На Съединението: Обединителят от парламента

Опитвам се да бъда първа сред равни, обясни Цвета Караянчева
6 сеп 2018 11:00,
26


Честваме 133 години от Съединението на България. На 6 септември 1885 година хиляди българи, живеещи на изкуствено разделена територия, се обединяват и заживяват заедно без географско разделение да стои помежду им. Център на тържествата е Пловдив. Празникът ще започне в катедралния храм "Света Богородица", където митрополит Николай ще отслужи молебен.

В честванията в града ще се включи и председателят на парламента Цвета Караянчева. Пред камерата на Bulgaria ON AIR тя заяви, че всеки ден в Народното събрание се старае да внася единение сред партиите.

"Опитвам се да бъда първа сред равни, опитвам се да потушавам скандалите, които понякога се появяват и ескалират", сподели Караянчева.

По думите ѝ това е взаимен процес, а не само работа на председателя. Според Цвета Караянчева трябва депутатите също да имат желание за това и тя не случайно е призовавала борбата в парламента да е с политически послания, а не да се изпада в личностни нападки.

Караянчева коментира също и началото на политическата есен. Според нея след срещата на коалиционните партньори в понеделник, вече всичко е наред. Тя също е на мнение, че сред партньорите трябва да има по-добра комуникация.

"Трябва да запазим стабилността на управлението и преди всичко да изпълним това, което е заложено в нашата 4-годипна коалиционна програма", каза още председателят на парламента в ефира на "България сутрин".

Цвета Караянчева коментира и изявлението на президента Румен Радев. Тя сподели, че е останала смутена от посланието му, защото той е звучал като опозиционен лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак ли ви пречи президента, ама той казва истината, а ти не знаеш коя е столицата на Виетнам, не иска народа да се обединява с крадци и далавераджии от властта, пропастта между властта и народа е огромна и ви мразим, презираме ви, вземаш заплата колкото 50 пенсионерки, на изборите сме за гъби в гората, вие от герб обичате ***, разчитайте на тях, мразим партиите.
18
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
другарката на снимката,е с фризура за 500лева,пък,ще става обединителка с баба Мара,на която пенсийката е 176лева.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее пловдив столица на румелия границата е след пазарджик.шопи при нас само с виза от утре
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обединителят от парламента"Че то БКП-то кога е било разделено? За кражбите са винаги обединени на скрито за да има театър! А народа *** ли ***.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трагедията на ГЕРБ е, че няма качествени кадри.-Разчита на отпадъ`ка от БКП, а иначе ги събират по кръстопътищата, който се случи.
14
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
другарко белоянчева,ти можеш да станеш,обединител,само в Пекин,столицата на Виетнам.Там ще бъдеш първа,между равните.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано тази кифла знае поне къде е Пловдив, за да иде дотам да се прави на обединител. Дано те си мисли, че и той е във Виетнам, че току-виж хванала самолета...
12
0
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Другарката Цвета беше комсомолски секретар и след това активен член на БКП ! Но изпълнавайки партийно поръчение стана ренегат и сега е от СИК...
11
0
 
15
 
! Отговори
Аман от драскачи ! преди 5 години
По-добре тази леличка да обясни защо на конкретни запитвания от СФСМВР до Народното събрание във връзка с *** текстове в законите тя се крие зад гърба на Цвинокио и го оставя да отговаря вместо нея...
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A I TAZI LI E POLITIK-OBEDINITEL?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега ли ? 8Всъщност не само сега, а ВЪОБЩЕ НИКОГА ти препоръчвам да не се "изказваш"!!!! Глу-пос-ти-те ти не са ИНТЕРЕСНИ ЗА НИКОГО!!!!!! А колкото до тази ли-це-ме-рка..........ТОЛКОВА време вече се чудя ОТКЪДЕ бойко ги капа тези аматьори и профани????? То една ли калинка беше, то ли един нарциз не беше...........превърнака професията "политик" в грозна, противна, мр/ъсна дума!!!! Е, не е само тука де.....като гледаш какво става в еуропката........разните Де Гол-овци се обръщат в гроба си!!
8
9
 
4
 
! Отговори
сега ли ? преди 5 години
Очевидно президента ни за нищо не става, но точно днес ли трябва да повтаряме това...
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куха лейка!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жа Случайна! Не на всеки се случва така да попаднат на неподходящ стол!
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На днешния ден да коментира президента е разделение на краката и !
4
2
 
22
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Обединителката на Пекин иВиетнам
3
0
 
22
 
! Отговори
едните срещу другите преди 5 години
Не знам за ,,Съединението ,, ама знам за РАЗЕДИНЕНИЕТО ,онези хора едно са мислили тогава ,а друго се получи, много родолюбци са си заминали за да е пълна софрата на разни .....
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обеднителят на народа.
1
6
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
ГЕРБ НА ВЛАСТ МИЗЕРИЯ ЗА НАРОДА ОСТАВКА НА ГЕРБ ?