ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната

Радев трябвало да го освободи, защото укривал ДДС
134
ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да освободи незабавно директора на НАП Румен Спецов заради укриване на ДДС.Това обявиха на брифинг Христо Гаджев, Деница Сачева и Александър Ненков, цитирани от БТА.

Спецов, каза Гаджев, е продал фирмата си, знаейки за данъчното си задължение от 1,5 млн. лева ДДС, на "сламен човек", което е проблем с морала на директора на НАП. Въпросът е Румен Радев ще продължи ли да държи Спецов като шеф на НАП, като човек, укривал ДДС, попита представителят на ГЕРБ.

Поводът да поставят темата отново на дневен ред е отговор от бившия вече финансов министър в служебното правителство Асен Василев, получен в 18.15 ч. в сряда,15 септември, минути след края на последното заседание на 46-то Народно събрание. Гаджев отбеляза, че в продължение на три месеца са чакали отговора от Министерството на финансите кога е връчен докладът и на кого за извършената данъчна ревизия на "Гранекс Трейдър".

От отговора на министър Василев от сряда става ясно, че на 17 март 2016 г. Румен Спецов е получил и подписал ревизионния доклад. Това означава също и, че е знаел за дълга от 1,5 млн. лв. към хазната, но въпреки това е продал фирмата си "Гранекс Трейдър", заключи Гаджев. И добави - т.е. бившият вече служебен финансов министър Асен Василев три месеца е знаел за това и го е прикривал, а, ако не го е знаел, значи не е ставал за тази работа. Да видим оттук нататък моделът "Радев" как ще реагира, апелира той към държавния глава.

По думите на Радомир Чолаков от ГЕРБ, очевидно се създава нов модел - моделът "Радев" - на арогантност, защото трябва да си арогантен пред лицето на такива факти и да казваш, че няма да отстраниш такъв човек, каза той.

Романтичният период на Румен Радев и неговите министри започва да свършва, да се разпада "братството на почтените", коментира и Александър Ненков.

"Асен Василев съзнателно, сигурен съм, че и Румен Радев, са знаели, че Спецов е ощетил хазната с 1,5 млн. лв., но са го прикривали", каза той. Въпросът е защо, попитаха от ГЕРБ. Ако Радев не освободи незабавно Румен Спецов, означава че продължава да е съучастник на един човек без достатъчно морални качества да заема такава позиция, каза Ненков.

Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е президентът да отговори на въпроса за 1,5 млн. лв. и да каже защо Спецов е толкова незаменим, поиска и Деница Сачева. Според нея е крайно време директорът на НАП да бъде освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: НАПДДСГЕРБСпецов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Данко харсъзина! И Спецов и Тиквата са за затвора!
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов по заслуги стои - който най много е краднал той е най-достоен - така се доказват пред Румбата - стар комунистиЕски обичай
44
6
 
14
 
! Отговори
истина преди 2 години
Спецов ощетил държавата с 1.5 милиона,Кокорчо дължи и той 1.5 милиона, Харвардския тарикат с две гражданства, Фигуранта юмрук размахва. Това е промяната.
43
1
 
10
 
! Отговори
До лейди Митева преди 2 години
Да не би и ти да си любовник на Кокорчо?
42
1
 
8
 
! Отговори
Simvola преди 2 години
Прокуратурата да се самосезира!!
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо прикрива любовника си, затова не могат да ги вземат тия пари
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той законно е продал фирмата си, но е крайно неморално, особено да заема този пост шеф на НАП.
39
16
 
4
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа от ПП ГЕРБ, аз ще продължа да Ви изчегъртвам от Парламентарната трибуна и в следващото 47 - мо Народно Събрание !!! Вашият Лидер е бивш член на СИК, паля.о, паля.о !!!
38
0
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
"Сламен човек" означава "подставено лице".В немския език подставено лице се нарича сламен човек.На някого му се е въртял немският език в главата, та не се сетил да нарече подставеното лице подставено лице.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов 50 лева да е откраднал, алкохолика сто пъти да го е арестувал и да го разкарва из държавата като панаирджийска мечка, да го показва.
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го махат нарочно. Искат да демонстрират, че Радевци са висша класа и стандартите за народонаселението за тях не важат. Така действаше и комунистическата номенклатура едно време.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно бойко яко ви е хендрил тия години, щом още ревете! догодина отново ще ви ръмби още поне четири години!
34
2
 
13
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Кой колко дължи се установява, за Пецов е установено, точка!
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бсп също като техните избиратели не крадат, а само берат милионите!
32
2
 
18
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Пълен срам! Нещата са толкова прости. Това което "проверяваха" три месеца, се проверява за пет минути, за ПЕТ!Как не ги е срам!!!
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво искате да кажете като намесвате Борисов? Че оттук насетне всеки може да лъже и краде защото някой преди това го е правил? Да ви имам промяната да ви имам. Пардон подмяната.
30
4
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Конфискация на крадеца Спецов :)))
29
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този явно яко е настъпил интересите на герберугите за да вият като хиени.
28
3
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Арестувайте крадеца да не избяга за Дубай :)))
27
7
 
17
 
! Отговори
Васко преди 2 години
И да го махнат ,той сие свършил работата в НАП.Поизтрил е доста инфо за др.Божков и сие. Сметките му в Дубай са се увеличили и му е на оная работа какво се пише тука!Да му тежи на съвеста на фърчилото Радев!