Изключване от обществото води до радикализъм

Кунева коментира рисковете от изолацията и бедността
22 ное 2015 14:02, Петя Славова
126
Изключване от обществото води до радикализъм
Снимка: БТА

Трябва да се овладеят рисковете от социално изключване на големи групи в обществото ни - бежанци, хора, получаващи убежище тук, роми, граждани с ниска квалификация и на ръба на социалната перспектива, каза вицепремиерът по европейските политики Меглена Кунева, цитирана от пресцентъра на партията.

Лидерът на "Движение България на гражданите" коментира проблема по време на конференция във Варна за предизвикателствата и възможностите пред местната власт.

По думите на Кунева тези групи са застрашени от изолация и бедност, следователно и от радикализиране. ДБГ като политически субект трябва да настоява за задълбочаване на интеграцията, защото това пряко касае сигурността и свободата ни.

Във всяка българска община и населено място сигурността, по-добрите доходи и справедливостта са далеч от това, което хората разчитат да видят, каза Кунева и посочи, че задача на новоизбраните кметове и съветници е да променят това.

 


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Кукувица преди 4 години
А какво да правим с групата на бившите *** на комунистите? С предателите, които пишеха всяка вечер кой какъв виц е казал? С мръсниците, които за малки облаги спяха с комунисти? С всички нечестни, душевно нечисти, кариеристи на партийна основа с такива книжки?
Да ги изолираме ли или направо да ги трепем с камъни?
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв тука редовно сравняма язидите с роми: вероятно е лично/религиозно мотивиран субект. Евреите и мусюлманите ги броят за сатанисти, понеже са клон на зороастризма и са запазили русия ген /за разлика от другите кюрди, не са се смесвали с неязиди. Тези хора са подложени на най-жесток геноцид. По данни, 60 момичета/деца на месец се самоубиват след групови изнасилвания от терористите на ИД, които са се заканили да изкоренят русия им ген като ги забременяват. Те предпочитат да умрат но да не им раждат. С тях най-много търгуват като с роби, има над 6000 убити, но никой не е "аз съм язид".
78
0
 
0
 
! Отговори
До 80 преди 4 години
Язидите имат много руси синеоки червенокоси и като цяло са най-бялата част на населението в този регион на света. Как реши че, ромите са язиди? Не са! Историята е известна - те са от Раджистан, изгонени заради неконтролируемост и кражби. Има много хубав филм за предците им - "COBRA GYPSIES - full documentary" на youtube художествено направен и с позитивно чуство към тях. Тези които са останали са се запазили някои много хубави особености.
77
0
 
1
 
! Отговори
Sunny Ray преди 4 години
Но социалният геноцид е само един от проблемите,тласкайки жертвите му към един напълно погрешен морален избор,какъвто е радиалния ислям,който само изглежда възможен изход за физическо оцеляване,но всъщност ги обрича на гибел,защото ги прави част от престъпна терористична организация,и престъпници пред закона и Бог.Но по-сериозния проблем е липсата на духовност и на грижа за нуждаещите се, дори и България да се води християнска и демократична държава,никой не го е грижа за останалите-изолацията
76
0
 
2
 
! Отговори
Sunny ray преди 4 години
Да така е-политиката на социален ГЕНОЦИД на правителството,чрез която много хора са лишени от елементарни средства за оцеляване,т.к. в България най-бедните и безпомощни са винаги най-ощетени като пенсионери, с нищожни пенсии, безработни,които не само не получават никаква социална помощ и сами си плащат осигуровки, но и са все повече угнетявани с допълнителни такси, майки с деца с мин детски,роми и бежанци,и също по-голяма част от бг.народ с мизерни заплати многократно о-малки от европейски
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ot yvahenie kam tazi moga da i se izhodia v ystata
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Бежанците им дават по 900 Евро на месец в Германия на нас Българите само 700 Евро за безработица , а кажете сега кой е по-добре
73
0
 
9
 
! Отговори
Страдалец преди 4 години
Бях 7 години БЕЗРАБОТЕН от 2005 до 2012 г. вземах 9 месеца на борсата после си внасях сам Здравните вноски които от 3.60 лв 2005 до 2009 станаха 10.40 лв. когато гласувах за ГЕРБ станаха 16.80 не съм взел и лев социална помощ от държавата и общесвото не му пукаше за мене казваха ми щом няма работа тук заминавай заминавай откъде имаш пари за Интернет ! М.а.и.н.а.т.а в.и. най накрая егоистите и алчните ще си го получат в лицето на пришълците.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От няколко месеце съседи са ми гласоподаватели на ГЕРБ и още не мога да намеря начин да общувам с тях въпреки ,че сме съседи ние не се поздравяваме .Кажете ми как да общуваш с такива хора които не знаеш как ще те прекарат и постояно си мислиш колко скъпо ще ти струва общуването с тях.
71
0
 
17
 
! Отговори
.... преди 4 години
Изключване не, ами САМОизключване има. Ти му даваш възможност за нормален живот, работа, учене без пари, то избира да блъска челото в пода и да вири за.дника нагоре, да сложи чувала на главата на жената и да прави по 2 деца на три години. Че и иска да не работи, а цял живот на социал. Е после тези милион деца дето цвъкат как да имат бъдеще?
70
9
 
3
 
! Отговори
567 преди 4 години
Много е права. На запад се радикализират точно по тази причина. Живеят си в кварталите дето ще се чудиш европа ли е азия ли е. Нямат никакъв допир с местните. После защо се взривяват...
69
0
 
21
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тая отврат не разбра ли ,че говори много и нищо не казва.Да не ни занимава с присъствието си.Нищо не може да роди главата и.Ако може и снимката да не и показвате.
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ти се радват цял ден джихадистите дано.
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелееее! Тази и от това ли разбира? Умна бе!
66
1
 
13
 
! Отговори
к ур-нева преди 4 години
Ти от любителката на селфита ли го научи това. Без зик няма интеграция, а тя става само когато и чужденецът и домакините го искат Ти затвори аец, сега имаш наглостта да тор мозиш хората с нашеств..е ници. Не те ли е срам. Българо/от.. стъпница
65
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо, какво говорите? За тзи така наречени бежанци ние сме по долни от свини. Тяхната цел е да ни претопят и да ни използват за роби, да ги храним и топлим. Те не искат да се интегрират, точно както и болшинството роми. Допускайки ги в Европа просто ей така, само им улеснявате задачата. Идете и поживейте малко в една от техните страни, образовайте се в тяхната култура и после пак говорете!
64
1
 
3
 
! Отговори
до: 80 преди 4 години
Дасикане Рома: Ези́дите, също йезиди или язиди, самоназвание езди , говорещи на курманджийски език от кюрдската група на арийския клон в индоевропейското семейство, са кюрдска етно-религиозна група.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските Дасикане Рома са кюрдски Езиди , няма друга информация за да се докаже че не са такива
62
0
 
7
 
! Отговори
filip преди 4 години
kuno odi da kopa6 domati v issrael
61
0
 
27
 
! Отговори
vivian преди 4 години
Миглена Кунева е национален предател първа степен! Лично тя е виновна за затварянето на блоковете на АЕЦ - за да угоди на чужди господари, които изобщо не ги е грижа за българският народ! Тази жена е срам за нацията, по-добре да се скрие някъде.