което твърди, че е от семейство на репресирани от режима на БКП, което да е било допуснато на такава длъжност. Щото аз за такива не се сещам
40
0
 
0
 
! Отговори
Dan до az преди 14 години
Тази тактика да го изкарвате Бойко от Ваш`те, при мен не минава! Видяхте , че единствения начин да настроите хората, е да казвате че е комунисти някой ви се върже нормално никой не ги обича, но я се замисли, какво ще излезе че БКП си прави мръсно сама на себе си както никога до сега??? И ще проверява сделки и ще ги прави публично достояние, на свойте хора които са и пълнили касата и личните сметки???Защо до сега никой не е правил ревизия на предишните???
39
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Дядо ми - без да е бил някога член на БКП е един от основателите на спешната медицинска помощ и спешната хирургия в БГ, един от най-добрите хирурзи, с няколко учебника, които се преподават и сега.
38
0
 
0
 
! Отговори
az- преди 14 години
Аха, така излиза? Поне от отчетите му! Ама простата математика показва, че 100 х. места по 10 ч. на ден по 1 лв. 300 дни в годината - намалени с 50% прави не 4, а десетина пъти повече. *** и мъдрото управление при положение че от 100 млн. приходи реализираш 4 млн. печалба
37
0
 
0
 
! Отговори
Dan до az преди 14 години
Ти нещо ме бъркаш с някой твои съмишленици от БСП, аз на черното не мога да кажа бяло, Бойко се е занимавал с охранителен бизнес и е бил член на БКП!!! Ти от своя страна би ли ми казал кой амбициозен човек е постигал нещо в България по онова време без да е бил член на БКП???