Нямало нищо ненормално във видеозаснемането на изборите

Новите правила целели честен вот
29 апр 2021 22:43, Екип на Bulgaria On Air
67
Нямало нищо ненормално във видеозаснемането на изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите изборни правила предизвикаха сериозен дебат сред политиците. Какъв ще е ефектът от тях?

"Това, което целят новите изборни правила, са честни избори. Това искаха българските граждани и на площада миналата година, и сега. Тези промени, които са дългочакани, са точно навреме, защото предстоят избори", каза депутатът от "Изправи се! Мутри вън" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него машините са единственият начин да спрем с "мазането" по протоколите.

"Такива нарушения има. Те са видни в сканираните протоколи в ЦИК. Ако отворите - ще видите замазани, задраскани числа, подписи. Това приключва с машините. Ще приключат и невалидните бюлетини, които толкова години коментираме", допълни Йончев пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че те са възможност за всеки български гражданин да даде валиден вот.

"Членовете на СИК са длъжностни лица. Те изпълняват задълженията си и част от това задължение е да бъдат снимани. Що се отнася до смисъла на снимането - то цели прозрачност, ще свали всички съмнения или голяма част от тях, че нещо се случва в момента. Че се вадят протоколи, че се надписват и дописват. В голяма степен ще внесе спокойствие в избирателната система", категоричен е народният представител.

Той подчерта, че от партията му са "за" видеозаснемането и не виждат нищо ненормално в това. И попита защо ЦИК трябва да бъде в толкова огромен състав.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: избориРумен Йончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ха, хаХората трябва да имат алтернатива при упражняване на вота. Видеозаснемането обаче е добър ход и в него не виждам нищо ненормално.
29
6
 
14
 
! Отговори
123 преди 2 години
Естествено, че е възможно фалшифициране и е правено. Що се отнася до машинното гласуване, то е елементарно и всеки би могъл да се справи!
28
14
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Най вероятно Божков ще стане депутат- Просто на Изборите му се досвидяха пари-НО сега ще хвърли 100- 200- мил и ще спечели! Той е милиардер благодарение на ГЕРБ -и стотина милиона са нищо за него!
27
12
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Ангелкова е избрана с гласовете на Цяла ромска махала- А ТЕ ромите дори не я познават!! ГЕРБ показа на тези Избори -че масово махалите гласуваха за ТЯХ!!
26
31
 
13
 
! Отговори
кой им плаща преди 2 години
Хора, пред очите на целокупния български народ едни нен. ормал.ници събарят държавата начело с президента и никой не реагира. не е ли време да се вдигне народа и да им покаже, че така не става.
25
22
 
14
 
! Отговори
ха, ха преди 2 години
Колко хора ще се справят с машините. На изминалите избори видяхте , че президента се затрудни и гледа машината като отров.ен 3 минути. Дори с ръце даде знак, че има внужда от помащ. След дълго второчване, накрая успя. А представяте ли си леля и чичо от Горно нонодолнище как ще се справят. А ако машините не сработят? тогова какво правим, А това неминуемо ще стане.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26 Ако машинното гласуване се направи през блокчеин няма как въведената информация да се промени дори и да искат, каква е функцията на блокчеина. Дори и да променят то ще се знае от всеки, програмата ще уведоми. Но те това няма да го направят, не мисля
23
7
 
12
 
! Отговори
Учиндолец преди 2 години
на славуца не му е цел да бъде пръв в класирането, НЯМА ТОЛКОВА ШАХМАТИСТИ ЗА ДА връщат МАНДАТА
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди 9 години - през 2012 г., Владимир Путин въведе задължителното видеозаснемане във всички избирателни секции на територията на цялата огромна Руска Федерация и по този начин пресечр критиките на колективния запад за манипулации на изборния процес.Следва да се отбелеци, че видеозаснемането се предава онлайн и ситуацията във всички избирателни секции на територията на цялата огромна Руска Федерация може да се наблюдава от всеки желаещ от всяка точка на планетата.
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви ги вършат комисиите,след като вота е изцяло машинен ?Камерата не може да види работата на програмата в машината
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да снимат вас докато гласувате , не се притеснявайте . Ще наблюдават комисиите какви ги вършат .
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормално няма...Но комерсиално ?! Ще се дават яко пари. И кой плаща?! Ами, ако се фалшифицираха досега изборите да попитам, кому давахте пари досега да дреме в комисиите? Що баби и дядовци има в тях предани на партийките гдето един копир не могат да пуснат, а сега им натресете и камери, флашки, дивиари...Боже, боже...
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антидемократична България погреба демокрацията.Как ще ме снимаш,докато гласувам тойно,бе шeбек??
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В малките населени места с това заснемане ще се гарантира произвора на местните феодали.Тия чалгари погребаха демокрацията.
16
4
 
10
 
! Отговори
Йованов преди 2 години
Капон е като самосвал.в таза е 5 декара, в главата като разплетена дамаджана.извънгабаритен товар.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17И ще те снимат и после ще те бият, че не си гласувал за правилния кандидат.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До I.N.R.I.Каква точно саможертва е направил и кой е спечелил нещо от това което наричаш саможертва.
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще ме снимат докато гласувам тия съвсем изтрещяха. Накрая ще направят най-манипулираните и най-скъпите избори в историята.
12
2
 
8
 
! Отговори
I.N.R.I. преди 2 години
Разпети Петък е. Карат Иисус към Голгота с трънен венец и кръст на рамо.Най-скръбният ден в годината..2021 години след разпъването Му всяка година отбелязват великата саможертва на Спасителя.Всички събития бледнеят пред това.
11
4
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Според мене машинното гласуване не гарантира тайната на вота. Много елементарно може да се съпостави времето на влизане в стаичката от камерата в общото помещение и тайминга на подаване на вота в машината от лог файловете. На мене лично не ми пука, защото не завися от никого, но по принцип...