"Възраждане" поиска разформироване на военните бази на САЩ у нас

Партията настоява Херо Мустафа да даде обяснение заради РСМ
18 яну 2022 19:30, Нели Христова
553
"Възраждане" поиска разформироване на военните бази на САЩ у нас
Снимка: БГНЕС

Лидерите на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и Цончо Ганев коментираха информацията от Държавния департамент на САЩ, че администрацията на Байдън не обмисля санкции срещу страната ни.

Двамата подчертаха, че исканите срещу България санкции по повод РСМ са от висшестоящи депутати в конгреса на САЩ. Тези хора, по думите на Костадинов, не били случайни и затова партията му настоява българският външен министър да извика на среща посланика на САЩ у нас и да поиска официално обяснение от Херо Мустафа по темата.

От "Възраждане" искат и спешно разформироване на всички военни бази с американско участие у нас и твърдо възразяват срещу строежа на нова база край Варна.

По повод протестите срещу зеления сертификат и срещата му с премиера и здравния министър, Костадин Костадинов каза, че днес е разговарял със здравния министър Асена Сербезова за хода на работата на работната група, която ще бъде сформирана по казуса с представители от кабинета и "Възраждане" .

Сербезова му е обяснила, че координацията на работната група, която ще работи на паритетен принцип, е възложена на Радка Аргирова. Срокът и за работа е до 2 февруари.

От "Възраждане" щели да изчакат да видят какви ще бъдат заключенията.

Изразиха обаче съжаление, че както винаги решението щяло да бъде политическо. Костадинов обясни, че казва "за съжаление", защото очевидно проблемът със ситуацията около налагането на ограничения не е медицински, а политически и както самата г-жа Сербезова си признала - налагането на зеления сертификат е общностен ангажимент.

Костадинов обаче вярва, че експертите и от едната, и от другата страна, ще бъдат достатъчно уважавани имена, за да могат да излязат с едно общо консолидирано решение в интерес на всички български граждани. Никой няма интерес от повече протести заяви още лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
0
 
1
 
! Отговори
Следовници на Левски преди 2 месеца
Всичко руско и съветско да се конфискува , предателите руски шпиони и русофили да се пратят в Русия . Българите демократи , републиканци и подържащи идеологията на Васил Левски , въоръжени с модерни западни оръжия да унищожим фашистка Русия и да освободим угнетения руски народ от диктатурата на Путин. В духът на победите от Първата световна воина да изхвърлим окупаторите на Украйна . Призоваваме НАТО и Китай унищожете Фашистка Русия и си я поделете . Когато на картата няма Русия ще има мир в света .14:29 31.01.2024
420
3
 
0
 
! Отговори
Байно ти преди 2 години
Абе, защо ми се струва,че Русия нещо води промакедонска политика по отношение на България? Разбира се, като казвам това, не отричам факта, че Царска Русия ни е освободила от Османското нашествие. Но това е била друга Русия.
419
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах Костя Костя. ти какъв манипулатор си. Къде видя в България американски бази? Една част от полигона в Ново село, който се използва рядко и е построен единствено с американски пари, който можежда се нарече всичко, но не и военна база.
418
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възрожденски кукувци. Мъчно ми е за този народ който му вярва, тоя си ги манипулира повече и от ББ.
417
1
 
10
 
! Отговори
Шпек салам преди 2 години
Абе чудя се има ли въобще здраво мислещи индивиди,кой въобще им е казал на онези отвъд океана че могат ей така да си санкционират който и където си искат,къде е суверенитетът ни...господари на света ли са незнам,но със сигурност ще берат много ядове светът не ги понася вече,
416
15
 
8
 
! Отговори
Копейкин преди 2 години
По добре с богата Америка отколкото с бедна Русия.
415
9
 
6
 
! Отговори
село преди 2 години
тОзи г-н,служил,ли е в БНА.Знае ли,как се държи,АК-47?
414
5
 
9
 
! Отговори
Костадинов преди 2 години
Когато вземем цялата власт, а това ще е скоро ще набутам троловете в концлdгери в Сибир!
413
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане ще са първи на следващите избори и ще вземат властта!
412
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руските мужици вън от България!
411
4
 
17
 
! Отговори
504 преди 2 години
Предлагам тук да пишем сносни коментари,а не като коментара на 502!!!Като_голям умник"нека видим неговия план!!! Костадинов е сто пъти по-умен и сто пъти повече човек от тоя!!!
410
25
 
10
 
! Отговори
Inatut преди 2 години
Да, планът на копейкин е следният:1. Махаме базите2. Излизаме от нато и ес3. Вечна дружба с джуджето4. Правят го цар на Варна5. После зелени човечета и референдумче за независимост 6. Варна - новият Крим
409
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние от възраждане сме си лигльовци. не сме единни.
408
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
499-а не ви ли прави впечатление че и атака точно така започна. не че имам нещо против това искане за базите.но после онемяват. защо ли?
407
26
 
12
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Копейкин стига с твоите акции , виждаш колко заразени има и колко хора се прощават със живота си! Не е време за пир по време на чума!
406
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американците само руснаците може да ги изгонят, и всички го знаем това
405
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин изпълнява политическите поръчки.
404
9
 
4
 
! Отговори
като преди 2 години
вземат власта да го направят, сега това са само приказки на вятъра
403
9
 
32
 
! Отговори
Дебора преди 2 години
Добре е, че поне сега в парламента има партия, която чува народа ни. Опитват се всячески да ги компрометират, но не им се получава.
402
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане, във вас ни е надеждата. Други няма.