Машините за вота се доставят в страната при строги мерки за сигурност

В Хасково графикът се забави заради липсата на микробуси
3 апр 2021 15:45, Елка Василева
20

От тази нощ започна транспортирането на машините за парламентарните избори до общините. То се извършва при строги мерки за сигурност. Днес те ще бъдат инсталирани в общо 9 390 секции, в които ще може да се гласува с тях.

Още по темата

В Хасково графикът се забави заради липсата на микробуси, които да доставят машините. В останалата част от страната засега няма проблеми. Във Великотърновско тази сутрин се разпределят 313 машини за гласуване, предаде Bulgaria ON AIR.

В толкова секции в общината ще се проведе машинен вот. Те се съхраняват в база във Велико Търново и до 15 часа трябва да са доставени във всички секции с над 300 гласоподаватели. Машините пристигнаха късно снощи. Осигурена е и техническа поддръжка.

"Част от машините заминаха по направленията си, очакваме следващите бусове, засега всичко е наред. Предстои за Велико Търново и околността бусовете да ги натоварим. На всеки три или четири машини. Тези техници са подготвени и знаят какво да правят. Осигурени са им дезинфектанти, което е важно. Те са на линия, за да помогнат за отстраняване на проблем", каза организаторът по доставката на машините Пламен Анев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...ia stiga tapotii !!! Mashinen vot ?!?? Brei ...chudo nevijdano ?!! Ami nali "bratiata " amerikanci ni pokazaha za kakvo ide rech na poslednite si izbori ?!! Mashinata se nastroiva ot chovek !!! Ne mojela da greshi ?!?? Aide be ?!?? Ami ako nastroivashtia ia nastroi da greshi kakto mu iznasia ?!?? Tapanari ....Vsichko e edin goliam cirk !!! Aaa.. i Baidan bil "novia " prezident na Amerika ...vervaite mi ....
12
1
 
1
 
! Отговори
не им вярвам преди 3 години
Машитите са направени за да можгат руските специалисти да компрометират изборите.Дори самите машини да са изправни, после на резидента ще му е по-лесно да твърди че вота не е легитимен.
11
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Моля те от сърце българино! Стига с тези номера от твоя страна,че видите ли,всичко е " предрешено"! Ами щом си седиш на дивана в хола в къщи,разбира се че ще си безгласна буква! Излез утре и упражни законното си право на глас! Утре след 13 г мълчание,аз лично ще го направя! Твоят и моят глас са важни! Сила сме заедно!-:) Гласувай!-:)
10
2
 
5
 
! Отговори
Без машини преди 3 години
Софтуера им се манипулира лесно с лаптоп от мястото на гласуване.
9
1
 
4
 
! Отговори
Интересен момент преди 3 години
Капризът на МаяМ за машини за вота,каприз струващ 50-60 милиона лвна държавата,бе изпълнен.Въпросът е: колко човека трябва да гласуват стези машини,за да кажем,че си е струвало(в Европа машините са отреченикато средство за вот).Екссъветникът на Радев,докторът по конституционноправо Б.Цеков призова да бойкотираме машините,защото софтуерът е лесенза манипулации.Значи Мая Костинбродска ще трябва ще трябва вече да иказваме "машинната Мая с венецуелските софтуерни специалисти".А ако не влезе?
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте с машините. Маговете от комисиите превръщат хартията в невалидна с един тайнствен замах с "Вълшебната пръчица".
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, ама машинното гласуване не беше ли искане на президента и протеста през лятото?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Бога братя, не гласувайте с машините. Те могат да бъдат лесно манипулирани и са ненадеждни. Вашият глас може да бъде зачетен, но не за избраната от вас партия.
5
1
 
3
 
! Отговори
ФСБ преди 3 години
До Анонимен 3Чети книжки бе Маугли, образовай се. Цял живот ли някой трябва да ти обяснява? Аман от спрели индивиди.
4
9
 
1
 
! Отговори
Слава на бойко преди 3 години
всичко е наред, машините минават преглед и ъпдейт в офисите на Герб след което се отправят към секциите, очаква се победа на Герб с 80%
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой по начетен от мен може ли да ми обясни какво означава "При строги мерки за сигурност" в една държава като България?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му дреме за машините? Гласувайте само с хартиени бюлетини! Ако бяха толкова хубави, щяха да ги ползват в цял свят!!!
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините ги донесоха с бус за кренвиршиМашините за гласуване с бусове осигурени от Шиши