Борисов: ГЕРБ ще предложи експертен кабинет

Целта му била да стабилизира България
170
Борисов: ГЕРБ ще предложи експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Това написа в личният си профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва Борисов.

По-рано днес бившият премиер написа, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет.

"ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя , Бате , нито Конституция спазваше , нито правила и закони , докара България , до НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА .... , и пак иска власт !
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо давате на ''тоя'' трибуна , какъв е той ?
115
1
 
0
 
! Отговори
dd преди 1 година
Бойко Борисов премиер !
114
0
 
1
 
! Отговори
прилика преди 1 година
Няма значение дали си прочел само Винету или си завършил курсове за фърчила в сащ.Когато си пропуснал първите 7 г и не си възпитан,нямаш душевност и презираш другите,а сам се считаш за най-велик бозайник...
113
0
 
0
 
! Отговори
Запад на САМОТАТА преди 1 година
Смелият червен мафиот член на БКП като вътрешнопартиен червен десидент от фракцията на марксистите Сталин и Берия ли е или от фракцията на марксистите Енвер Ходжа и Абдулах Йоджалан но на червената ужбългария Бойко М. Борисов най му отива вътрешно десидентски във БКП от селомикренската фракция Червени камери на марксиста Пол Пот...червените деграданти от човеци в мумунистанци от сатанинската църква на БКП от ицестойчково още зяпат с отворена уста от учудване че ортакзападсатаната Не ги ще
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ще го предлагате този кабинет,бе в затвора ли???
111
0
 
0
 
! Отговори
... преди 1 година
Усложливо е забравил Баце това, което не му е приятно да помни.И тук не оставайте с погрешно впечатление, че Gemcorp не е далавера, напротив! Gemcorp е брутална далавера, която Слава Богу не мина, просто защото Киро и Асен не са много умни."Afera" - "АТАНАС БОСТАНДЖИЕВ ОТ GEMCORP ОТ ЕВТИНОТО САКО В БУРГАС ДО ПОЛОВИН МИЛИАРД ПАУНДА. ЗАБРАВИ ЛИ БОЙКО, ЧЕ Е ДАВАЛ ЛИЧНИЯ СИ ТЕЛЕФОН НА БОСТАНДЖИЕВ, ИЛИ ПЪК КИРО ЗА ВЕЧЕРИ НА МАРИНАТА В СОЗОПОЛ"
110
0
 
0
 
! Отговори
... преди 1 година
Тук е любопитно да се спомене, че именно около приватизацията на Булгартабак Атанас Бостанджиев неколкократно провежда лични разговори с тогавашния премиер Бойко Борисов. В последният дори му дава личният си номер с думите: Може да ми звънкаш по всяко време.Интересно е, че Борисов днес като че ли не помни тези свои срещи, докато шумно крещи: Вижте аферата Gemcorp!Усложливо е забравил Баце това, което не му е приятно да помни.И тук не оставайте с погрешно впечатление, че Gemcorp не е д
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мегдана в селото така ли сочите с палец ?
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертен кабинет с глава на кабинет "Чекмедже паша". В какво му е "експертността"?
107
0
 
0
 
! Отговори
Смешно преди 1 година
Днес при Жоро Любенов Л.Дилов каза, че скамейката с експерти на герб била най- дълга! Но ние всички знаем експерти по какво са те,нали?!!
106
0
 
0
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Изобщо ще бъде ли гласувано това правителсво или ГЕРБ ще върнат мандата както винаги, без да се гласува правителсвото им? Да си се опитал да съставиш правителство е да отиде в парламента за одобрение. Върнат ли мандата без гласуване в парламента, са пълни *** както винаги.
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен" -- нов тренд в световната журналистика -- гледах видео на американско журналистче, което цитираше фон дер лайен като имитираше гласа й, акцента и мимиките и обясни, че тя имала две или три мозъчни клетки в главата си.
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една руска ракета е ударила днес.бг и сега не може да се слагат плюсове и минуси.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост." -- тоест дъртият български предател иска да официализира със закони деградирането на българската икономика и общество, които стоят в основата на този план.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърт български предател, изтрил законите, по които трябваше вече да е в затвора.
101
0
 
0
 
! Отговори
vutkata преди 1 година
И ДА БЪДАТ СЪДЕНИ !!!!!!!! МРЪСНИ ГАДОВЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 116 __ САМО ЕДНА ПОПРАВКА ЗА НАЛЯГАНЕТО - НАЛЯГАНЕТО ИМА САМО "нормална съставяща", ТОЕСТ НЯМА ТАНГЕЦИАЛНА ТАКАВА - ИЛИ СИЛАТА ОТ НАЛЯГАНЕТО Е ОРИЕНТИРАНА ВИНАГИ ПО НОРМАЛАТА (ГРАДИЕНТЪТ) НА ПОВЪРХНОСТТА. ТОВА Е Т.НАР. ПАРАДОКС НА ПАСКАЛ И ВАЖИ ЗА ИДЕАЛНИ ТЕЧНОСТИ И ГАЗОВЕ.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Налягане наричаме отношението на силата към площта на повърхнината, налягането е физична величина, характеризираща големината на натиска (нормалната съставяща на силата), който действа върху единица площ. Тапата на шампанското се изстрелва точно под такова налягане, а капака на тенждерата с вода , при нагряване подскача, но ти никога не разбра колко е голямо налягането и че съда ще се пръсне или не искаше да разбереш и за да спасиш кожата си, потопи държавата!
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи като виц, герб /калинките/ и експертно правителство. Еднокнижника няма няма реална представа какъв трябва да е един експерт. Техните дето ги назначиха тук там, започват да звънят на хиляда и сто телефона за да могат да свършат работа, т.е. някой друг да им свърши работата, а те да си напишат името и да се подпишат. С такава експертност България заби дъното.