БСП сигнализират за конфликт на интереси между Тагарев и поръчка на МО

Става дума за поръчка за 11 млн. лева
9 ное 2023 18:26, Нели Христова
53
БСП сигнализират за конфликт на интереси между Тагарев и поръчка на МО
Снимка: БГНЕС

Съмнения за конфликт на интереси, свързани с министъра на отбраната Тодор Тагарев и семейството му, изразиха от БСП.

"Считаме, че на базата, с която разполагаме, а тя е проверима и безупречна, има съмнения за много сериозен конфликт на интереси между семейството на господин Тагарев и поръчка, обявена от Министерството на отбраната още през октомври 2021 г. Тя е за договаряне на безпилотни летателни средства TERES-02", обясни червеният депутат Румен Гечев. И продължи: "Една година и десет месеца по-късно от обявяването на поръчката и само един месец, след като Тагарев поема поста министър на отбраната, процедурата е приключена и за изпълнител на поръчката е избрано обединението "Български безпилотни летателни системи".

Стойността на поръчката е около 11 млн. с ДДС.

Според Гечев в обединението влизат две фирми - "Телесис" ООД и "Контракс" АД, като изпълнителен директор на "Телесис" е Стоян Аврамов, който е съдружник на съпругата на Тагарев в "Прокон" ООД. Като и двете са създадени през 1995 г. Самият Тагарев пък е консултант на "Прокон".

Това е част и от мотивите за вота на недоверие, внесен срещу кабинета от опозицията.

БСП попитаха дали членове на кабинета са се опитвали да оказват натиск за промяна в стойността на проекта. Въпросът си те са внесли на 18 септември и изискват устен отговор. До момента обаче все още не са получили отговор. В продължение на един месец обаче депутатите бяха в почивка и контрол не е имало. Тагарев няма да присъства на контрола в петък заради ангажименти, свързани с НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Копейките и тук ще ударят на камък... усещам че след това ще нападнат Асен Василев някъде догодина
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Егати м.о.ш.е.н.и.ц.и.т.е!Думи нямам!
40
5
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Фашагата Магарев изобщо не го е еня за отбраната на страната ни ,всичко е свързано с комисионните , които ще вземе и за бракмите от САЩ и за всичко,което обикновения българин и децата и внуците му ще плащат с години.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На червения площад освен деня на победата над фашизма ще се чества и денят на победата над евроатлантизма . А българия пак ще плати висока цена за дето е с Германия срещу Русия . Нищо ново под слънцето .
38
5
 
4
 
! Отговори
БСП преди 5 месеца
Такса върху руския газ и повече пари за България и след 2 дни вот на недоверие за енергетика от БСП и Възраждане.Съвременни машини за армията вот на недоверие от БСП и Възраждане.Неее те не са се поставили в услуга на чужда държава неее.И румбата Гечев щом се изказва и дава акъли работата е сериозна,та нали от неговите акъли 97г фалирахме и пенсиите на бабичките бяха колкото надника ,а един час работа. Тц тц
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 37Тагаренко Украинският Шпионин.)))Когато 2007-2011г.,Тагарев е бил съветник в Украйнското МО,министерството е бъкало с руски шпиони во главе с министрите генерали от руското ГРУ и ФСБ.Всичко това е доказано, като са работели за слаба армия на Украйна.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ОСТАВКА! - Вън наглеца трябваше днес да се заяви пред парламента. От писаве по сайтове полза няма. След малко може и да изчезне.
35
1
 
8
 
! Отговори
Уточнение. преди 5 месеца
До деградантаА Машините се казват Patria AMV - Словакия ще ги произвежда за своята армия, Швеция също има договор с финландците, а най-големият потребител с лицензирано производство са Полша. Машината е модулна 8Х8. Не е ясно защо е този напън за страйкърите, бързо и на всяка цена? Остава съмнение за натиск и скрити интереси!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагаренко Украинският Шпионин.Прекрасно знае,че тези Ханерикански железа " горят" страхотно щом в тях има Барут! Барута,не избира тези железа,дали са руски,Ханерикански,шведски или немски! За сега човечеството,още Не е измислило " броня", Непробиваема от снаряд!-:) Това важи и за Корабите " военни"! Па били те и на " НАТО" или Руски,Китайски или Корейски! Военният кораб или танк,е просто склад за оръжие! Едно яко почукване по бронята е равно на ДЕТОНАЦИЯ!-:) Неизбежна просто!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
МЕДИИ преди 5 месеца
В разследващи Медии , извън Цензурата , се показват Факти че Тагарев взима 10% комисионна - това са 250 000 000 лева за децата му . Това са Законни Хонорари изплатени от САЩ Частни Фирми заради Лобизъм - това в САЩ не се наказва по Закон , а е Законно .Тоест - ако презентираш Частна Фирма в Народното Събрание , и се приеме от Депутатите .
32
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха, ха, ха в Ордата има специфични порядки като за при мати, солдате които отстъпват позиции или не влизат в атака са качествено пребити с бухалка от озверели чеченци и дагестанци, наети за тази работа.Солдатете все пак са доволни, защото некои като тях непокорни са и изнасилвани с бухалка или от некой загорел чеченец!
31
2
 
11
 
! Отговори
деградантаА преди 5 месеца
Истински предател. Оферата за американските трабанчета Страйкър нищо не става от тях. Като се строшат от къде ще има части за тях ?? Внос от сащ на нали. Спомняте ли си преди години имаше една финланска фирма искаше дани продаде между 100-150 бтр + да прехвърлят техлогията в България. Тоест ние сами ще ги произвежда ме тези машини . AMW Patria май така се казваха. Поляците имат 1200 бр от тези машини произведни в полша под финланската техлогия.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бъ Съ Пъ -то върви към самозакриване но може да и се помогне ,когато е на маса националната сигурност се действа здраво както прави Израел , а за демокрация ще говорим после , но след като се разчистят вредителите .
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този никой не може да го съди или маха,човека служи на посолството с всички сили,а както знаем то управлява страната.Когато излезем от колониалното управление и станем самостоятелна държава,тогава може да се обсъжда да носи отговорност някой,който е на служба към послство
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А капачки за болните деца да събираме,а за американската икономика ще налива ме а?
27
6
 
24
 
! Отговори
Тагарев преди 5 месеца
е много вреден за България! Нужно е да се отстрани!
26
5
 
16
 
! Отговори
министъра герой преди 5 месеца
А Тагаренко защо не участва в контранастъплението на Зелята ?
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БСП сигнализира..?Сигнала се подава в съда, а не по медийте,обаче БСП, знае, че е кьорфишек и затова сезира медийте, където су льо и пу льо се вживяват като разбирачи по тема корупция и военна техника!
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заглавие на статия: Започна се: Човек на Терзиев иска общината да отнема празните апартаменти в София и да ги раздава на...
23
6
 
22
 
! Отговори
Вън от властта! преди 5 месеца
Няма старчески домове, държавните болници в мизерия, за хората в неравностойно положение няма домове,.... а на Запад първо това е направено...., но ние първо ще купуваме оръжия и то от Сащ, а не от Европа!!!!!