Костадинов: Няма такива долнопробни лицемери като тези пропаднали типове от ПП и ДБ

Минават всякакви граници, възмути се той
31 яну 2023 21:17, Нели Христова
197
Костадинов: Няма такива долнопробни лицемери като тези пропаднали типове от ПП и ДБ
Снимка: БГНЕС

Изключително остри и тежки обвинения отправи към "Продължаваме промяната" и "Демократична България" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на извънредна пресконференция в парламента. Повод за гнева му бе гласуване по време на закритото заради докладите на службите заседание, на което мнозинството реши, че срокът за предложения между първо и второ четене на НПК ще е 7, а не 3 дни.

"Гласуването бе по предложение на "Доносническа България". Те поискаха да се намалят сроковете за НПК и Закона за съдебната власт, които бяха приети на първо четене от 7 на 3 дни. Ние го подкрепяме. На гласуване от се оказа, че тези, които го предлагат не бяха в пълен състав. Не само от ДБ липсваха трима, а от ПП една трета", разгневи се Костадинов.

В зала били едва 40 от ПП, докато от "Възраждане" липсвал само един депутат, станал татко за втори път миналата седмица. И гласуването минало с 88 "за", 84 "против" и 16 въздържали се.

Няма такива долнопробни лицемери като тези пропаднали типове, продължи Костадинов, заобиколен от всичките депутати от партията си.

И няколко пъти нарече ДБ "Доносническа България" и измет, а ПП - "Прати ни посолството".

Костадинов посочи, че двете партии за втори път саботират съдебните промени - "миналата седмица заради тази неорганизирана паплач това стана с първата поправка". Според него обяснението е едно - ако се махне Гешев, тази политическа паплач нямало да има основание да съществува. Дори се пошегува, че ако при земетресение паднел Паметникът на Съветската армия, съвсем нямало да имат повод за съществуването си.

"Минават всякакви граници. Същата тази паплач от "Доносническа България", която е утайката на българската политика, непрекъснато се упражнява по наш адрес - от съдебната реформа до глобалното затопляне. Залива обществото с фалшиви новини. За втора поредна седмица проваля съдебната реформа. Надяваме се на тези избори техните избиратели да ги накажат", продължи да се ядосва Костадинов. И посочи, че партията му продължава да осигурява кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ!
120
7
 
18
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Това е добре, но е трудно да се направи в общество проядено от шуробадджаннащина. Където всеки търси връзки щом закъса. А който има му ги предлага къде за пари къде за бъдеща услуга. Това създава усещането за липса на справедливост в обществото и го прави търпимо към корупцията. От там и бедността.
119
1
 
16
 
! Отговори
До Възраждане преди 1 година
В България трябва да има място за всички онези, които се чувстват преди всичко българи. Онези, за които националните идеали и семейни ценности са нещо повече от софрата и щракането с пръсти. За онези, които искат да помогнат на по-слабия, а не да го смачкат. За онези, които искат да виждат в сънародниците си другари, а не вълци. За онези, които искат да съхранят историческата си памет и древния си фолклор. И всички те трябва да имат възможност да живеят достойно и сигурно.
118
15
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Русофилите няма да ги убедите и ако им цитирате дебелите книги. Единствения начин да ги спечелите е да им покажете, че за тях има място в света който искате да построите.
117
10
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Моята цел беше да покажа защо тези които подкрепят Костадинов са такива каквито са. Ако искате да ги спечелите с псуване и обиди няма да стане. А много лесно се тръгва натам.
116
13
 
7
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Тоя който мисли, че на русофилите им плащат греши. Освен ако не говорим за интелектуалците с по 4000. Те без тия пари ще са таксиджии.Огромната маса са объркани хора без много средства и уплашени от промените. С русофилството просто се държат за нещо познато от детството когато са били добре.
115
6
 
6
 
! Отговори
До Възраждане преди 1 година
Когато бях в училище, периода след 44 изобщо не ни го преподаваха. Но е така. Спомням си, че за матурите трябваше да учим автори като Гео Милев, Смирненски и Вапцаров(македонисти, осъден за терористична дейност). Но тогава каква е логиката да подкрепяш Русия, когато си срещу руския патриотизъм?
114
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно нема такава държава.Щом тоя стана депутат,че и шеф на партия.Като Конго сме.
113
5
 
6
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Разбира се, че Костадинов ще привлече тоя електорат. Това са хора до които други послания не стигат и никой не им говори. А ако им говори ги гледа надменно. Щото не са богати или щото са по - слабо образовани.С псуване няма да ги разубедиш. Също и с исторически цитати. Те смятат, че ги лъжеш и не вярват.И техния глас се брои колкото твоя.
112
5
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Защото така учат / учеха децата в училище. Погледни колко време се отделя на Вазов дали учебниците по история са променени и пишат, че Русия окупира България 1945.Нашето училище подготвя, не знам дали още Руски патриоти. Докато това не се промени няма да намалеят русофилите. За който не чете книжки историята свършва в 12 клас. И той вече е формиран.
111
2
 
3
 
! Отговори
До 134 преди 1 година
Тука е така .Стават Фили,на който им плаща.Някога Бялата Златка се опита да стане американофил.Нали беше се юрнал да бута Альоша.Усети се ,че на онези не им пукка ьза такива и ...развя руският байрак.Па после и фес му туриха на главата.
110
4
 
7
 
! Отговори
Има има преди 1 година
Вие сте още по-долни !
109
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, повечето симпатизанти на Възраждане не ли изживяват именно като жертви на ЕС, НАТО, Запада, ***, демокрацията, т.н? Костадинов не играе ли ролята на сърдития и гневния?
108
2
 
6
 
! Отговори
До 129 преди 1 година
Костадинов не спира да заплашва и да обижда тези, които са против Русия. Това дразни много хора, които дори не са американофили или евроатлантици. Подкрепяш го и значи си съгласен с него. Защо българския национализъм задължително трябва да минава през русофилство или каквото и да е филство?
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е па крайно време беше! -))))
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви 2 хиляди бюджет,бе 128.Тия къде гласуват за този нямат 5 лева в джоба,бе.Същите гласуваха навремето за бялата Златка и за Дуддука
105
5
 
11
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Може но не стои нацупен и обиден а прави нещо по въпроса. Това е и смисъла на възраждане, да заявиш и отстояваш позицията си!
104
7
 
4
 
! Отговори
до 129 преди 1 година
хаххахахха това го казва изрожденец, на който най-големия пазар на света му е виновен, а да и че има и гейове също много му е гадно :)))
103
6
 
2
 
! Отговори
Възраждане до 125 преди 1 година
Къде сея злоба? Може ли цитат. Не може цяло поколение да се възпитава да се правят на жертви. Не може да се върви напред ако си вечно жертва, вечно обиден!
102
2
 
6
 
! Отговори
до 126 преди 1 година
това е интересен начин да кажеш че семейния ти бюджет е под 2 хил лева на месец :)))