Бивш шеф на ЦСБОП: Виждам властови разнобой

Милиони през годините са крадени и изнасяни от България, каза тихомир Стойчев
8 ное 2021 12:03, Ния Христова
15
 
Информация за мащабна схема, при която са източени 60 милиона лева от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за строежа на Лот 5 на АМ "Хемус", излезе миналата седмица. Къде се губят тези 60 млн. лв. от строежа на магистралата?
 
"Зам.-директорът на ГДБОП постави въпроса, че от около месец и половина се разработва тази схема, за да се събират гласни и негласни доказателства. Виждам един институционален, властови разнобой. Едно нещо се говори от служебния вътрешен министър, друго нещо се говори от ГДБОП. Те казаха, че не са говорили как са се изнасяли куфарчета, чували. Политическата ситуация и изборите, които предстоят, оказват влияние върху желанието на служебното правителство да действа по такъв начин", каза бившият шеф на Централната служба за борба с организирана престъпност Тихомир Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Затова говорят и тези, които се засягат от тази работа. ГЕРБ са били във властта в последните години, те са имали своите премиери, министри. Естествено, те ще кажат, че това е част от политическата битка, където има некоректни характеристики. Но много правителства и политически сили се задоволиха с това да стоварят отговорността върху своите лидери. Какво се случва с тях? Нищо! Милиони през годините от България са крадени, изнасяни и присвоявани. И това са схеми, които не са някаква нова и чужда характеристика. Има кандидати за депутати сега, които доста фриволно започнаха да сменят партии. Не съм видял те да внасят закони, които да подобрят условията за истинско противодействие срещу организираната престъпност", допълни Стойчев.
 
"В началото насилието беше основен инструмент, но постепенно там, където се оттегля държавата, настъпва частният сектор и често пъти финансови ресурси се концентрираха в ръцете на хората, които се свързват с организираната престъпност. И продължават да са свързани. Сега се занимаваме с нещо, което се е случвало многократно. Тази схема е действала непрекъснато. Бойко Рашков е имал изключителен инструмент в ръцете си, за да промени нещата. Очаквах заповеди. Когато България придоби горчивия опит от терористични акции, саботажи и диверсии - всички ресурси на системата бяха мобилизирани", подчерта бившият шеф на ЦСБОП.
 
"Много предприятия бяха трансформирани с участието на криминален капитал и позволиха неговото повторно включване. Всеки ден губим усещането, че има държавност. Има вероятност някой да понесе наказателна отговорност или тежки санкции, някои фирми да се изключат. Продължаваме промяната, а тя започвала ли е?! Кои са продължителите на промяната", попита Тихомир Стойчев.
 
Вижте целия разговор във видеото.

15
Още от Избори 2021
Радев води на Герджиков с 48% на 27,1%, вероятен е балотаж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 4 седмици
-Крадени милиони - с години. В сакове, в чували, кеш. Изнасяни в чужбина... Дайте всички необходими доказателства за тия твърдения - ДОКУМЕНТАЦИЯ - СВИДЕТЕЛИ - ИЗДИРЕНИ И НАМЕРЕНИ КРУПНИ СУМИ. С участието на ПОЛИЦИЯ - ПРОКУРАТУРА - СЪД - ЗАТВОР.В противен случай това са махленски лакардии: Казвам ти, ама само на тебе... Или по следите на: -Дей Киро - на кирия... И такива измислици и шантажи вървят особенно добре в тия предизборни дни и часове.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На практика се получава никой никого не закача - имат негласно споразумение политическите сили ти на мене аз на тебе . Който е на власт усвоява най вече за себе си, другите като дойдат него закачат понеже и те това правят . Така е вече 30 години и народът търпи,но до кога?
13
5
 
7
 
! Отговори
Дамаджана преди 4 седмици
Сляп и глух ли е Радев? Само заради Рашков трябва да ги изпратим и двамата в пенсия. Всъщност те са отдавна пенсионери.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Предизборни поръчкови "разкрития" с познати стари изпълнители... ...справка, действията на Рашков при предишни избори, когато също е бил на власт !
11
6
 
7
 
! Отговори
gogo преди 4 седмици
Този бивш борец против организираната престъпност каза че през годините много се е крало.Изобщо той говори твърде несвързано, общо и противоречиво.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По-точно властови разноВой...
9
3
 
3
 
! Отговори
Bsno преди 4 седмици
Виждам *** да говори. Потомствен крадец некадърник. Много грехове изкупвамв, защо.
8
0
 
9
 
! Отговори
Преди 20 години преди 4 седмици
Но бил категоричен, че документът с показанията му съществува. Не знаел дали твърденията са проверени и дали по случая е образувана преписка. "Нямам намерение дори да коментирам измислиците на Бойко Рашков, но настойчиво призовавам Георги Първанов публично да заяви дали стои зад думите на своя депутат, заявява тогава Богомил Бонев в нарочна декларация. Последва реакция - Първанов лично се обадил на Бонев да му обясни, че не е запознат с твърденията на Рашков и не ги смята за уместни. Бонев отговорил, че с това смята въпроса за изчистен.
7
0
 
7
 
! Отговори
Преди 20 години преди 4 седмици
Богомил Бонев е кандидат-президент. А Рашков, заедно с бивш съветник на Петър Стоянов, обвиняват Богомил Бонев, че е "поръчал убийство и подслушвал президентството. Статия от в. "Сега от този период ни припомня какво казва Бойко Рашков тогава в качеството му на бивш шеф на НСлС и народен представител от БСП. "Има свидетелски показания, че Богомил Бонев е поръчал убийството на известен пловдивски гражданин, заявил в Пловдив Бойко Рашков. Рашков отказал да назове името на свидетеля човека, срещу когото било организирано покушението, но оживял. Но бил категоричен, че документът с показаният
6
0
 
6
 
! Отговори
Преди 20 години преди 4 седмици
На 8 ноември 2001 година, три дни преди президентските избори, депутатът от "Коалиция за България" и бивш шеф на следствието Бойко Рашков съобщава в Пловдив, че има свидетелски показания, че Богомил Бонев, тогава участник в президентската надпревара, е поръчал убийството на известен пловдивски гражданин".
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
герб - дпс победа . Шиши президент
4
14
 
15
 
! Отговори
идва Видов ден преди 4 седмици
Гешев да се стяга !!!! Ще има много работа по повдигане на обвинения срещу фигуранта и цялата му хунта от побеснели болшевишки копои........
3
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 седмици
МВР = *** вика Рашков!
2
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този казва - Милиони през годините от България са крадени, изнасяни и присвоявани. И това са схеми, които не са някаква нова и чужда характеристика. Освен това последните 10-12 години герб имаха почти цялата власт - МС+парламент. Значи техните крадени милиони са си милиарди. Точка!
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Издишаш, Стойчев! Помним какви врели- некипели ги съчиняваше и ти на власт. Късно е да ги учиш на конспирации..