Използването на майчин език от ДПС – свещено право

Не сме нито протурска, нито проруска партия, настоя Чобанов
Обновена: 25 фев 2016 10:54 | 25 фев 2016 10:52,
98
Използването на майчин език от ДПС – свещено право
Снимка: Архив Булфото

Свещено право е на моите колеги от ДПС да използват майчиния си език, обяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът Петър Чобанов.

Думите му идват след заявеното желание от ДПС с петиция до Европарламента - да агитират на турски по време на предизборната си кампания.

Вчера евродепутатът и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кючюк представи пред Комисията по петиции в Брюксел възражението на ДПС срещу пълната забрана за използване на езици, различни от официалния език в България.

Кючюк заяви, че това законодателно ограничение нарушава свободата на изразяване по време на предизборни кампании, както и правото на избирателите да получават информация на език, разбираем за тях, дори ако този език не е официалният език на страната, за да могат те да направят своя информиран избор.

За забраната за Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция Чобанов каза, че ще се обърнат отново към европейските институции, за да разберат дали изобщо има такава забрана и какво е довело до нея.

"Продължавам да твърдя, че всяка държава трябва да се пази от чуждо влияние, надявам се проблемите, които възникнаха с Турция, бързо да бъдат изчистени, защото тя е важен наш съсед", каза той.

"ДПС не е нито протурска, нито проруска партия, ние показваме с действия, че сме българска партия. Националният интерес трябва да бъде отстояван", категоричен бе той.

Според него всички партии в българския парламент трябва да внимават с това, което е  постигнато – "етническият мир да бъде опазен и да не позволяваме чужди интереси да влияят", настоя депутатът.

Петър Чобанов каза още, че тепърва ще започват номинациите за нов лидер на ДПС на предстоящата конференция на партията.


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да се агитира на турски, но в Турция за турски парламент. Всеки български гражданин разбира и може да пише на български език. В САЩ това е задължително! Нека ДПС там да се опита да създаде партия и да иска да агитира на турски.
52
2
 
7
 
! Отговори
курти преди 7 години
Мръсен долен предател само тояга за теб без никаква милост.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАШИБОЗУК !!"Башибозук са отряди от мюсюлмани, които съдействат на османската власт при потушаване на бунтове или във война. Държавата осигурява на башибозуците само оръжие без да дава заплата и башибозукът се издържа от грабеж и убийства." - от Уикипедия
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не били етническа партия , а искат да агитират на турски . Защо не вземат да агитират на арменски или иврит , а на турски ?? Майчиния език на българските граждани е български , а на турските граждани - турски !!
49
3
 
20
 
! Отговори
МЕХМЕТ АГА преди 7 години
ИЗЛИЗА ЧЕ ПРЕЗ ЖИВКОВО ВРЕМЕ КОМУНИСТИТЕ БЯХА ПРАВИ ЧЕ ПРЕКЪСИТИХА ВСИЧКИ ТУРЦИ И ЗАБРАНИ ДА СЕ ГОВОРИ ТУРСКИЯТ ЕЗИК СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО .ТОГАВА НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА...ПОЛИТИКАТА БЕШЕ СЪВСЕМ ДРУГА БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИНА.НЕ СЪМ БЪЛГАРИН НО СЪМ ГРАЖДАНИН НА БГ АЗ СЪМ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ВСИЧКО ТУРСКО КОИТО СЕ ЧИТАТ ТУРЦИ ИЛИ ДА СИ ЗАМИНАТ ОТ МОЯТА БЪЛГАРИЯ
48
2
 
18
 
! Отговори
МЕХМЕТ АГА преди 7 години
АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД-ТУРСКИЯТ ЕЗИК МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА КВАРТАЛА В КЪЩИ.НА ВСЯКЪДЕ СЕ ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ СЕ ГОВОРИ НА БГКОИТО ЖЕЛАЯХА ТУРСКИ ТЕ СИ ЗАМИНАХА ЗА ТУРЦИЯ.БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИНА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ ПРОИЗХОДА.КАТО ИМАТ ЧЕТМО И ПИСМО И ГОВОРИМ ЕЗИК.У ТЯХ СЕ РАЖДАТ ТУРСКИ ПАТРИОТИ.В БГ НЕ МИ ТРЯБВАТ АЗ НЕ ИСКА ЗАРАДИ СИ НЯКОИ В МОЯТА СТРАНА ДА МЕ НАРИЧАТ ТУРСКИ ПРОДАЖНИК АЗ СЪМ БГ ПАТРИОТ РОДЕН СЪМ В БГ ТОВА Е МОЯТА РОДИНА А ТИЯ КОИТО ИСКАТ ТУРСКИ МОЛЯ ДА СИ ЗАМИНАТ ОТ МОЯТА БГ
47
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Я му дайте на този да си прочете Конституцията за домашно!Да си говорят колкото искат ,но не официално!Колко им е IQ-то на нашите народни изедници!?
46
3
 
11
 
! Отговори
Свещено? преди 7 години
Този заоблен мадеж да обясни, свещеното право по Библията или по Корана има предвид! Или по кощ Конституция? Щото нещо ни се разминват и светците и конституциите.
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя плу.жек е най-противният от всички башибозуци.
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС е АНТИбългарско и противоконституционно сборище на тарикати и далавераджии.Не защитават ничии свободи и права а само собствените си финансови интереси.
43
5
 
26
 
! Отговори
точка преди 7 години
Който живее в България и не знае български говоримо и писменно да бъде с отнети граждански права.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ли е следващият "Пеевски".Докарва го на килограми и слагачество.Удобен параван.Анатема.
41
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Вижте му само физиономията и не се чудете,на глупостите,които дрънка.Сетете се, как изглеждат всички ен.ичари в депесето,зада си дадете сметка ,що за *** са!!! Но сам по себе си този факт,не оправдава приказките и действията им.
40
3
 
30
 
! Отговори
Фук40 преди 7 години
Заради такива като този продажник, са клали и изнасилвали нашите прадеди 500 години...за една торбичка жълтици....като искаш да говориш на турски , отивай в турция говори там колкото ти душа иска...и забрави за Българския език и остави намира БЪЛГАРИЯ.
39
2
 
30
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 7 години
ТОЗИ Е ЗА РАЗСТРЕЛ !!
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44Тези на православните бьлгари
37
4
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Айде в Турция да си агитирате!
36
2
 
14
 
! Отговори
Стар набор преди 7 години
Този пастир ЛИЦЕМЕР ни хвърля само ПРАХ В ОЧИТЕ с общите си лафове.
35
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си ползват майчиния език в майчината държава.
34
14
 
9
 
! Отговори
Нац. интереси преди 7 години
Чии национални интереси трябва да се отстояват??? За вас патриотизма означава да позволявате на Русия да ни ограбва май. Руски патриоти сте вие