Руският 127-ми полк в Херсон отказа да се бие, нямали вода, храна, нито заплати

Това не са първите първите войници, които отказват да воюват
7 сеп 2022 15:01, Нели Христова
524
Руският 127-ми полк в Херсон отказа да се бие, нямали вода, храна, нито заплати
Снимка: БГНЕС

Заради тежките условия на фронта, войници от руската армия отказват да се бият. Според информация на украинското разузнаване, 127-ми полк от 1-ви армейски корпус е пренебрегнал заповедите да се включи в битка близо до южния град Херсон.

Войниците, започнали бунта, са заявили на висшестоящите, че не могат да се бият, защото вече седмици наред търпят недостиг на вода и оскъдни дажби, а и не получават заплатите си.

Руските разузнавателни агенции ГРУ и ФСБ са "разследвали" лицата, отговорни за ръководенето на бунта, и са ги "отстранили" от длъжностите им, според украинската армия.

Бунтовниците вероятно ще бъдат изправени пред мъчителна съдба - много така наречени "отказници" са изпратени в центрове за задържане в окупираната от Русия територия, където са тормозени и принуждавани да се върнат на фронтовата линия или са държани в ужасни условия и измъчвани.

Това се случва, след като служители на местната власт в Херсон, поставени от Кремъл, казаха, че са били принудени да преустановят "референдума" за това дали градът трябва да се присъедини към Руската федерация поради опасения за безопасността на фона на украинските контраофанзиви в региона.

127-ми полк е само една от няколкото руски части, които избраха да игнорират заповеди
на фона на продължаващия конфликт в Украйна. Въпреки риска да попаднат в лагер за изтезания или да бъдат екзекутирани, десетки войници на Путин масово се оттеглят от задълженията си, след като са научили истината за конфликта.

Други сложиха оръжие, след като издържаха седмици на битка, без да бъдат снабдявани с храна, вода и боеприпаси.

Една част от 113-ти стрелкови полк на така наречената Донецка народна република през юни публикува видео чрез приложението за съобщения Telegram, в което обявява, че войниците вече не могат да се бият поради пълна липса на оборудване и разпространение на болести и наранявания, но че техните началници "тълкуват нашите оплаквания като саботаж".

На кадрите се чува как командирът казва: "Нашата рота преодоля студа и глада и в продължение на значителен период от време без материална подкрепа, медикаменти и храна. Мобилизацията на нашето подразделение се проведе без никакви медицински прегледи и има такива сред нашето подразделение, които в съответствие със законите на Донецката народна република не трябва да бъдат мобилизирани. Възникват много въпроси, които се пренебрегват от командването. Покажете уважение към вашите офицери – какво можете да спечелите от изпращането на вашите войници да умрат?"

Междувременно през юли бащата на един руски войник заяви, че когато войските се опитват да подадат молби за оставка или да напуснат постовете си, те биват задържани и изпратени във импровизиран център за задържане в Брянка в окупираната област Луганск. Там те или са тормозени, за да се присъединят отново към фронтовата линия, или се разделят на малки групи, след което са хвърляни в тесни пространства с ужасяващи условия и различни форми на мъчения.

"Те държат хора там, защото са искали да напуснат, отказали са да се бият", каза мъжът пред The ​​Insider. "Държат ги в ями, измъчват ги. Това казват хората, завърнали се от там", добави той, твърдейки, че сигурността на подобни лагери се ръководи от наемници от скандалната група Вагнер – известна още като частната армия на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да свалите вече тази публикация като новина? От 5 дни я въртите!
416
5
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Въоражен с калашников освободител не ми се вярва да плаща с карта или кеш в магазина.Кого се опитвате да баламосвате.Просто си взима каквото му трябва и ако е необходимо раздава оловни лекарства еднократно.Даже опъва някоя украинска *** преди да я ограби.Така се води война с пехота ако някой не му е ясно.
415
7
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Сигурно нямат и патрони,ха-ха.Много лъжете,ей!
414
6
 
25
 
! Отговори
Амииии... преди 1 година
Да стреляш срещу братя по език и кръв не е забавление. Ако толкова искат да воюват, защо Путин не е начело на атаката във войната с Украйна ? Защо останалите богаташи-управляващи на Русия не са пред атакуващите руски воини ???? Защои , бе . джудже кремълско ???
413
25
 
8
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Госпожо, това се отнася за Украинцит, които са написали писмо зо Зеленски. Стига с фейкове. Четем чуждестранна преса , а не вашите фейкове. Ваша информация Укранските танкисти ги запчатват в танка със зварка на изходите по заповед на Националистите. Танкистите се предават на Руснаците.
412
16
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Пак ли?!Поне сменете номерът на полка, щото преди месец и половина същите партенки развявахте..Западът тика нещата към "на живот и смърт", безумно мислейки, че ще остане настрана..Лошото е, че и ние няма как да сме отстрани ...
411
7
 
22
 
! Отговори
али преди 1 година
Руснаците не виждат смисъл в това да се бият, нямат стимул... Все пак те са на чужда територия...Още от самото начало го казах и продужавам да твърдя същото Путин направи огромна ггрешка.... Руснаците да се изтегля се от Украйна , Крим става независима република, Донбас автономна област в Украйна ...
410
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
освен храна, вода и заплати нямат и причина да нападат мирното население. Да се връщат в Русия и да обезглавят кръвожадния си кръвопиещ кагебеец Путин
409
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки риска да попаднат в лагер за изтезания или да бъдат екзекутирани, десетки войници на Путин масово се оттеглят от задълженията си, след като са научили истината за конфликта. -------------- а истината е, че ако ги барнат украинците в добавка и ще ги **бат :)
408
4
 
9
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Аз акам..... Това важно ли е ?
407
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак някой хохъл не си е пил хапчетата и е издрънкал тези глупости.Русия рядко започва война,но винаги я завършва.
406
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не моЗе да бАде
405
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Според информация на украинското разузнаване". Т.е. ако е така, защо ВСУ не атакува точно там, би имала лесен успех? Самия факт, че руснаците държат отбраната по целия фронт на Херсон и отбива украинските атаки показва колко фалшива е тази новина!
404
7
 
15
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Хак да им е! Както се казва - да би мирно седяло, не би те х.. е..ло!
403
6
 
17
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ай да си бие капата тоя фишек и се прибирайте при децата,не ли малко майки се почерниха и вдовици хиляди останаха и ЗАЩО,,??-заради комплексите на един невменяем самолюбец !!!
402
16
 
34
 
! Отговори
Новина преди 1 година
Тежко е положението на ***! И по тежко ще става!
401
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бг медии обърнахте новините с главата на долу.*** хртстова облече гащите си на опаки
400
7
 
23
 
! Отговори
1 преди 1 година
Еми нормално, нещата си следват естествения ход.
399
32
 
40
 
! Отговори
Слава Украйни! преди 1 година
Украйнците са велик народ
398
29
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва руската пропаганда яко ви е промила мозъците - кво не вярвате, че Майка Русия губи