Рокадите в кабинета - извънредна точка в петък?

Персоналните промени вече са в деловодството на парламента
Обновена: 23 юли 2020 16:18 | 23 юли 2020 16:08, Камелия Цветанова
41
Рокадите в кабинета - извънредна точка в петък?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гласуването на министерските оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Ангелкова и изборът на заместниците им в пленарната зала вероятно ще залегне като извънредна точка в петъчното заседание.

Още по темата

Обявените днес промени в правителството най-вероятно ще бъдат обсъдени като извънредна точка от депутатите в петък.

Проектът на решението, с което се правят персонални промени в кабинета, вече е в деловодството на НС.

С него премиерът предлага депутатите да освободят от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Депутатите трябва да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Парламентът ще подложи на гласуване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на икономиката ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Ядосан 😡 преди 3 години
Айде няма нужда да си губите времето в излишни приказки, стягайте багажа и вън, оставка, съд и затвор за корумпираните мекерета, да живей България 🇧🇬 🇧🇬 🇧🇬
28
0
 
1
 
! Отговори
само си проучва преди 3 години
още никой от последните не е подал оставка
27
0
 
1
 
! Отговори
Младежите преди 3 години
дето сега прохождате в политиката. Не се лъжете по вашия приятел Ристю. Защото малко му беше дето му зачервиха ушите от Еврогрупата на либералите. Привелигированото положение палажение на ДПС в България не се държи на някаква подмолна сделка на ББ с Доган и Пеевски, а на сделката на ББ с ЕНП, които му позволиха да управлява с национал-социалисти / *** дума в ЕС от времето на Хитлер /, само за да не се налага да е с ДПС. Няма да ви обяснявам съкращенията. Питайте Ристю, ако е научил вече.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А смешния фигурант Радев ще ги подпише и хоро ще играе
25
1
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Ти как го разбра това????? Може да са отишли при Божков в Дубай, и Фигурантът бил там да пазарува за Десито.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият шеф на МВР Христо Терзийски е добре познат в наркосредите с прозвището Ицо Носа. Ахмед Доган и Делян Пеевски са напуснали България
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Важно уточнениеТе са службогонци. ДПС са постоянно на власт и така ако СДС или НДСВ падне, Горана се е застраховал и остава на власт. В съдебната система е пълно с калинки на ДПС които играят по същия начин вианги на сигурно и са недосегаеми.
22
7
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Ей тъпчо от площада как разбра че ти и няколко хиляди безделницити сте народа. Нещо да си чул за редовни избори или билото ти е в повече!
21
5
 
1
 
! Отговори
Кво толко преди 3 години
протестирате срещу ДПС. Ходете протестирайте против техния съпартиец Рюте от Холандия дето надупи целия ЕС. Ве сте се хванали с един беден пансионер, а вероятно и сирота да го тормозите. Че едно пристанище и едни сараи струват ли, колкото цяла югоизточна България, бивша източна Румелия. Струват ли колкото, чушките, доматите и сиренето дето всяка година ядете, произведени от хрисимия му електорат.
20
2
 
5
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
На площада се роди ново СДС стани да седна
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената цел на Борисов е да удържи докато Цецо- молитвената закуска сформира партия, а после както на запад- мойте членове са и твои членове. Това не трябва да се допуска. Изривайте ги всичките и да се свърши. Сега всички държави са назначили- не казвам избрали- управляващи коялиции от десните- тоест богатите да стават още по- богати.
18
1
 
13
 
! Отговори
Важно уточнение преди 3 години
Владислав Горанов СТАРТИРА политическа кариера като член на ДПСНиколинка Кобилкина Ангелкова стартира в централата на ДПС Кърджали като секретарка на РАМАДАН АТАЛАЙ 2рия по важност в ДПС
17
7
 
11
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Отиват си мечките,идват вълците - хвърляне на прах в очите,това са ви рокадите...Марш навън - всички без изключение!
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мучите ли, мучите...не бачкате, а чекмеджета с пачки ви се привиждат !И колкото повече шльоковица, толкова по-пълни стават, а като отидете на жълтите павета, виждате - не пачки а тоалетна хартия...и то крадена.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бананиев е много слаб и ще подаде оставка до края на юли и пак ще трябват нови назначения..
14
6
 
13
 
! Отговори
Калин Нагъзьов преди 3 години
Калинка Вельова как се нахендрис 200 и си се върти. Самоуби се ритуално като шоумен (не че е има), защото хората мразят ГЕРБ и в същото време не успя да намаже нищо. Тотален лузър!
13
5
 
10
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Най-незаменим в това правителство се оказва Бабекът. Скача от един министерски пост, на друг. Дялан камък. Като Цецка.
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега платените протестуиращи ще кажат опорките, че Горанов не е виновен за нищо и е репресиран от Борисов, и пак не са доволни, че гонят прекрасният специалист, който цели 5 години смяташе правилно данъците на Черепа, а сега е в немилост.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков и Василев къде да отиват? Иванчева къде да отива?
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички управляващи,включително Пеевски и Доган, МАРШ КЪМ ЗАТВОРА!