От днес: Кандидатствайте по мярката "Запази ме"

Тя компенсира работнииците в неплатен отпуск с 24 лева на ден
Обновена: 30 ное 2020 16:31 | 30 ное 2020 11:11,
0
От днес: Кандидатствайте по мярката "Запази ме"
Снимка: БГНЕС

От днес ще може да се кандидатства по новата мярка "Запази ме" за компенсиране с по 24 лева за работен ден за хората, които са в неплатен отпуск в периода от 29-и октомври до 21-и декември.

Става дума за работещите в дейностите, които затвориха заради наложените противоепидемични мерки, включително и персонала на детски градини и ясли, пише БНР. 

Още по темата

На сайта на Агенцията по заетостта са публикувани образците на всички документи, които се попълват и подават от работодателите по електронен път, по пощата с обратна разписка, или на място в бюрата по труда.

"Всички мерки могат да бъдат комбинирани. Просто един и същи човек – работник или служител, не може да получава всички мерки едновременно. Но един работодател, за различни свои работници и служители може да комбинира различни мерки. Един хотел може да използва както мярката "Заетост за теб", така и мярката 80/20, така и тази нова мярка "Запази ме" за тези хора, които работят към заведенията към хотела или към нощните заведения или фитнеси към хотелите", уточни социалният министър Деница Сачева.

Тя увери, че Агенцията по заетостта проверява и обработва получените заявления в рамките на 10 дни, след което в петдневен срок парите ще бъдат превеждани по сметките на служителите.

Право на подпомагане, но по друга мярка ще имат и родителите на деца до 14 годишна възраст, които се обучават дистанционно, като за целта няма да е необходим документ от учебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари