АБВ притеснени от външната политика на кабинета

Икономиката, а не санирането трябва да е приоритет, смята Михо Михов
7
АБВ притеснени от външната политика на кабинета
Михо Михов. Снимка: Булфото

Въпреки че даде положителна оценка на първите сто дни от управлението на правителството, АБВ призна, че има и някои различия с ГЕРБ.

"Тревога будят някои различия по отношение на външната политика и армията. Смятам, че следването на модела на досегашната политика не решава, а задълбочава проблемите“, заяви от името на ПГ на АБВ Михо Михов.
 
Според него не санирането трябва да е изходната точка за управлението, а развитието на икономиката. В същото време Михов подчерта, че АБВ е за открит диалог с партньорите в управлението.

"Въпреки трудностите АБВ оценява като положително участието си в управлението, най-вече от гледна точка на стабилността. Това наше участие няма да е на всяка цена цена, ние ще анализираме и оценяваме внимателно управлението и възможностите за реализирането на целите, които си поставяме. Решаващо за нашето участие ще е доколко се изпълняват поетите ангажименти пред избирателите", заяви Михов.

Той припомни, че правителството стартира дейността си в трудна и нестандартна ситуация. Според него не е била лека задачата, която постави избирателят пред политиците.

"Тежко е положението в икономиката и социалната сфера. В тази ситуация създаването на устойчиво управление нямаше алтернатива. Участието ни в управлението е най-голямото предизвикателство пред партията и ние приехме риска да участваме в управление с партии с различна ориентация, но тримесечната работа на правителството показа, че то доведе до стабилизиране на политическата обстановка", коментира Михов.

Очаквано АБВ даде висока оценка на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, който е представител на партията във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кабинетАБВМихо Михов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
помним преди 9 години
Преди години ни наричаше "крадци"! Ние пък му казвахме ген. Тихо Михо
6
5
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Да си върнем отново Орешарски???Пеевски за шеф на ДАНС и ДПС и БСП отново във властта?
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами външната политика като вътрешната, с бонус не дай си боже и някоя война.
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михов, сега ли прозряхте? Важното беше да се набутате във властта. Сега разбирате, тръгнеш ли след бръмбар на л....о ще те заведе. Трябва да е ясно, с това правителство ни чака бедност, опосност от война и посъвместен грабеж от всичко и всеки. Опровергайте ме, че докато Тикваров управляваше стандарта ни се е вдигнал и живеем по-добре.
3
6
 
22
 
! Отговори
строител преди 9 години
Грам не му вярвам на Бацето за нищо. Каква невероятна корупция е в герб, колко се краде , нямам думи. Дори и да остава нещо, то е некачествено и излиза 100 пъти по-скъпо, докато намаже всички алчни ръчички. Най-потърпевши са работниците и дребните подизпълнители, които всъщност са и единствените които работят.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Михов и ти ли се продаде за 30 сребърни гроша на тия *** ?!
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов трябва да краде , каква икономика , дай му строителство магистрали , саниране , в строителството печалбите са по 100% има за комисионни за Борисов и ***.