Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ!

Попова вини политиците за случая с бежанците в Розово
1 май 2014 18:40,
122
Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ!
Снимка: БТА

За случая с изгонените от казанлъшкото село Розово сирийски бежански семейства е виновен не народът, а политиците и местната власт. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в Клисура, където се отбелязват 138 години от Априлското въстание, предаде БНР.

„Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ и да набеждават народа и хората в селото и в съседното село, че са хора, които мразят, които не могат да обичат, които не могат да се разбират с другия макар и различен, защото политиците са тези, които трябва да възпитават и които трябва да си вършат работата постоянно, трябва да бъдат далновидни, за да не се случват такива неща“, заяви Попова.

Тя коментира, че поведението на политиците от години е недалновидно, а дипломацията - неуместна.

Още по темата
Тя изтъкна, че нито хората по места, нито медиите са били подготвени за бежанския въпрос, докато "западни писачи" обясняват как българският народ не е възпитан добре, как мрази другите, което, по думите й, е недопустимо.

„Вие виждате, че само на една крачка от селото с толкова хубаво име Розово, тези сирийски бежанци намериха топъл прием. Има ли разлика между хората, между българския народ в едното село и в другото село? Няма!“, заяви Попова.

Вчера позицията на кмета на село Розово беше разкритикувана и от вицепремиера Цветлин Йовчев.
Министърът цитира част от доклада на кмета на селото до Областно управление на МВР, според която село Розово било най-чисто откъм етнически състав в община Казанлък.

Цветлин Йовчев определи този цитат като изключително притеснителен и неприемлив.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 9 години
Попова- Президент!!!
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, защо не настанявате т.нар. бежанци в Драгалевци, в Бояна, Симеоново, в Боженци, Арбанаси, Ганчовец, Делчево, Бръшлян, Яврово, Ковачевица, полковник Чучково, там, където са вилите на известни, заможни българи предишни комунисти, сега правоверни капиталисти, допринесли да дойдат у нас бежанците, ще им помагат , ще ги интегрират, а не като нас да ги гледаме под очи и да мислим, че са престъпници. И тогава Европа ще е много доволна от България, че и осигурява спокойствието, а нашите първенци ще погали по главиците с някое и друго евро.
95
1
 
4
 
! Отговори
dragko преди 9 години
Мазна а като полагаше подписите...
94
1
 
1
 
! Отговори
681 преди 9 години
До Анонимен115 Срам как може да не познаеш великия БОТЕВ!
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринБлагодари за стиховете ,на кой автор са
92
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Розово - столица на България !
91
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
попова трябва да е президент
90
5
 
6
 
! Отговори
? преди 9 години
Всеки бежънец на Запад е поставен в нещо като 40 дневен затвор най-малко. Докато ти проверят всички данни ( осъждан , затварян, )И накрая ти посочват къде ще живееш - временно! Дават ти временно пребиваващ ! Някой ги депортират обратно !
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже , до къде се стигна , едно бедно село , да ги натискат , да приемат бежанци !Това не е ли работа на други ?От пазителите на границата - до Червен кръст или правителството ( да си ги постави във вилите си ( имат по няколко ).
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен105Не обиждай народа български ,защото много ви търпим такава *** като теб пишещия.Като са толкова интелигентни, защо не отидеш в Сирия там да пишеш по форумите,ми се подиграваш на измъчения народ български.
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ако "посмеем" - какво? Ще ни пратиш шпицкомандите ли? *** и демократката!
86
1
 
8
 
! Отговори
gogo преди 9 години
На мен изказванията на тази жена винаги са ми били някак изпразнени от съдаржание. Клишета ,общи приказки , кухи думи само . Неща които или вече са казани или чака да види накъде духа вятара.
85
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв "народ", бе!? Някакви пошли и долнопробни простаци и *** - гонителите от Розово, полухора, слушащи попфолк и наливащи с ракия ***, които не признават нито култура, нито правила, нито закони, нито морал! Хората - сирийците, си плащат наема по всички възможни писани и неписани местни и световни правила, а някакви местни полухора ще ги изхвърлят от дома им! Сирийците, които бяха в Розово имаха много по-интелигентен вид и излъчване от оскотелите от невежество, ракия и пр. ***
84
7
 
7
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Всичкото зло по света се прави от евреите. Кой прекарва с автобуси диваците от сирийската граница до българската? Турците го искат, но без евреите не могат и да си избършат сополите, остава им само автобусите да са тяхни. Флотилията на мира защо не достигна да Палестина, а се върна посрана?
83
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И искам да ме пратите на границата със карабина СКС ,Глок и много патрони-никакъв черногъцецили арабски *** няма да мине-жив.Това е начина, и няма друг да се оправите с ***.
82
10
 
10
 
! Отговори
4avdar преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР
81
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А незаконното преминаване на държавната ни граница трябва да се наказва сурово-или вече забравихте ,че преди 25 години на границата се стреляше на месо.Или вече не сме държава ,както ми се струва.
80
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм против тези ислямски ***-живял съм с такава смет ,и много добре знам какво представляват.Индийците са същите ,само не ми ги хвалете-*** които говорят английски.не е случайно,че са абсолютно нежелани в Израел-знаят ги какви са.
79
1
 
11
 
! Отговори
мъка преди 9 години
Никой да не е посмял да хвърля ПРАХ върху българския народ... Това пък от къде го сътвори?!! Боже, колко мъка има ....
78
9
 
15
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
Госпожо Попова, не говорете от името на народа, отдавна вие и клоуна президент нямате това право.