Костов: В политиката отиват хора като на пикник, за да се нахранят

Бившият премиер за недоверието на обществото в институциите
19 дек 2020 14:26, Елка Василева
193
Костов: В политиката отиват хора като на пикник, за да се нахранят
Снимка: архив, БГНЕС

Българската политика е "изгорена земя". В нея не влизат способни хора, защото знаят каква съдба ще ги сполети. В политиката отиват хора, като на пикник, да се нахранят. Не отива талантът на нацията.

Така бившият премиер Иван Костов определи пред БНТ състоянието на политическия живот у нас.

Той говори за недоверието на обществото в институциите, в което вижда основната причина и за обърнатата тенденция в справянето с кризата с коронавируса у нас.

"Няма ли доверие в институциите, няма доверие в мерките им, те не се следват, а бойкотират," каза Костов.

Според него институциите не се справят задоволително нито със здравната криза, нито с икономическата криза.

Още по темата

"Общественото недоверие в институциите се пренесе и върху здравната и образователната система. Данните сочат, че сме сред страните, които най-неуспешно управляват кризата. Оценката за това може да се прави само на основата на два фактора: коефициентът на общата смъртност - най-висока в Европа, и ръстът на БВП", каза Костов.

На базата на сегашните данни той прогнозира, че ще изпратим 2020 г. с "един коефициент на смъртност 1.74 - 1.78 % за страната", което е тежка атестация за управлението. А политическото доверие се възстановява само с демократични средства - с избори, категоричен беше бившият премиер.

Все пак Иван Костов вижда и нещо положително в настоящата криза. Без да прави каквито и да е прогнози за нейния изход, той смята, че кризата съдържа и възможности. Здравната криза е показала какво е необходимо на българската здравна система. Според него пандемията е показала, че в световен мащаб дигитализацията вече навлиза дълбоко в живота и обществото се развива в посока към изкуствен интелект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Този *** защо не е в затвора!??????
163
0
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Това с пълна сила се отнася за *** и цялата му свита, там пада яко плюскане и никаква работа.
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов,имаше възможност да направиш от България неповторима страна но я продаде моли се дано Господ ти прости аз не мога
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай си теменужките и не се обаждай продажник
160
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като теб дето разюарчедоса България на скраб облажи себе си
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОСТОВ ПОДАРИ НЕФТОХИМ/НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕДПРИЯТИЕ В БЪЛГАРИЯ/ НА ЦЕНА 1/10 ОТ РЕАЛНАТА И ОБВЪРЗА СТРАНАТА НИ ЗАВИНАГИ СЪС СЕВЕРНАТА САТРАПИЯ. САМО ЗА ТОВА МАВЪРА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ИЗВЪН ЗАКОНА. ПРОДАЖНИК-КАК СПИШ ,БЕ...
158
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 3 години
Нямам думи, кой го казва това! ?
157
1
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 3 години
Костов продаде работещи заводи за 1 долар.Курортни комплекси, апк, транспортни фурми със схеми. Той създаде олигарси и мастити земевладелци. Покровителства ше контрабандни схеми за внос на гофива. И т. Н и т.н.....
156
3
 
2
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
До ПенсионерКогато си на нула не. е проблем да постигнеш 6.5 ръст н БВП Само ще Ви напомня, че един друг черввн кадър - Станишев е постигал и по-високи проценти и то при развиваща се икономика. Предполагам, обаче, не сте доволен от него... Костов пропусна да смени курса ГЕНЕРАЛНО, като лустрира червените злодеи и ги държи далеч от ресурсите и пазара. Нищо подобно - даде ВСИЧКО НА ТЯХ. На кого са Златни Пясъци, Дюни, земята покрай морето, кой приватизита Кремиковци...не
155
5
 
5
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
МНОГО МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ,ЧЕ КОСТОВ НЕ Е АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И ЗАТОВА НЯМА КАРТОНЧЕ В КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТАКОСТОВ Е АГЕНТ НА .ЦК НА БКП -ТАКИВА БЯХА ИЗГРАДЕНИ ПРЕЗ 1985 г -ЗАРАДИ СТРАХ ОТ ГОРБАЧОВКОСТОВ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОДТОЙ ИЗМИСЛИ МЕНИДЖЕРСКИ КОЛЕКТИВИ ТОЕСТ КОЛЕКТИВИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА РАЗГРАБЕНИТЕ ЗАВОДИ--КОЛКО РАБОТНИЦИ КУПИХА НЕЩО ОТ ЗАГРАБЕНОТО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ДИРЕКТОРИ И ПАРТИИНИ СЕКРЕТАРИ
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти се нахрани с милиончета ,много партия бяха приди теб ,но не те затвориха !!
153
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Костов знае как се влиза в политиката. Защото той влезе като на пикник. И провали една държава, един народ, една нация. В името на новите *** на партийната секретарка и на инфантилните крадли, които от малки е научил да крадат.
152
2
 
4
 
! Отговори
до Митко-любопитко преди 3 години
Комунистите и по точно ДС се съюзиха с царя, за да махнат Костов. Той ги върна, а те му се отблагодариха, като го позлатиха.Грешката на Костов беше, че не направи ЛУСТРАЦИЯ. Може да не беше възможно, защото в СДС се бяха инфилтрирали много ДС ченгета.
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 147А как бе!!! Работеха ТКЗС-тата!Га че не бех на село и не съм виждал разграден ТеКеЗеСарски двор - как всеки си гепи я чаркове от трактор, я бензин точи, я масло, я нещо друго!
150
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 152Иван Костов, ако си забравил, се отказа от политиката!!!Не иска да бъде омърсяван!!!
149
5
 
15
 
! Отговори
681 преди 3 години
А ти за чий чемер беше там ***,нго? За черните ни очи ли или за да се облажиш от труда на поколения българи?
148
4
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Още един..талант иизпълзя.
147
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Прекрасен въпрос на Митко-любопитко (номер 145)!
146
4
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Тези думи важат и за теб, Костов. недей се прави на божа кравичка.
145
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев за каква борба с корупцията и престъпността говори, като едновременно корумпиран и престъпник си дава мнението в национална медия.