Генералска мода на изборите за президент

Още един военен готов за "Дондуков" 2 - Съби Събев от РБ
59
Генералска мода на изборите за президент
Снимка: Булфото, архив

Генералската мода на предстоящите избори за президент не подмина и Реформаторския блок.

Номинираният от партията на министъра на отбраната Николай Ненчев БЗНС ген. Съби Събев, който приключи военната си кариера като военен представител на България в Главната квартира на НАТО, обяви, че е готов за президент.

Още по темата

Така че, ако окончателният избор на РБ се спре върху него, на 6 ноември, когато ще гласуваме за държавен глава, той ще се изправи срещу свой колега - фаворитът на БСП и АБВ генерал Румен Радев, който намекна, че е склонен да влезе в битката за "Дондуков" 2.

Съби Събев пък днес се отчете пред Изпълнителния съвет на Блока. Според него президентът трябва да работи за единението на нацията. А иначе той смята, че генералите са български граждани със своите права и не бива да се търси сензация в номинирането им за кандидати за президентския пост.

Някои казват, че това е може би поради липса на политическо лидерство в партиите, коментира ген. Събев.

Според него обаче е добър знак, че се търсят кандидати и сред "запасното войнство", тъй като там има сериозна експертиза и опит за заемане на висши държавни постове.

Събев, който също е пилот, като  ген.Радев, призна, че се е учудил от решението му да подаде оставка като шеф на ВВС, защото е имал добри изгледи за кариера.

"Има едно правило - капитанът последен напуска кораба. ВВС не са катастрофирали напълно, за да напуска той кораба. Тепърва започват сериозните усилия и инвестициите в модернизацията на ВВС", коментира още ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФУТУРОЛОГ-1 част Явно си *** човечец .Димо Гяуров е назачен генерал- РЯЗУЗНАВАЧ. А в Пазаржик ,,работи ,,Арлин Антонов ,, мръсен комунист,,по думите на психодесните .
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АМАН ОТ ГЕНЕРАЛ Господа нека ни е ясно че Тиквата е прикрит комунист и менте - генерал . Затова нека да гласуваме за истинският генерал , а не за ментетата който днес ни управляват начело с менте -генерала от Бянкя ,който не ебългарски министър-председател , а говорител на Турция .МЕНТЕТО ,ПОПУЛИСТ ,ЛЪЖЕЦ ,ЛИЦЕМЕР ,ДЕМАГОГ,ЗАЩИТНИК НА ТУРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ .ОСКВЕРНИТЕЛ НА ИСТОРИЯТА НИ И НА ИЗБИТЕИЕ БЪЛГАРИ ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО . ВСЕКИ КОЙТО Е БИЛ ВОЙНИК ЗНАЕ КАК ДА ГЛАСУВА .
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименС бутане - генерал Д. Гяуров или генерал А. Атанасов-Гнома . Кой от тях не е бил войник ?От първият път познай!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Пиночет ще бъде издигнат от БКП- ГЕРБ.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
28,това" изпекани"къде го говорите,май из варненско беше.Ограничени и неграмотни дават мнение,пфу.
42
10
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Ген. Събев, какво има да се чудиш за решението на незнайкото радев. Наистина е много странно след десетилетия нищоправене, когато сега ще се инвестират милиарди в модернизация на българските ВВС, да подава оставка. Но тази скрита червена лимонка е свикнала да лети само на съветски самальоти. Та затова.
41
1
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
Тази мантра вече я повтатряш няколко дни и вече се изтърка.Нито си умен,нито си оригинален.Хайде сега посочи един който е "някой" в политиката и който ще бъде избран от народа,а не само от феновете на мутроолигархията.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даааа,много генерали се наредиха на опашката,но ген.Радев беше пръв.Така е,кой превари,той завари.Добре е,че Димо Гяуров се отказа навреме и както сам каза"би се състезавал за победа,а не на олимпийския принцип-за самото участие.Уважам го защото е интелигентен,но изказването му откъде дошла идеята за генералите беше непремерено.От мен,приятелю,от мен дойде тази идея.Изглежда малко му завиждаш на ген.Радев,демек щом аз не съм първата кандидатура,не е нужно да е военен.Не така.Излагаш се.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БГ. генералите са повече от редниците.По слаба армия не сме имали.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един генерал е достатъчен,бате Бойко.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за агент Гоце.
36
6
 
6
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Ако съм сигурен , че генерал Радев е русофил ще гласувам за него с две ръце. Това обаче , че го издигат бсп е тревожно, да не се окаже и той като царя - тъй като всички муцуни са дискредитирани търсим ново лице пак да излъжем гласоподавателите?!?!?!?!
35
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Първо, кандидатът г-н Събев Не е пилот, така че внимателно по рульожката. По нататък, след като в "Театър България" е обявен "кастинг" за главната роля-нека се пробват, остава да се надяват, че "човекът" не е определен. Колкото до Генералите-от момента поели по политическата си пътека стават само "Господа"(г-н Иванов, г-н Тодоров) и не могат да спекулират с воинските си звания. Независимо от всичко, да им пожелаем успех по личният им път, оставайки принципни в интерес на единството на България
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерал Пиночет ли ще издигат от БКП ДС
33
3
 
8
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Простотиите на Борисов нямат край.
32
11
 
9
 
! Отговори
АМАН ОТ ГЕНЕРАЛ преди 7 години
Господа ,нека на всички ни е ясно ,че и този път руснаците искат да ни прекарат. Радев е техния човек-СИЛОВАК.Така както Путин се обгради с генерали и милиционери ,така и БСП иска да направи ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ с помощта на военен.Генерал РАДЕВ Е УДОБЕН ЗАЩОТО Е ВЪРЛ РУСОФИЛ И ПРИКРИТ КОМУНИСТ.НЕКА ГО СМАЧКАМЕ НА ИЗБОРИТЕ ,ЗА ДА РАЗБЕРЕ ,ЧЕ ЕДНО Е ДА УПРАВЛЯВАШ САМОЛЕТ ,А ДРУГО ДА УПРАВЛЯВАШ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех,генералчета,генералчета!Дано поне един вас мине през обикновена школа за запасни офицери,че най-после да разбере и осмисли основното задължение на една армия:Да определя територията,в която са валидни единствено националните парични знаци!За това не са необходими самолети,танкове,ракети и кораби!За това е нужен МОЗЪК!И чак след като армията изпълни задачата си може да се мисли за въоръжение!Така,че :излизайте изпод моста и почвайте да изпълнявате задължението си на български офицери!
30
6
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 7 години
Видяла жабата(Ненчев), че подковават вола.........Тоя земеделец,забравих ефрейтор ли беше,иска добре да се окопае във властта!Води Биби за носа,сега и главнокомандващ да подкрепи,и да е.доживот военен министър! Пфуй,гнусота!
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият човек, който е успявал да обедини нацията през последните 100 години, е Димитър Пенев!
28
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали знаете как се става генерал ? С 10ки години бутане от БСП, сега в време за разплата. Като БСП кажат да скачаш, ще скачаш, като БСП кажат да пълзиш, ще пълзиш...