От април изграждат спешни центрове в общински болници

Държавата ще плати оборудването и дейността им
23
От април изграждат спешни центрове в общински болници
Снимка: Булфото, архив

В общинските лечебни заведения буквално от следващия месец ще започнем изграждането на спешни центрове, съобщи министърът на здравеопазването Таня Андреева на семинара на БСП в Боровец.

Още по темата


Оборудването в тези спешни центрове и заплащането на дейността ще бъде поето от държавата, уточни тя. Такъв спешен център ще бъде разкрит и във вече работещата болница в Девин, добави Андреева. Тя обясни, че средствата от 12 милиона лева ще дойдат от публичната инвестиционна програма.

„11 национални болнични комплекси ще бъдат равномерно разпределени. Смисълът им е да осигуряват комплексност при тежки спешни състояния, подобно на „Пирогов”. Те ще бъдат оборудвани с апаратура, ще се погрижим и за специалистите там”, обясни още здравният министър.

Андреева декларира категоричната си позиция, че забраната за тютюнопушене на обществени места не бива да бъде либерализирана.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
"Philips" преди 6 години
До: sinod***abv.bg
Относно: до "Гръцкия козел" и косматийте "отци"
Дата: Понеделник, 2014, Март 17 14:08:01 ЕЕТ

Попчета,вече и мосадските мишки,не знаят къде да ви намерят сух Кибрит за Април-клоунадата.Всичко е напръскано и мокро.Сега викайте по-силно към дървените си богове,та дано ви чуят.Така прави и Берголиото-другия ваш съдружник в "Звяра".
21
0
 
2
 
! Отговори
сладки комисионни преди 6 години
*** офца
Като отдели болниците от спешните центрове ще спечели пари за комисионни, но не и по-добро здравеопазване
На входа ще има комунизъм, на изхода - капитализъм
Кокфще накараш от отделението да слизе консултант, като лекарите от спешното не работят към болницата
Само конфликти ще глидаме
Ядохме я тая манджа, сега я сервирот претоплено-моксим Гайдев бойко пенков милан миланов и тая ***
Сега ще лапат като за последно
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой април? В края на мандата ли? Изградете по-добре някой затвор, че няма да стигнат местата за престъпни управленци. Не сме в третия свят, че да смятаме за невъзможно постигането на и нормално човешко съществуване и справедливост по закони, прилагани от некорумпирана съдебна система. Това, че досега сме имали фасадна демокрация, не означава, че сме неспособни да постигнем истинска. Моралният човек рано или късно се събужда и става гражданин. Стига сте правили дългове, заради себе си.
19
0
 
2
 
! Отговори
до ох боли преди 6 години
И защо и тогава и сега партиините първенци все в чужбина се лекуват?Нали тук имало суперздравеопазване.Как пък един се не излъга тук в България да се лечи?Или както ги е страх от народната любов още по ги е страх от българските лекари!Дори и сега хеликоптери,самолети и всички в правителствена и военна болница полягат.И после в чужбина.Защо не чух един големец в провинцията да е лекуван?И преди и след 10-ти ноември.За финансиране да не говорим такова никога не е имало!
18
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
И да знаеш,че 2 педи по нагоре няма нищо.
17
3
 
2
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 6 години
До спешен лекар

Ще рупате трици, защото такова здравеопазване направихте вие, демократите! Вече 25 години все някакви комунисти и БСП са ви проблема! нали печелите изборите след всеки мандат на БСП - какво направихте? Погром! Що не ви преизбраха, да повторите мандат един път?!
Все повече недофинансиране! И знаеш ли защо? Защото повсеместната мизерия на измислените ви капиталистически реформи ни докараха до там, че да няма вече кой да плаща данъци! България умира бре, момче! Какви лекари?!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
да ама не! преди 6 години
Имам колега работещ в спешна помощ и с позиции в БСП.Та той сега се гласи да се занимава не с медицина,а с проекти по европейски програми.Ясна е работата и лекарите и пациентите убил ни господ! В тази дейност хляб няма и който може да се спасява накъдето види!
15
3
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 6 години
До лекар до номер 9

А бре муньо, кой ти каза, че Андреева е член на БСП?

Целото ти мнение е една драйфня! Ако изобщо имаме болници и лекари се дължи на изпаренията от това, което направиха комунистите - нямаше село без лекар, нито училище без лекар и зъболекар с обзаведени кабинети и сестри! Всеки град с над 10 хил жители имаше болница! Линейките идваха до всяка точка за 5 минути! Освен интензивните здравни заведения, профолактиката и рехабилитацията бяха още тогава в 21 век!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Безпартиен

Ами то хора нема в общините какво ще лекуват тези болници? И това д-р Андреева го знае много добре нека го каже !
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви прекрасни гърди има тази дама.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кои ще работи като и сега няма хора
11
3
 
5
 
! Отговори
лекар преди 6 години
От комунист добро-колкото и от умрял писмо.Когато са БСП на власт към лекарите отношението е такова като и към старите вестници-пренебрежително.От БСП никой лекар поне у нас не е видял нищо добро!България би била по добро място за живеене без БСП.А колкото до "професионализма' им ако беше така сега не щяха да се блъскат кой да е пръв в листата за евроизборите.
10
2
 
6
 
! Отговори
спешен лекар преди 6 години
Според номер 9 излиза,че маймуните дето ще се хванат на триците сме ние лекарите.Е,драги да ти кажа,че това дето БСП са го намислили ако стане маймуните в зоологическите градини наистина може да се окажат повече от лекарите в България.И тези лекари дето са членове на БСП и те няма да искат само трици да ядат.Но за едно безспорно си прав-защо ли още стоим тук като само трици ще ни е менюто според теб и многоуважаваната от теб министърка!
9
3
 
7
 
! Отговори
лекар до номер 9 преди 6 години
Превеждам на разбираем български език "жената се опитва с трици да лови маймуни"-министър Андреева силово ще принуди лекари да работят там където не искат.Резултатът ще е толкова плачевен колкото и акцията на СОБТ в Лясковец.Знаете ли колко мой колеги напуснаха?В БСП професионалисти няма разберете го.Там за да станеш някакъв ръководител трябва дядо ти да е бил ятак,а баща ти партиен секретар.Затова БСП освен силов друг подход не е използвала и нищо читаво не е създала.
8
9
 
7
 
! Отговори
Безпартиен преди 6 години
Андреева е изключително качествен специалист и доказан мениджър! Тя е единственият свестен министър в това правителство, както и Фандъкова е едонственият свестен кадър на тъпата мутра Боце!
Не плюйте по Абдреева - жената се опитва с трици да лови маймуни, но тя е истински лекар и за нея и един спасен живот си струва усилията! В сравнение е русенското Деси и бизнесменката Дариткова, дето оставиха няколко региона без болници, д-р Таня е светъл лъч в унищоженото ни здравеопазване!
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и пари на наливате сектора е нероформиран и полза НЕМА!!!!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ве Андреева тези квази общински болници са пред фалит пардод фалирали ти не разбра ли че трябва да се затварят аз съм ДИАБЕТИК убииме никога няма да отида да се лукувам в такава болница ставаш смешна много на ляво почна да биеш!!!!
5
2
 
15
 
! Отговори
az преди 6 години
интересно кой ще работи за без пари там
4
4
 
4
 
! Отговори
STANIK преди 6 години
*** ще ви стигне ли месец АПРИЛ да изпълните всичките си обещания?
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма лошо да ги изградиш, остава да намериш и лекари да работят в тях