Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!

Опасен подход е да се крие истината за режимите от децата
144
Плевнелиев с едно наум: Тоталитаризмът може да се върне!
Снимка: Прессекретариат на президента

Безразличието към истината за комунистическия и за другите тоталитарни режими може да доведе до повторение на историята. Трябва да подпомогнем разбирането на същността на тоталитарните режими и да работим истината за тях да бъде показана по един обективен начин в музеите и в учебниците по история. За това апелира държавният глава Росен Плевнелиев, който прие на "Дондуков" 2 представители на Световната лига за свобода и демокрация, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
Делегати на организацията от цял свят се събраха в София по повод официалното учредяване на Българския офис на световната организация, създадена през 1954 г. с каузата да се противопостави на тоталитарните режими по света.
 
"Днес свободата и демокрацията все още не могат да надделеят в много страни и региони, затова се нуждаят от ежедневната подкрепа на всеки един от нас. Няма по-опасен подход от това да крием истината за тоталитарните режими от децата си", предупреди държавният глава и посочи, че днешните многобройни кризи в Европа, в Близкия изток, в Северна Африка и в други региони на света са резултат от погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи.
 
"Да сме загрижени не е достатъчно, необходимо е да действаме в защита на демокрацията, на върховенството на закона и на човешките права", призова президентът Плевнелиев. 
 
Българският опит в прехода от тоталитарен режим към демократично развитие, със своите успехи и предизвикателства, заслужава да бъде изучаван и да бъде сочен за пример в региона на Югоизточна Европа, посочи от своя страна президентът на Световната лига за свобода и демокрация Енг-чи Яо.
 
Делегатите на Лигата обмениха с българския президент мнения по ситуацията в Близкия изток и по причините за нарастващата популярност на популистките и националистическите сили в Европа.
 
Сред членовете на делегацията, водена от президента на Световната лига за свобода и демокрация, бяха представители от Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Латвия, Суверенния орден на Малта, Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това комсомолско секретарче ли ни обяснява колко е страшен комунизма? Такива нагаждачи и подлизурковци и император да дойде пак ще се наредят идеално!
92
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 7 години
Че той вече се върна! Я вижте какви оди се публикуваха вчера за рождения ден на Вожда и за прослава на Партията :)))
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Плевнвлиев да е диктатор!!!
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя още ли е президент? Мислех, че вече е заминал за Брюксел.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
111 - АМА ТИ МНОГО СЕ НАДЦЕНЯВАШ БЕ.
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е шашав по целата глава......!?
87
3
 
9
 
! Отговори
nina преди 7 години
До ШАРАН БГ: Ако бяхме президентска република-горката България!-с такъв президент като настоящия /гнус ме е даже името му да напиша!/.
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавната глава бивша комсомолска деятел или деятелка как е по правилно
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с този *** комунист
84
0
 
3
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Ако РБ бе президентска република, идивидуалната отговорност на всеки един държавен чиновник/включително и на президента/щеше да бъде много по-голяма. Тогава нямаше да си позволява /държавната глава/ да сипе"мъдрости" , а щеше да работи. Сега всичко пада на плещите / не че не са корави в момента/ на изпълнителната власт. Всичко друго се спотяйва в канцеларийките,взема си заплатите / и това що може да "усвои"/,а народа .... кучета го яли! И партии, партии, партии......
83
0
 
2
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
ДАЖЕ,КАТО ТЕ ОСТАВЯТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ИЛИ ПЕНСИЯ НАНОВО ЩЕ СТАНЕШ КОМУНИСТ И ЩЕ СЕ БОРИШ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ,Т.С. ДА ПРИВАТИЗИРАШ,НЕ ДА КРАДЕШ,А ДРУГИТЕ ДА ГЛЕДАТ.
82
1
 
10
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ГОСПОДИНА НАЙ НАПРЕД ДА КАЖЕ КАК СТАНА МИЛИОНЕР,И ТАКИВА КАТО НЕГО,А НИЕ КОИТО СТРОИХМЕ СОЦИАЛИЗЪМА,КАРАМЕ С МАЛКАТА ПЕНСИЯ.КОЙ ОКРАДЕ СТОПАНСТВАТА,ЗАВОДИТЕ,ПРОМИШЛЕНОСТТА,ЛЕКАТА,ТЕЖКАТА,СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО,ОЙ ЛИКВИДИРА ЦЯЛАТА СТОПАНСКА И ИКОНОМИЧЕСКА МОЩ,ВОЕННА И ГРАЖДАНСКА,ЗАЩО ИЗГОНИХА 3 МЛН МЛАДИ БЪЛГАРИ ОТ СТРАНАТА ,ТОВА Е ГЕНОЦИД,ДА КАЖЕ ЗАЩО САМО СЕ КРАДЕ,С ПРАВОТО НА СИЛНИЯ И НА МУТРАТА,ТОВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА,ТАКА ЛИ Е ПО ДРУГИТЕ СТРАНИЗАЩО В НАС Е Г ЗА НА ГОРЕ,КАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ Е,КЬОРЧО
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...днешните многобройни кризи в Европа, в Близкия изток, в Северна Африка и в други региони на света са резултат от погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи..."А бе, другарю президент,кой ви дава право така да ръководите държавата,че цели 26 години все да сме в криза?Защо "погазването на върховенството на закона, на демокрацията и на човешките права и свободи" са единственото,българските правителства и президенти ни гарантират след 1989г?
80
9
 
4
 
! Отговори
dp преди 7 години
Гледам дежурният ***-кремълски слуга поне два-три легена газ е изпикал от ядслед коментарите ми.Не зле за няколкото минути инвестирани в доброволна обществено полезна дейност, още малко и ще почна и апоплексия да им докарвам.
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dpДа, този е много "словесен" - перфектно владее жестомимичния език, а пък ухилката му говори на най-висок глас за гордото му самочувствие. И клатенето на главата наляво-надясно, наляво-надясно, с гъвкав спад по средата надолу - перфектен израз, дълбокмислена реч, особено на "английски", който не се вмества в нито един от диалектите и жаргоните.
78
3
 
15
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
ПлЮвнйо имал и ум... изненади навсякъде ! Мерси за сензацията !
77
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той повече от 1 на ум не може и да има горкия
76
12
 
7
 
! Отговори
dp преди 7 години
102, не знам тоя посмешище ли е не е ли - според съветските слуги знам, че е, повтарятего час по час.Но знам, че е пъти по-приличен от *** Първанов примерно, който дори беше безсловесен ако насреща му не беше български говорещ.
75
7
 
7
 
! Отговори
dp преди 7 години
81, общото е това, че ти попита.Посочи къде точно съм "плюл" по руснаците.Тия, които ви намирам за низша форма на живот сте руски слуги, не руснаци.И си знаете, че сте низша форма, затова и сте толкова напористи - ей виж гогеният цъкар през ТОР колко и какви ги е нацъкал, това не е защото не знае, чее непълноценна твар та трябва да излъже за да постигне нещо.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя и от ГЕРБ вече му нямат доверие,какво повече да се коментира.На времето са го отлъчили от партията не поради идеалогически причини,понеже е подлезурко.