Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

Няма да допуснем заиграване с националните интереси, увери зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 25 юни 2017 17:48 | 25 юни 2017 17:44, Елка Василева
497
Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители
Снимка: архив, Reuters

Имаме вече достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция, цитиран от „Фокус“.

По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов на пресконференция във връзка с пътната карта за придобиване на нов тип боен самолет.

Още по темата

Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия, за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. „В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за всичко, свързано с решението на парламента за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на армията. Това обяви още Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че процесът по придобиване на нов тип боен самолет е в много напреднала фаза. Народното събрание, което гласува този бюджет, трябва да е наясно за какво се харчат тези пари и затова временна комисия трябва да се запознае с фактите и резултатите от тези дейности, допълни Попов. Според него иначе Народното събрание може да бъде обвинено, че стои встрани от процесите.

Не споделяме твърденията за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каквито се афишираха в последните дни от президента и от председателя на БСП, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Той посочи, че по време на обсъждането на антикорупционния закон през декември ГЕРБ и Реформаторите са били блокирани от всички останали парламентарни групи и тогава не са успели да довършат работата по антикорупционното законодателство.

Още тогава изложихме идеята си за единен антикорупционен орган и обяснихме, че той трябва да се базира на основата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза Кирилов.

Той допълни, че ГЕРБ са продължили работата си и по време на предизборната кампания и това е станало един от основните акценти в управленската им програма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иаме вече достатъчно съмнения. Нов термин за учебниците в полицията който замества имаме достатъчно доказтелства. А колко хора вече имат тогава достатъчно съмнения за некои хора...
344
1
 
15
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Цецо, Цецооо, ако решиш да квасиш мляко нали ще питаш баба Куна как се прави и тогава ще започнеш. И при твоето плямпане, най-напред питали президента, който ако не знаеш е перфектен военен летец, за мнение и тогава служебното правителство решили да го предложат на закупуване. Ако трябва да правя физерядка на бабите нали първо тебе ще питам как да си клатят "съчките"нали си вещо лице по физкултура. Ставаш говорител на чужди интереси !
343
0
 
16
 
! Отговори
СТАМАТ преди 6 години
Е точно Цв ли че ми говори за корупция?
342
4
 
17
 
! Отговори
nina преди 6 години
За пореден път българинът, в лицето на Цветан Цветанов, показа, че НЕ МОЖЕМ ДА ТЪРПИМ ПО-УМНИТЕ ОТ НАС! И понеже Президентът Радев е точно такъв /и не само по-умен, но и като визия, и като излъчващ самочувствие и ДОСТОЙНСТВО човек, т.е. неизмеримо по-висока класа от ЦвЦв/ Цветанов ще го гони "до дупка"!
341
6
 
16
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Много правилно, Президента в официално интервю пред БТВ, каза: "Искат да купим едни по-стари самолети от тези, които имаме и на по-висока цена от тази за нови!" Цветанов, кога те привикаха в американското посолство и вдигнаха ли комисионната за износените самолети от 15% на 25 %. Няма да ви плащаме за за стари самолети. То бива алчност на герберската надмина всичко.
340
3
 
13
 
! Отговори
don преди 6 години
Цецо - крадецо защо се обажда пак неподготвен.Той трябваше да влезе в затвора.Неговата рода се храни на фотосинтеза.Колко народ ликвидира.А сега президента му е на цел.Чудя се защо г-н Борисов го търпи.Цветанов е позор за ГЕРБ.Ако бъде отстранен от ГЕРБ членската маса ще се увеличи многократно.Чудя се защо Андреев му прави шапка и не вади за него материалите от комисията за досиетата. Там се вижда как и той е бил агент на ДС нищо е бил милиционер.Цветанов вън от ГЕРБ
339
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е такъв експерт, че миналият месец офицер от българската армия летец загина. Комисията единодушно реши че причината е ниската летателна подготовка, а кой беше 10 години шев на ВВС, кой е сега главнокомандващ на същите тези летци?"Експертът" Радев, нали?
338
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великаПредателите са тези, които постоянно крещят по форумите, че някоя чужда държава е велика. Подобно на теб, който денонощно облъчваш, че руската *** била велика.
337
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AnonymousЕдин национален предател като Радев, не може да бъде достоен.
336
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше въпрос за апартаменти, бих разбрал Цвъки да дава акъл на Радев, ама за изтребители ...
335
1
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Дали Радев , като бивш шеф на ВВС , пилотен ас с документирани познания , има право на експертно мнение?И защо тоя даскал по физическо , смята че Радев се е продал на шведите?Май , май , копчетата на ръкавелите на Цветанов си казват думата!Цвъ, Цвъ минава в действия , да защити интереса на господарите си!Какъв н.а.г.лец... е тоя !Така ще е като не го изгониха от политиката при далаверата с апартаментите!
334
0
 
9
 
! Отговори
ahahhaha преди 6 години
дали Радев разбира от изстребители, а Цв.Цв. ?!? я си гледай микрофоните и флашките :))) и остави хората да си вършат работата... то в този ред на мисли кумеца ти какво направи с дюните ... там как се стигна до заличаването им , а? дали да не спретнем комисийка, а ?
333
0
 
13
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Абе тинейдъри вие добре ли сте?Ф-22 не се продава! Никому!!!Ф 35 с неговите "детски болести" е невероятно скъп за нас!Израел придобива дефакто безплатни ф35 благодарение на военната безвъзмездна финансова подръжка от САЩ на сума 3,5 милиарда долара всяка година!!!!!Абе, вие *** нямате, а искате техника за десетки милиарди долари!"На гол тумбак - чифте пищови!"За нашите финансови и икономически възможности нов Грипен ще е като да се срещнем с извънземна технология!
332
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента Израел купуват 40 броя Ф-35, като 5 от тях са вече в употреба. Израел има по-силна армия от Турция. Много по-силна! След САЩ, Русия и Китай, Израел има най-силната армия! Затова арабелите около тях само се зъбят, но не смеят да ги нападнат.
331
3
 
5
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
399-вероятно си прав , но дори и 3 дроба да дадем , никой няма да ни продаде Ф-22 . Дори да имаме пари ( а ние нямаме) , няма как да ни доставят Ф-35 през следващите 10 години . Еврофайтър и Рафал са добри алтернативи , които също не може да си позволим. Ние не може да си позволим дори Gripen E/F . Руските гибриди дори няма да коментирам .
330
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ф-22 е най-добрия изтребител. Няма скъпо - ако трябва ще си дадем единия дроб за да имаме този самолет и да е защитено небето ни. Какви са тези Ф-16 и Миг-29? *** от времето на пра баба ми. Грипените са по-нови, но са далеч от класата на Ф-22 и Ф-35.
329
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАК ФА изобщо не е самолет, той за момента е една гола платформа.Няма тестове на радар, няма тестове на оръжия, развяват го по шоутата за да замажат огромната пропаст, която ги отделя от цивилизацията.
328
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Петко - и каква беше офертата за МиГ -35 и има ли го някъде тои самолет , за да видим какво представлява ?
327
12
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
До бай петконай-изгодна бе офертата за МиГ-35-----------Какво е това МиГ-35?Някакъв нов виц ли?Самолетът за армията ни е Ф-16.
326
1
 
2
 
! Отговори
бай петко преди 6 години
и тези цени ги плануваха понеже Тръп заплаши да спре проекта понеже е прекалено скъп но вие си вярвайте на глупостите :D