Криминално проявен - с 3 оръжия от МВР

Не е ясно защо оръжието не е било отнето на Стойчо Стоев-Чочо
1 фев 2012 06:56, Елка Василева
59
Криминално проявен - с 3 оръжия от МВР
Снимка: архив, Булфото

Разрешително за два пистолета и нарезна карабина е получил от полицейската служба КОС в Перник криминално проявеният Стойчо Стоев-Чочо, признал за убийството на Мирослава. Това стана ясно вчера след заседанието на вътрешната парламентарна комисия, на която бяха изслушани вътрешният министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на ГДБОП Станимир Флоров за случая “Перник” и полицейското насилие, пише “Труд”.

“Не получих ясен отговор, след като в МВР има база данни за законно регистрираните оръжия, направено ли е проучване с какво оръжие разполага този човек? Такава проверка отнема 5 минути. Премиерът Борисов беше прав, като каза: “Слава Богу, че не стана “Белите брези” 2!”, заяви депутатът от БСП Михаил Миков, бивш вътрешен министър от кабинета “Станишев”.

Още по темата

Христо Бисеров от ДПС нарече “странно” това, че Флоров и Калин Георгиев не са могли да обяснят дали полицаите от ГДБОП, влезли в дома на Чочо, са знаели, че той има три оръжия. “Главният секретар каза, че ще ни изпрати този отговор писмено. Той дори не можа да отговори дали вътрешната проверка по случая е проучила това обстоятелство. Ако те не са знаели, това е грубо нарушение на процедурите. Ако са знаели обаче, нещата стават много по-сериозни”, смята Бисеров.

“Не стана ясно защо оръжието не е било отнето”, потвърди и шефът на ДСБ Иван Костов. Той сподели притеснението, че “това самоубийство ли е, какво е”, практически скрива реалните извършители. “От МВР твърдят, че имат някакви доказателства, но не знам дали те ще издържат в съда”, допълни Костов и заяви, че са ги залели с неясна информация.
 


59
Още по темата: Стойчо Стоев-Чочо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 8 години
ВЕРНО, ЧЕ ПОЛИЦАЙТЕ СА „КОФТИ МАТРЯЛ…”

… И ВСЕ ПАК… „НЕЩО НЕ Е ТАКА…” ЦОКО, БОКО…, КАКВО СТАНА С ОТКУПА…???

1. Никой не убива някого, ако очаква той да му донесе 500 000…, с произход приятеля на Гоце Първаноглу, „Мишо – бирата” (И защо така са бързали да я убият, а ако искат доказателства, че е жива…)…?
- Не и едва час и половина, след като са я отвлекли, А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ…;
- Отвлекли я в гората, но после я върнали в гараж…?!?
- Момичето е писало писмо...
- Обажда се по мобилен… (и предполага намеса на полицаи…, КОЕТО ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО ДА Е ПРИЧИНА ЗА ИМПУЛСИВНО УБИЙСТВО…, КОИТО НЕ Е МОГЪЛ ДА СПРЕ ДОРИ МАФИОТА-КОНТРОЛЬОР НА ОТВЛИЧАНЕТО… (Междувпрочем – какво стана с трите разкрити от чужди служби големи фабрики за амфетамини, двете от които са в Перник…)
- Заровена гола в гората, но дрехите сложили в три плика…, О БОЖЕ, КОЛКО ПРЕДВИДЛИВИ УБИЙЦИ…?!?!
- На другия ден до спортната зала има гол труп на младо момиче, но Началника Флоров упорито твърди, че Мирослава е в Германия…?!?!?

2. Каква е връзката между това момиче и другото, изчезнало в Мездра (Руска Бяла) освен, че и двете са имат подозрителна близост до Мишо – „бирата”… И ДВЕТЕ ОТГОВАРЯТ НА СЛЕДНОТО ХИПОТЕТИЧНО ОПИСАНИЕ… (ИЗТЕКЛО, ПРИМЕРНО, ОТ НСБОП)…:
„…- Информацията за нарко-заводите в Мездра и Перник ИЗТИЧА ОТ МНОГО МЛАДО МОМИЧЕ ИМАЩО НЕЩО ОБЩО С МИШО – „БИРАТА”…” (това е гола хипотеза…)

3. „САМОУБИЙСТВОТО” на човек, който НЕ Е АРЕСТУВАН И НЕ Е ЗАДЪРЖАН НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НО Е С БЕЛЕЗНИЦИ… (който бил „ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ”, „казва” кой е убиеца, закопал я, но знае само приблизителното място на гроба, сътрудничи „АКТИВНО”, но предполага пред съседите – „искат да ми лепнат нещо”…)
- ЯВНО си го е пречукало МВР-то… Вероятно, за да не каже, каквото не трябва… (не онова което е казала и убитата по мобилния – „Иима замесени полицаи”…, А КОИ СА ТЕ…)…!!!
- След обиск не намират пистолет…, няма ток и крушки…, НО АЛАРМАТА Е ВКЛЮЧЕНА И НЕЩАСТНИКА „СРЯЗВА” КАБЕЛИТЕ С ГОЛИ РЪЦЕ И СЧУПЕНИ ПРЪСТИ…?!?
ПОСЛЕ В ТЪМНОТО ВЗЕМА ПИСТОЛЕТ…!?!?…:
НО…
- Първо бил в дрешника, а дрешника е до външната врата… и като е бил сам…?!?!? (ЗАЩО НЕ Е ИЗБАГАЛ…, А АКО НЕ Е САМ - КАК ГО Е ИЗВАДИЛ, без да го види конвоиращия… Зам.-шефът на ГДБОП Валентин Цоновски…?!?!)
- После бил в стая, че и в каса…, НО КАК Я Е ОТВОРИЛ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ГЛУТНИЦА ПОЛИЦАИ…
- Накрая вади трети от тоалетната… ПРЕЗАРЕЖДА ГИ СЪС СЧУПЕНИ ПРЪСТИ… И СТРЕЛЯ…, ТРИ ПЪТИ…, ПЪРВИЯ В СЪРЦЕТО И ЗА ПО-СИГУРНО, ВТОРИЯ ИЗСТРЕЛ Е В УСТАТА, А ТРЕТИЯ В СЛЕПООЧИЕТО… (съседка заяви в пряко предаване, че чула три истрела… О, КАКЪВ ЖЕСТОК САМОУБИЕЦ…)…!!!
Да. Лъжат…!!! Но откъде толкова наглост…? ЕТО ОТ КЪДЕ…
- БАШ СЕЙБИЯТА ЗАПОВЯДВА ИНОСКАЗАТЕЛНО…!!!
"… - Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира… Версията, която ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕ ВЯРНА… е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България“, обясни Началника на ГДБОП - Флоров.

4. "УБИЙЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПЛАТИЛИ на когото трябва… и той замита… (На времето „Запалката” се срещаше с „оперативно интересни лица”, сега лично Боко… преговаря с роднините…, НО В КАКВО СВОЕ КАЧЕСТВО… ГОДИШНО УМИРАТ ПО 1 500 БЪЛГАРИ, НО ЗАЩО СЕ СРЕЩА ТОЧНО С ТЕЗИ РОДНИНИ…?!?!)

5. „СЛУЧАЯ ПРИКЛЮЧИ - ЗАБРАВЕТЕ..."
Междувременно… започнаха „ЗАГРАДИТЕЛНИТЕ” МЕРОПРИЯТИЯ...
- Информацията СЕ МИНИМИЗИРА...
- Засегнатите СЕ ОВЪЗМЕЗДЯВАТ...(според алчността им... Майката и сестрата влязаха при БОКО, като разярени тигрици и излязаха кротки като агънца…)
- Случая СЕ ПОТУЛВА С "АДВОКАТСКИ" ХВАТКИ... ИЗЧЕЗВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА…
- На по-любопитните им предстои или им се случват "РАЗНИ НЕЩА"... (катерушки, катастрофи, падане от висок етаж… и други такива "житейски" дреболии)...

ЛАФА НАЛИ ГО ЗНАЕТЕ - „…МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, ФЛОРОВ, ЦОКО, БОКО…”

- ЛОШОТО Е, ЧЕ НИ ЛЪЖАТ… ЛЪЖАТ НИ, КАТО ДЪРТИ РИМЛЯНИ, НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР…

- ХУБАВОТО Е, ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА…!!!


46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те за какво искат сами да си "разследват" от герб, щото ако има "външни" кой знае какво ще видят и ще трябва да ги "самоубиват" и тях вероятно
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"разрешителни за Самоохрана се дават само на мутри, на служители на МВР понякога се отказва, а на случайни граждани - не се дава никога. Ако не вярвате отидете и пробвайте ! "

Еми аз точно за това и писах. Повечето неща в закона са разбираеми - свидетелство за съдимост, изкаран курс за оръжие, свидетелство, че не си психичноболен. Всичко е наред, докато не стигнеш до доказване на необходимост. Или ще ти откажат по това направление, или ще си платиш. Това стимулира корупцията и трябва да го няма
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4ovekat e miren i uravnovesen neka si darzi zakonno pridobitite oraziq i da si garmi kogato kogoto si iska vse po pogrewka
43
0
 
9
 
! Отговори
Препатил преди 8 години
Ловните не са проблем, но разрешителни за Самоохрана се дават само на мутри, на служители на МВР понякога се отказва, а на случайни граждани - не се дава никога. Ако не вярвате отидете и пробвайте !
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А апартамента му с тая аларма бил ли е свързан с МВР охрана и то при наличие на такива оръжия,би трябвало реално,с разрешителни,в случаи на проникване с взлом.
41
1
 
6
 
! Отговори
октопод 1 преди 8 години
до октопод 2: тук октопод 1, тук октопод 1, връщаме се от Брюксел... Край
40
1
 
7
 
! Отговори
октопод 2 преди 8 години
Тук октопод 2, тук октопод 2, обади се октопод 1! Край.....
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Драги колеги, нали знаете, какво означава "нарезна карабина"? Нали знаете, колко трудно, почти невъзможно се получава разрешително за подобно оръжие?"

Всъщност придобиване на нарезна карабина не е толкова трудно, защото всичко е ясно и точно регламентирано и няма субективен фактор - взимаш разрешително за ловец, правиш две години стаж, след това взимаш изпита и разрешителното за подборен лов и си готов. Просто е въпрос на време и пари. Трудното е при разрешително за КНО за самоотбрана.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A защо полицейската служба в Перник издава 3 разрешителни за огн. оръжие на криминално проявен ??? Дали полицейската служба в града не е само полицейска?
Да не излезне че МВР е Октопода :)
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но иначе прави впечатление как образи като този престъпник вземат оръжие, а на нормалните граждани им отказват поради "недоказана необходимост". Като цяло законът за придобиване на оръжия в България не е много лош с изключение на члена, че трябва да се доказва необходимост. Всичко останало е напълно разбираемо, но това доказване на необходимост е пълна глупост. Освен това решението дали ти имаш или нямаш необходимост се взема от служба КОС и е абсолютно субективно и е фактор за корупция.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нали знаете, колко трудно, почти невъзможно се получава разрешително за подобно оръжие?Нали знаете, че повечето от съвременните нарезни карабини са автоматични? Нали знаете, че АК-47 и М-16 се водят "нарезни карабини"?"

За нарезна карабина трябва първо да имаш разрешително за лов и след това да имаш две години стаж като ловец и да вземеш разрешително за подборен лов. Автоматичните оръжия са забранени. Позволени са полуавтоматичните като например получавтоматична AR-15 или SLR на Арсенал.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък и нарезна карабина отгоре! Леле, на много отговорна работа е бил. Но психически неустойчив. Не е оправдал доверието. Да вземе да се стресне от един детектор, да си признава, че и да се гръмне накрая!
34
0
 
11
 
! Отговори
мечо пух преди 8 години
Веднага след "само"убийството на Чочо, баща му в предаването на Милен Цветков сподели,че синът му е притежавал законно 1 пистолет и 1 карабина, чудно откъде се взе сега и вторият пистолет?
33
0
 
8
 
! Отговори
Deko преди 8 години
На престъпници да се раздават оръжия? Такова чудо не е било досега при никое правителство. За 3 години вече тия комунисти какво ли чудо няма да ни поднесат. Картечници чудно как не са му регистрирали.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 29/Не е вярно че гл. секретар има само представителни функции. Прочети закона им, преди да пишеш глупости. Същият отговаря за цялостната им организация на системата, дейността на всички структури и не е с представителни политически функции.
31
0
 
8
 
! Отговори
Ran преди 8 години
Защо не напишат кой е този началник и на какво основание му е му е дал оръжие. Срам и позор. Сигурно ще продължава и да си служи. Това ще е винаги законодателството докато управляват комунисти-днес защитени според закона на КОС са само полицаи, военни и пенсионерските им формирования, съмнителни бизнесмени и престъпници. Простосмъртните господ да ги пази.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли първото, което трябва да попитаме защо на "криминално проявения" Стойчо Стоев изобщо е дадено разрешение за оръжие/оръжия/? Всеки ли, който има досие, може да притежава законно оръжие? Ако не, защо точно Стоев е можел?
29
0
 
8
 
! Отговори
И ние ли? преди 8 години
Трябва да сме осъждани за да получим по-лесно разрешително за три вида оръжие или трябва доказано да сме шизофреници за да ползваме привилегии при получаване на въпросното разрешително.Защото много са такивата.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуснете свободната продажба и носене на оръжие ,и всеки неосъждан да може да си купи ,както се купува касов апарат примерно, пък тогава да видиме дали ще има нужда от полиция.