Караджов се среща с превозвачите

Обсъждат работата на тол системата
19 май 2022 08:00, Петя Славова
6
Караджов се среща с превозвачите
Снимка: БГНЕС

По покана на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в четвъртък от 10.00 часа ще се проведе среща с представители на транспортния бранш. На нея ще бъдат обсъдени въпроси във връзка с работата на тол системата.

Още по темата

Разговорът е в продължение на срещата на министър-председателя Кирил Петков, вицепремиера Гроздан Караджов и министъра на транспорта Николай Събев с представители на бранша, уточняват от министерството.

На срещата са поканени да присъстват всички браншови организации и представители на малките и средните превозвачите в Република България, предава БГНЕС.

БГНЕС припомня, че след поредица от протести беше решено да се сформират работни групи, които да решават проблемите на превозвачите. Те настояват за намаляване на акциза на горивата с 50%, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата.

Превозвачите смятат, че държавата прилага репресивни мерки, ползвани по времето на комунизма към автобусния и товарния сектор в страната. Според тях, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, ако бъде премахнато изискването за биокомпонент. Много от хората са на ръба на оцеляването, а автобусните превози са след ръба на оцеляването, заявяват още те.

След последната проведена среща на 17 май, премиерът Петков заяви, че диалогът е възобновен и са сформирани работни групи, които да решават проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Оставка избори оставка
1
3
 
2
 
! Отговори
Бййййхйй преди 1 година
Кириле подавай оставка защото слагаш железни врати на народното събраниеНе се мъчи да печелиш време