"Възраждане" поиска разформироване на военните бази на САЩ у нас

Партията настоява Херо Мустафа да даде обяснение заради РСМ
18 яну 2022 19:30, Нели Христова
553
"Възраждане" поиска разформироване на военните бази на САЩ у нас
Снимка: БГНЕС

Лидерите на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и Цончо Ганев коментираха информацията от Държавния департамент на САЩ, че администрацията на Байдън не обмисля санкции срещу страната ни.

Двамата подчертаха, че исканите срещу България санкции по повод РСМ са от висшестоящи депутати в конгреса на САЩ. Тези хора, по думите на Костадинов, не били случайни и затова партията му настоява българският външен министър да извика на среща посланика на САЩ у нас и да поиска официално обяснение от Херо Мустафа по темата.

От "Възраждане" искат и спешно разформироване на всички военни бази с американско участие у нас и твърдо възразяват срещу строежа на нова база край Варна.

По повод протестите срещу зеления сертификат и срещата му с премиера и здравния министър, Костадин Костадинов каза, че днес е разговарял със здравния министър Асена Сербезова за хода на работата на работната група, която ще бъде сформирана по казуса с представители от кабинета и "Възраждане" .

Сербезова му е обяснила, че координацията на работната група, която ще работи на паритетен принцип, е възложена на Радка Аргирова. Срокът и за работа е до 2 февруари.

От "Възраждане" щели да изчакат да видят какви ще бъдат заключенията.

Изразиха обаче съжаление, че както винаги решението щяло да бъде политическо. Костадинов обясни, че казва "за съжаление", защото очевидно проблемът със ситуацията около налагането на ограничения не е медицински, а политически и както самата г-жа Сербезова си признала - налагането на зеления сертификат е общностен ангажимент.

Костадинов обаче вярва, че експертите и от едната, и от другата страна, ще бъдат достатъчно уважавани имена, за да могат да излязат с едно общо консолидирано решение в интерес на всички български граждани. Никой няма интерес от повече протести заяви още лидерът на "Възраждане".


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
428
3
 
0
 
! Отговори
Байно ти преди 4 месеца
Абе, защо ми се струва,че Русия нещо води промакедонска политика по отношение на България? Разбира се, като казвам това, не отричам факта, че Царска Русия ни е освободила от Османското нашествие. Но това е била друга Русия.
427
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ах Костя Костя. ти какъв манипулатор си. Къде видя в България американски бази? Една част от полигона в Ново село, който се използва рядко и е построен единствено с американски пари, който можежда се нарече всичко, но не и военна база.
426
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Възрожденски кукувци. Мъчно ми е за този народ който му вярва, тоя си ги манипулира повече и от ББ.
425
0
 
10
 
! Отговори
Шпек салам преди 4 месеца
Абе чудя се има ли въобще здраво мислещи индивиди,кой въобще им е казал на онези отвъд океана че могат ей така да си санкционират който и където си искат,къде е суверенитетът ни...господари на света ли са незнам,но със сигурност ще берат много ядове светът не ги понася вече,
424
15
 
7
 
! Отговори
Копейкин преди 4 месеца
По добре с богата Америка отколкото с бедна Русия.
423
9
 
6
 
! Отговори
село преди 4 месеца
тОзи г-н,служил,ли е в БНА.Знае ли,как се държи,АК-47?
422
5
 
8
 
! Отговори
Костадинов преди 4 месеца
Когато вземем цялата власт, а това ще е скоро ще набутам троловете в концлdгери в Сибир!
421
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Възраждане ще са първи на следващите избори и ще вземат властта!
420
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
руските мужици вън от България!
419
2
 
26
 
! Отговори
Антисоросоид преди 4 месеца
Браво "възраждане" ! Но първо изгонете от България НПОтста на онаяМърша Сорос а техните български слуги обвинете в тероризъм и доживот в пандиза или разстрел.
418
4
 
17
 
! Отговори
504 преди 4 месеца
Предлагам тук да пишем сносни коментари,а не като коментара на 502!!!Като_голям умник"нека видим неговия план!!! Костадинов е сто пъти по-умен и сто пъти повече човек от тоя!!!
417
4
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Пролетта, след предсрочните избори и изгонването на козяшките марионетки, ислизаме от НАТО, а атлантиците - в Белене!
416
25
 
10
 
! Отговори
Inatut преди 4 месеца
Да, планът на копейкин е следният:1. Махаме базите2. Излизаме от нато и ес3. Вечна дружба с джуджето4. Правят го цар на Варна5. После зелени човечета и референдумче за независимост 6. Варна - новият Крим
415
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ние от възраждане сме си лигльовци. не сме единни.
414
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
499-а не ви ли прави впечатление че и атака точно така започна. не че имам нещо против това искане за базите.но после онемяват. защо ли?
413
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Янките да си махат базите и да престанат да пускат тролове тук. Козяците ги е страх че има партия в парламента която да ги изгони.
412
26
 
12
 
! Отговори
Майора преди 4 месеца
Абе Копейкин стига с твоите акции , виждаш колко заразени има и колко хора се прощават със живота си! Не е време за пир по време на чума!
411
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
американците само руснаците може да ги изгонят, и всички го знаем това
410
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейкин изпълнява политическите поръчки.
409
9
 
4
 
! Отговори
като преди 4 месеца
вземат власта да го направят, сега това са само приказки на вятъра