Митрофанова: Ситуацията ще принуди новото правителство към по-прагматичен подход

България е управляема страна, заявява руският посланик
Обновена: 29 юли 2022 13:35 | 29 юли 2022 13:16, Елка Василева
270
Митрофанова: Ситуацията ще принуди новото правителство към по-прагматичен подход
Снимка: архив, БГНЕС

Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство на България, заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

Още по темата
„България е членка на Европейския съюз, на НАТО. България за съжаление е управляема страна, на тях ще им е й сложно да изграждат собствена линия на поведение. Но ситуацията ще ги принуди да преминат към по-прагматичен подход по много въпроси, особено свързани с икономиката", каза Митрофанова пред ТАСС.

„Очаквам бурен политически процес в България. Предстоят парламентарни избори. Ние ще наблюдаваме процеса“, посочи дипломатът.

"Точно един месец се навършва от безпрецедентното решение – тук България надмина всички. Бяха отзовани 34 дипломати и 36 технически сътрудници (обслужващ персонал)“, припомни Митрофанова.

„На нас ни беше много трудно. Даже самото изпращане на сътрудниците и членовете на семействата им, общо 185 души, в родината за четири дни беше сложна организационно-техническа операция, изискваща голямо съгласуване“, обясни тя.

„Работата сега е също изключително сложна, ние имаме огромно посолство, на което са нужни много ръце. Намираме се в доста трудна ситуация, но мисля, че ще се справим с нея“, смята Митрофанова.

„Днес имаме само 23 дипломати за цяла България, от които в посолството са 15 души. Всички правят всичко – истински многостаночници. Не бива да забравяме, че България е една от най-близките ни славянски държави, че тук са погребани 200 хиляди наши войници, освобождавали България. Българите трогателно грижливо се отнасят към монументите на Руско-турската и Втората световна война, отбелязваме само единични случаи на вандализъм. И, разбира се, паметта на хората, дали живота си за освобождението на България, не бива да я предаваме – не можем просто да напуснем страната“, заяви Митрофанова.

„Тук има огромен брой нашите сънародници, голям брой смесени бракове, хора, които харесват Русия. Затова трябва да продължим да водим хуманитарната работа въпреки всичките сложности“, обясни дипломатът.

Припомняме, че около изгонването на 70 дипломати и служители на руското посолство посланик Елеонора Митрофанова заговори за затваряне на руското посолство у нас, това съответно щеше да означава и затваряне на българското посолство в Москва.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да се присъединяваме България към Русия и мъката да спира.
215
3
 
4
 
! Отговори
Russia преди 1 година
Forever!
214
3
 
4
 
! Отговори
Love преди 1 година
Russia!
213
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тьотката ясно го е казала: не можем просто да напуснем тази страна. Очевидно е как трябва със сила да бъдат гонени. И да не. И излиза с номерцата за убитите руски войници, защото и тогава бяха финландци, поляци, украинци и румънци. Само генералите бяха руски. А нещо за унищожаването на Плиска и Преслав и клането на 60.000 българи от руснаците да каже митрофанова? Или мълчим за тази неудобна истина?
212
8
 
10
 
! Отговори
Вбесен! преди 1 година
Огромно посолство в София не ви трябва - пренесете се в Русенското и закрийте София. Ще се съберете като изгоним още 20 слуги на злото!
211
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя защо говори за България като за лична собственост, като някаква територия, която принадлежи на Русия по право? ! Все едно са превзели БГ без война! И говори от името на българите....what the...?!
210
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова: България е членка на Европейския съюз, на НАТО. България за съжаление е управляема страна, на тях ще им е й сложно да изграждат собствена линия на поведение_____________ахааааа, и затова ВИЕ ЩЕ НИ СПУСКАТЕ ЛИНИЯТА НА ПОВЕДЕНИЕ?? РУСИЯ ЛИ ЩЕ НИ ПОМАГА ДА СИ ИЗБИРАМЕ ПРАВИЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ПОНЕЖЕ КАТО ЧЛЕНОВЕ НА ЕС и НАТО СМЕ ГЛУПАВИ ДА ГО НАПРАВИМ САМИ??!!! Нагли, по-нагли, руснаци!! Убирайся отсюда!
209
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хей, куво, в района ли си? Търся максимално грозна кавказка, изрусена, бабичок, бивш външен министър, за да й зашия три шамара. И дотам.
208
5
 
14
 
! Отговори
Прагматичен нахалник преди 1 година
Кога ще закривате посольството и консулството в Русе?? Колко покани искате ??
207
6
 
18
 
! Отговори
Прагматично настроен преди 1 година
Тази още ли е тука? Че и коментира правителствата! Марш отсюда!
206
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ни продава не само газ, но и корупция, като си пазарува български политици. Те си знаят кои са, как си получават "комисионните".
205
5
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
"Най-отличните войници в боя, във войната са тези, които никога не са били готови за война! Когато мъжът връщайки се в къщи от работа вижда ямата от снаряд или ракета в къщата си, когато жена му, децата му са изпарени, няма ги! Той вече не е човек а животно.Той няма да умре. Ще живее дълго.Защото в него е останало само едно чувство: "МЪСТ"!"Генерал Александър Лебед - Армия на Руската Федерация, участник във войната в Афганистан.Бог да го прости, амин!
204
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го духат укрите, дано путлериста ги изтреби до крак.
203
7
 
20
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Баси, какво е това огромно руско присъствие, за което говори тази сибирска червена коза? Да се махат, мръссни агресори.
202
6
 
18
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
След изборите ще имаме още по-силно евроатлантическо мнозинство. Така че, гнусният съветски агресор не го чакат по-добри взаимоотношения, товарищ мутрофанова.
201
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Българите не са славянска нация!!! Има някакви жилки от мърлявите славяни, но основният ни генотип е от прабългари и траки. Доказано.
200
5
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Чудя се как е възможно такова поведение на посланичка, као поведението на тази леля.От началото на годината говореше от името на българите, после заплашваше правителството ни, после се закани че ще затвори посолството (да, ама не, не й стиска), сега отново говори за бъдещото ни правителство. Истинско олицетворение на руския цинизъм. Да си говори с Радев и Гергов на тези теми, без да ни занимава. Проти*но женище!!!- точно като шефа си в Кремъл
199
19
 
5
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Какво огромно старание да обидят Русия, така, че да се получи разрив в отношенията ни и да ни откъснат от може би най-близкия ни народ. И уви дори и там се провалиха... Все едно да откъснеш САЩ от Англия... Ми те са си една кръв - и едните са поробвали и другите, и едните са ни бомбардирали и другит и едните пишат на английски и другите и на една църква се кланят и не е нашата разбира се.
198
11
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Латвия вече купува руски газ,естествено чрез посредници.Ние чакаме евтината газ на ''Пинокио'',само дето още никъде официално не е назвал ЦИФРИ,колко точно е цената и.А цените ''рипат''.За Кирчо ''Канадски'',това е бял кахър.Той Конституцията излъга,че народа ли няма да излъже.За ''милата Америка'' е готов да лъже,ако може поне още един мандат.Сакън,Кире,недей.Оди си.
197
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да НЯМА САМОЧУВСТВИЕ ДА ДИКТУВАТ ПОЛИТИКАТА на България? СТАДОТО ДВА ПЪТИ ИЗБИРАТ ПРЕЗИДЕНТ ПОСОЧЕН РЕШЕТНИКОВ ?ДБ ДЕМОКРАТИ НА КОСТОВ КЛЕНИЧАТ ПРЕД НЕГО?