Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа

С европейските лидери ще обсъдим и бюджета на Съюза до 2027 години, посочи той
17 юли 2020 11:48, Красимир Ангелов
273
Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Искрено се надявам въпреки различията днес да имаме вече постигнато споразумение". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на влизане в сградата на Европейския съвет в Брюксел, съобщават от правителствената информационна служба.

Както е известно в следващите 2 дни държавните и правителствените ръководители обсъждат Планa за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".
 
Преди началото на извънредното заседание премиерът Борисов подчерта, че днешната среща на европейските лидери е изключително важна за приемането на Многогодишната финансова рамка – Кохезионна и Селскостопанска политика, грантове, заеми, условности.
 
Планът за възстановяване на Европа беше представен от Европейската комисия на 27 май. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.

С европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г., написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Пристигнах в Брюксел, където днес и утре ще се проведе заседание на Европейския съвет. На него с европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г.", посочи министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти какво си мислиш, че може да се направи като сме си една малка и смотана държавица и никой не ни брои за нищо! Който и да отиде ще кима и ще слуша или ще "има тояга"
238
1
 
1
 
! Отговори
властелинът на преди 3 години
чекмеджетата - имам да вземам немам да давам - about about
237
1
 
3
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Абе ти България си оправи,па после мисли за ЕВРОПА!!!
236
2
 
5
 
! Отговори
Очаквайте преди 3 години
Очаквайте да бъде прикоткан,да гласува за Германия и нейната позиция и после....ще му бият шута.крайно време е Меркел да не подкрепя този нарцис,този крадец и убиец на нашето бъдеще.
235
2
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
С парите, откраднати от България, Борисов може сам да възстанови Европа!
234
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оу, какво грандиозно посрещане на държавен глава край товарните хангари на летището. Какъв шпалир от официални лица и каква церемония на уважение и респект. И ние, тука, те чакаме, Бойко, като се върнеш, ще те посрещнем също подобаващо...
233
4
 
11
 
! Отговори
joJo преди 3 години
Г-н Броисов, Вие нищо няма да обсъждате. Само ще стоите отстрани и ще кимате с глава и каквото Ви казват, това ще правите. С мозъчният Ви капацитет на безгръбначно същество нямате думата за нищо. Абсолютно нищо! Разбрахте ли Г-н Борисов
232
9
 
5
 
! Отговори
България преди 3 години
е само на полза откакто се присъедини към ЕС и всички, които си присвояват името "народ" и дърпат страната към Русия са малцинство. Българите гласуват за Европа с краката си - те отиват да работят в Европа, да получават социални помощи в Европа, да се лекуват в Европа, да карат ски и да се припичат на плажа в Европа. А онези, дето дърпат към Русия как пък не ги видяхме да ходят да правят тези работи в Русия - палячовци.
231
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!
230
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червена билютина за издирване от Европол за кеш пари и оръжие.Гешев защо не е пуснал?Арест за креминално проевени пожарникари?
229
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Боци, поне веднъж бъди мъж. Подай оставка, без циркове. Всичко си има начало и край.
228
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата отиде за да ни продава като за последно - нали знаете като остане малко количество от нещо и искаш да се отървеш от него го пласираш и на тройно по-ниски цени! Та тиквата това ще прави днес-утре в Брюксел! Ще видите - Северен поток ще се случи, но Турски поток през България няма да има! И ще е така докато някой с здрави т...ки не седне на кормилото на България! Време е вече решенията за интересите на държавата ни да се вземат тук и да се отстояват в Европа и АмерикаБог да пази България!
227
3
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Е как да подадат оставки точно, когато се раздават милиарди! Предстои крадене като за последно!
226
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Планът е работещите да дадат на ес, та ес да даде на мързелите.Два пъти повече отколкото в предходния период.Те това е планът на търтеите в брюксел.
225
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше да е смешно,ако не беше тъжно ,че такъв е начело на държавата.От него по-смешни са само бойковчетата,родени в смъртен грях от връзкарство,некадърност и слугинаж.С две думи-самоходни ***.
224
3
 
14
 
! Отговори
Рецептите на Днес преди 3 години
Tиква с Брюкселско зеле!
223
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Занесъл е подарък на Меркел-сребърна бъкличка с розово масло,а тя му прави забележка да си сложи правилно маската.
222
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лейтенант на бай Миле,сикаджийска мутра,още го помнят в Перник с бухалката.Всички които гласуваха за тази излагация без език,без образование са виновни за това,че цяла Европа ни се смее.Жалко за нас!
221
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
OCTABKA!!!
220
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Херо Мустафа иска среща с президента и той се прибира от Бургас....