Хаджигенов: Слави изчете куп биографии пред телевизора, опитваме се да предотвратим това

Перфектната биография на хартия не означава, че си добър управленец, посочи той
28 юли 2021 22:39, Анисия Иванова
142

"Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" с нови условия и изисквания към "Има такъв народ". Поставени ли са под въпрос преговорите за бъдещото управление?

"Условия винаги сме имали - върховенство на правото, върховенство на закона, свобода - тези простички неща", посочи съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов в ефира на "Денят ON AIR".

"Предният път Слави Трифонов изчете една купчина с биографии пред телевизора - това се опитваме да предотвратим сега. Преговорите, които започнаха след предишното четене на биографии, са конструктивни и вървят добре. Очевидно настройката този път е по-различна. Ако изчистим първите две условия - какво и как ще се прави, стигаме до третото условие - кой ще го прави", добави още Хаджигенов.

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" каза, че перфектната биография на хартия не означава, че си добър управленец. И добави, че в служебното правителство има хора, които не са политици, но вършат работата си по възможно най-добрия начин.

"Ако сега ще назначим някого, който ще бъде управляван по телефона по някакъв начин, не е интересно. Това го гледаме достатъчно много години", подчерта събеседникът.

Относно това кои от имената в служебния кабинет трябва да бъдат гласувани, Хаджигенов уточни, че ако той конструира правителство, би запазил Рашков, Стоилов и Пеканов.

"Бойко Рашков има политическа оцветеност през годините. Янаки Стоилов дори е по-зле. За първи път в най-новата ни история идеологията не пречи на никого. Те зарязаха идеологията и в момента са професионалисти", заяви съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Относно различията в групата Хаджигенов сподели, че макар и самият той да няма амбиции за постове, други имали.

"Има неща, които няма да приема, без значение дали са в нашата група, или не", посочи той. И добави, че това, за което се борят, са правосъдие, зелена икономика, образование, здравеопазване.

Хаджигенов коментира и специализираното правосъдие. Според него то е възможно по отношение на деца и по отношение на престъпления за животни.

"Идеята на правосъдието не е да е удобно на някого. А да е правосъдие - да е справедливо и правилно", каза юристът и политик пред Bulgaria ON AIR.

А за сигнала на Рашков за Гешев, Хаджигенов заяви, че е показал основната защитна теза на обвинението - че всеки един прокурор може да разследва главния прокурор.


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шyшyминга изветряла. Аре бегай на моста с доматите.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То, точно тоя, всичко е решил да "предотврати", еггасси....
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С 13 депутата са, но говорят сякаш имат 240. Нямал амбиции за постове, но се самопредлагаше за министър още преди 45 НС и се изпокараха по този повод в "Изправи се - мутри вън". Трифонов уж нямаше политически амбиции 2017г. и на столчето пред МС каза: "Аз нямам политически амбиции.Аз нямам политически амбиции.Аз нямам политически амбиции.Колко пъти да повтарям. Ще си го татуирам." Е, тръгнал за студиото да си го татуира, но спрял внезапно тока и забравил какво е казал. Хаджигенов също лъже.
2
2
 
28
 
! Отговори
Губене на време преди 2 месеца
СТ: Предлагам ники за премиер?Партньорите: Кой? Ники Василев? Абсурд! СкандалСТ: Добре, обърках се. Оттеглям го. Дайте ми времеПартньорите: Добре.СТ: Предлагам Петър Илиев.Партньорите: Какъв е този анинимник. Ти добре ли си. Абсурд. Скандал. Не.СТ: Отеглям го. Извинявайте. Пак сбърках.Партньорите: Чакайте да ти дадем малко акъл, кое как ще става.Иначе итн щеше да прави самостоятелно нещо?! Хахах
1
2
 
41
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 месеца
Хаджигенска малoумнa шишумиго, защо си сменихте името на партята? Кой го измисли това "Изправи се! Мутри вън!"???? Хаджийчо, как да ви имат хората насериозно, като се срамувате от старото си име и го преименувахте??? Кажи ве, нeдорасляк?