Нинова: Мнозинството демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност

Не мога да си представя в момента БСП да участваше в това правителство, посочи лидерът на БСП
94
Нинова: Мнозинството демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност
Снимка: БГНЕС

"49-то НС започна новата есенна сесия на ново място за втори път. Дано да има и нов разум и нова мисъл да се работи в интерес на България, а не както досега в 49-то НС". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на своята партия на старта на новата парламентарна сесия.

"Преди три месеца, след много преговори, трудни сглобки се създаде правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ с подкрепата на ДПС. С учудване видях признанието на Борисов, което потвърждава нашите думи- това правителство е на дълбоката държава, на личните партийни интереси. ГЕРБ и ПП-ДБ с помощта на Алексей Петров се е съставило правителство. Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност", каза още Нинова.

Още по темата
"Приет закон за съдебната власт влязъл в сила на 11 август, нов такъв внесен на 7 август, закон за домашното насилие, публикувано на 11 август, иначе нов който може да уточни дали можеш да биеш жена си 58 дни, а на 60-тия да спреш, така ли се прави законодателство, така ли се променят закони още непубликувани с нови поправки. Законодателната дейност на това мнозинство представлява правна неграмотност и житейски хаос", подчерта лидерът на БСП.

Законодателната дейност на това мнозинство означава правен хаос, посочи още Нинова.

"Днес г-н Борисов пред залата призна ПП, ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството, потвърди във времето нашите думи", коментира Нинова. "Изобщо не ги движи европейското бъдеще на България, интересите на народа, движат ги единствено личните, партийнитете, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което са провили през годините назад", заяви тя.

Единственият резултат от съдебната реформа е препирането на Бойко Борисов, заяви още лидерът на БСП.

Относно промяната в Конституцията тя призова да не се премахва служебния кабинет. Не правете Конституция "интуито персона" за един човек, призова Нинова. Запишете, че служебното правителство и неговите правомощия се уточняват в закон, предложи Нинова. 

"Не мога да си представя в момента БСП да участваше в това правителство", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
Дядката преди 7 месеца
Ами такива са , защото са една сбирщина с цели поставени от вън!
82
1
 
1
 
! Отговори
Оруел преди 7 месеца
е не прилича на офца, sorry
81
2
 
5
 
! Отговори
Уфса преди 7 месеца
Туйнещо на снимката няма умора . Избори идват и трябва да се активират немощната свиваща се комунистическа електорална маса. Агресията на Ниновица избива отново. Вместо да изчезне от политическата сцена , поради загуба на всички избори от много години , тя се опитва да я забележи някой. Ниновааааа, ти си никой, запомни го !
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който не е с мафията ДПС-ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ е опозиция.
79
2
 
3
 
! Отговори
its me преди 7 месеца
Нинова пак се опитва да е опозиция на ББ
78
3
 
4
 
! Отговори
леля Пена преди 7 месеца
КУРКЕ МАРИ,ТИ СИ ПРОСТО ДЕБЕЛООК ДЕМАГОГ И ЛЪЖЕЦ.ЗА ТЕБ ЦЕЛТА Е САМО ВЛАСТТА И КРАДЕНЕТО.КОЙ ТИ КАЗА,ЧЕ СИ УМНА?????
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КУРКЕ........
76
1
 
7
 
! Отговори
Нинова, преди 7 месеца
А вие като сте толкова грамотни, какво направихте досега, какво конкретно и качествено предложихте през всички тези години, в които освен да се з.ъ.б.и.т.е, аз друго не съм видяла. То няма как нещата у нас да се оправят с магическа пръчка и от раз! Все от някъде трябва да се тръгне. Няма как нещата да се развиват скоростно, след като БСП, Възраждане и Няма такъв музикант (моята абревиатура на ИТН) непрекъснато пречите и се чудите на чий.... да се наденете, само и само нещата да не вървят!
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Но и след като другарката Нинова е копала на територията на съвременна Гърция, открила ли е, че "Ziezi Ex Quo Vulgares - Зевс от Които сме Българите" Че Бог Зевс е основателя на Българитя?
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Но и след като другарката Нинова е копала в Гърция, открила ли е че Данайците от Етиопия идват по Балканите с каменния гроб "Кивот с десетте Божи заповеди, как да се управлява" и правят градове колонии по Балканите. Завземат градът на Българският цар Ати - кръстил НА своята ДЪЩЕРЯ града "АТИНА" и днес Гарван Грачи Га, Га, и понеже не могат повече да Грачат от гроба КИВОТ направиха гроба КОВИД!
73
0
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 7 месеца
Аз разбирам иронията, но наистина Нинова е била на археологически разкопки в Гърция.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Госпожата Нинова, другарката на другарите комунисти не е никакъв архиелог, понеже никога не е копала на полето и се страхува да копа по Български исторически и архиелогически обекти, понеже няма как да открие нищо на територията на Балканите свързано Исторически с Комунизъм. Предлагам на другарката Нинова да отиде да копа и да търси Исторически Артифакти за Куманите - напридошла зган след 11 век от н. ера по Европа, Русия, Мала Азия и по Балканите - Създатели на Османската Империя и Комунизма
71
2
 
10
 
! Отговори
факт преди 7 месеца
тая не може да се примири че не е в управлението и червените редове в НС намаляват все повече .
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нинова е археолог. Що не си гледа разкопките, ами се занимава с политика? Или може би като археолог закопа БСП? Докато прави разкопки да вкара к капан Борисов, също като вола, който рие и на гърба му пада, та и Нинова се закрива сама. Госпожа Техноимпеkс кога ще върне парите на България?
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България няма Богати и Бедни. В България има Крадци-Комунисти и Българи!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Става дума за жените комунистки! В какъв смисъл по-добри образовани комунистки, с по-силен характер ли? Какви мъже са мyхльовците, които оставят жените им да ги командват и да им натрапват кeксyален комунизъм! А защо Българските Амазонки трябва да си мешат гените с подобни мyхльoвци-комунисти и да се учат от образовани комунистки?
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кои жени са по-добри - онези които не се женят за да са незавицими от комунизма или онези които държат комунизма под чехъл? Кака Нинче, от кои е?
66
0
 
10
 
! Отговори
КОК преди 7 месеца
Важното е такива като Нинова и Румен Гечев да демонстрират грамотност, а за немощта си ги знаем.
65
2
 
0
 
! Отговори
от 64 преди 7 месеца
до 65 То в днешни времена много хора чаткат глупости като нас във форума от служебния компютър или личния си телефон, докато са на работното си място. Прав/а си!
64
0
 
1
 
! Отговори
от 64 преди 7 месеца
до 65 Лентяйството колега, лентяйството. :)))