Нужни са промени в закона заради инцидентите с муниции

Ненчев: 280 служители на МО са минали допълнителен курс на обучение
Обновена: 7 юни 2015 13:28 | 7 юни 2015 13:21, Анисия Иванова
19
Нужни са промени в закона заради инцидентите с муниции
Снимка, архив Булфото

Министърът на отбраната Николай Ненчев смята, че трябва да има законова промяна, след като толкова често се случват инциденти при работа с оръжия и муниции. Пред БНР той каза, че не познава фирмата, която е правила изпитания на оръжие на полигона в Анево.

"Очаквам разследващите органи да си свършат работата. Не се касае за обучение. Касае се за тест за изпробване на някакви боеприпаси. Но, как да си го обясня? Очевидно обяснението е едно - има неспазване на правилата, на процедурите, допусната е грешка с фатален край. Това е моето обяснение. Нямам отношение и не бих искал да нося отговорност за чужди грехове. Предполагам, че се касае за нарушение на инструкции и правила", коментира министърът.

Още по темата

Той обясни, че преди повече от три месеца е издал заповед, чрез която е задължил абсолютно всички служители, които са на подчинение, работят в структурите на Министерството на отбраната и се занимават с взривни вещества да преминат допълнителен курс на обучение.

"Свършиха си работата хората. Над 280 човека, доколкото си спомням, сме обучили. По време на заседание на Министерски съвет предложих такъв тип обучение, тъй като имаме възможно най-добрите специалисти във военното училище в Шумен", допълни Ненчев.

Министърът е поискал през такова обучение да преминат всички, включително и частните фирми, които се занимават и работят с взривни материали.

"Това мога да направя. Надявам се да има воля един ден това да се случи", обобщи той..
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Кольо,абе Ненчев,абе смотан земеделецо,кой ти каза че разбираш от военна музика.Питай Лукарски пернишкия винкел,кой им даде на аренда полигона на тия *** да си гърмят с гранатомети.Добри,че не е станала по-голяма поразия,че като знам американците колко са смотани,е могло да има повече жертви на"приятелски огън"
14
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Има спешна нужда от радикална промяна на политическата с-***! Тази доказа че е вредна. 25 год е прекалено дълаг срок като доказателство!
13
0
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Така е нужни са промени. Мунициите трябва да се съхраняват в Президентството, Министерски съвет, Народно събрание. Та като гръмнат да не е на залудо
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужно е всички да си ходите и да се не връщаге.
11
0
 
2
 
! Отговори
Взривоопасно! преди 8 години
Ненчев толко и ти е акъла!!! Трябват експерти и стаж за работа с боеприпаси... Има доти моти и не знам си какво, а всички там бивши полицаи, пожарникари и старшини от кеча... И са с "Демокрацията" станаха върли експерти по боеприпаси и муниции... Закони има Следете за спазването им. Какво и да кажеш все напразно...
10
0
 
2
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Сакън никакви промени !! Не са утрепани достатъчно хора !
9
1
 
8
 
! Отговори
ВЕСЕЛИНОВ преди 8 години
МОЗЪЦИТЕ СИ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИТЕ ,ЗАЩОТО Я ДОКАРАХТЕ ДО ТОВА СЪСТОЯНИЕ СЛЕД 1989 Г. ! РАЗБИХТЕ ВСИЧКО ,В ИМЕТО НА ГОНЕНЕТО НА УТОПИЯТА КОМУНИЗЪМ ! НАЙ-СТАБИЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО ГО НАЛАПАХТЕ И ГО ДОКАРАХТЕ ДО ТАМ ,ЧЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ИЗБУХВА НЯКЪДЕ НЕЩО И УМИРАТ ХОРА ! ВСЕ ЗАКОНИТЕ ВИ ВИНОВНИ И ГИ СМЕНЯТЕ КАТО НОСНИТЕ СИ КЪРПИ -ЗА ДА ГИ ДОКАРАТЕ ТАКА ,ЧЕ ДА МОЖЕТЕ ДА ! ХОРАТА -КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ,ТЕ ЩЕ ЧАКАТ ЗА ЗАПЛАТИ !
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е министърчето което изобщо представа си няма за военно дело. Но като гледам упорито си боде изкуствена коса на плешивата тиква. Важното е да лови окото. А военните дела....да си се развиват както си искат. Гарантирано от за ГРОБващите.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-лошо е човек, който не познава закона, да го променя!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОлко хора трябва да загинат??? за да направите нещо? Въпроса ми е към всички политици.
5
0
 
13
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
естествено са нужни промени, най-вече в ръководството на министерството.... откакто е станал министър не си спомням нещо свястно да се е случило в армията, само издънки, основно с неговите кадрови решения и опити да пробутва негови хора, колкото и неудачни да са....
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нямам отношение и не бих искал да нося отговорност за чужди грехове", каза Пилат Понтийски и си изми ръцете.
3
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
abe oniq siromasi deto za 300lv obezvrejdaxa mini i se vzrivixa gi zabravixte a 6tom e za postradalite amerikanski grajdani daje i zakonovi merki predpriexte
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нямам отношение и не бих искал да нося отговорност за чужди грехове"Колко типично оправдание за български министър, докато рибата се вмирисва откъм главата, главата обвинява опашката за вонята.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нужни са законнови промени заради честите инциденти с муниции"ЗаконНови мерки?