СУ е най-големият длъжник на "Топлофикация-София"

70 000 абоната дължат 260 млн. лева
7 ное 2012 17:39,
40
СУ е най-големият длъжник на "Топлофикация-София"
Снимка: архив Булфото

Софийският университет е най-големият длъжник на "Топлофикация-София", заяви изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Задълженията на университета са 1,5 млн. лв за последните два отоплителни сезона. По думите му в момента дружеството е в преговори с ръководството на СУ и най-вероятно ще се постигне споразумение за разсрочване на задълженията.

Около 70 000 са по-проблемните длъжници на "Топлофикация-София", а задълженията им са около 260 млн. лв, обясни още Цветанов.

Около 74 процента от длъжниците на "Топлофикация -София" имат задължения до шест сметки, а 7,4 на сто са със задължения над три години, уточни той.

Цветанов коментира и проблема със задълженията на "Топлофикация-София" към "Булгаргаз". По негови думи дружеството води постоянни преговори с газовата компания и Министерството на образованието и науката и няма опасност за спиране на доставките.

Разплащаме се всекидневно, всички пари, които пристигат от клиентите, отиват приоритетно към "Булгаргаз", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По план, България не трябва да има елитни училища, Университети, болници, армия, служби за сигурност, здравеопазване...Източно православната църква да се разложи и разбие и т.н. Всичко си върпи по план....Методите и анчините много. Слепци, които неусетиха кога загубиха всичко, дори и собствената си държава....Извоювана от дедите им.
33
3
 
3
 
! Отговори
до Атомния №15 преди 11 години
Ами до 2030 ще са изчерпани световните запаси от обогатен уран-235. Само страните с уранови залежи ще могат да се възползват от атомната енергетика.Така че ако нямаме осигурен уран-235 за живота на АЕЦ, по-добре да не го строим.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом цял университет не може да измисли как да си плати парното, щ о за кадри излизат от там...
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стефан Цветанов е ЛЪЖЕЦ! А хората отдавна за казали - който лъже, той и КРАДЕ!Заглавието трябва да е ВМА и МВР - най-големи длъжници на Топлофикация! Ама е по-лесно да се люва по Университета! Маскари!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19 ти ,сложи едни инверторни климатици и пак ще си говорим дали топлофикация е наи-евтино
29
1
 
13
 
! Отговори
марио преди 11 години
като цяло не съм длъжник,аз самия , сигурен съм че тези ,които е писаноза тях тук- Длъжниците, не е от това,че не искат да си плащат сметките а от недоимък !!!! хората нямат пари да платят сметките си , пускат ти оскъдна топлина,а после ти идва космическа сметка . А защо не написахте за *** ??? никой от тях не е длъжник,да , но за какво да ги пишете, така или иначе няма да платят и 1 лев !!
28
0
 
18
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Крият другите големи длъжници,а натоварват обикновените хора и уж някакви 70 000 които уж били длъжници,ето ги големите : ВМА-1 966 595 лв.МВР-1 082 474 лв. СУ св. Климент Охридски-822 486 лв. СДВР-260 096 лв. Академика 2011 ЕАД -512 563лв. Столичен автотранспорт ЕАД -460 063лв./тези данни са предоставени от Топлофикация сф.на Столична Община към 31.03.2012г.представете си още колко са нараснали тези сметки и кой ги плаща!?и това не е целия списък.
27
2
 
12
 
! Отговори
Az преди 11 години
Ами време е да се откажат вече да ни ги налагат със закони ..... ако всички бяха спряли да плащат, досега щяхме да сме се отървали от тоз неефективен грабител !!!
26
1
 
6
 
! Отговори
? преди 11 години
260 млн. лева / 70 000 длъжници = 3700 лв. сметка (средно) ???
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
70 хиляди х 3 души на домакинство= 210 000 столичани казали не на ГРАБЕЖА на Вальо Топлото и неговите наследници!Няма как да ги осъдят всичките! Няма!
24
1
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
23 на студент в СУ се падат най-малко пари от субсидията ,това,че ти не можеш да смяташ а гледаш общата сума си е твой проблем ,но е ФАКТ,че СУ е с най-ниска субсидия на СТУДЕНТ ,друг е въпроса,че е с най много студенти
23
2
 
12
 
! Отговори
стара песен преди 11 години
Сравнено с последните 100 години в Студенофикация няма никакви промени! Пак си плащаме ток, когато стане наистина студено, защото тази Фикация не върши работа. Само ни лъжат, че било евтино. Реални доставени мощности няма у дома. Ето днес сутринта пак имаше само студена вода преди работа. А водомерът се върти като че ли течно злато мери. Научете се да пресмятате мощност и енергия т.е. киловат и киловатчасове и тогава пак се изказвайте. Всъщност докато не се научите ще има хляб за студенофикация!
22
5
 
7
 
! Отговори
т преди 11 години
СУ не е с най-ниска, а е с най-висока държавна субсидия. Там "работи" огромна администрация от жени-връзкарки, които обикалят по цял ден магазините, с парите на ръководството работата е много едра, но - неясна и т.н. Колкото и пари да се дадат на СУ, ще потънат в блатото.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и пак СУ ,А ЗАЩО е с най-ниска държавна субсидия на студент спрямо другите ВИСШуИ университети???-МНОГО ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ НИ ТРЯБВАТ УМНИ ХОРА
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък имам сметки от 14 години и до една те са си измислени такси от Топлофикцията, която разкарах и не ползвам нито псевдоотоплението им, нито псевдотоплата им вода. И затова ще ме осъдят кога Слънцето се появи от запад!Впрочем, какво стана с Вальо Топлото? Къде си почива този топлофикационен милионер, дружката на Р.Овч.?
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СУ пак ще си има парно, а Дянков ще извади пари и ще плаща. Това е задължение на държавата - студентите да учат в отоплени аудитории! Иначе...излизат на улицата и следва падане на тиквите от властта!
18
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-евтин вариант да си стоплиш жилището от тец-а! С каквото и друго да се топлиш (освен дърва) не можеш да достигнеш същото затопляне за същите пари! А дървата за Софето не стават!
17
3
 
6
 
! Отговори
съд преди 11 години
Да съдят!!!!! Взимат! Продават! в нашата държава няма дпбра събираемост на вземанията, а ако не си плащат да спрат топлото.....кво толкова! Който не плаща, да стои на студено!
16
3
 
15
 
! Отговори
до #12 преди 11 години
Ти в Ректората на СУ влизал ли си някога? Как си представяш такава огромна сграда да се топли на климатици? С високите й тавани, дълги коридори, просторни зали...? Представям си как би изглеждала фасадата, ако я накичат с климатици.Айде мислете преди да пишете глупости. В 21-ви век сме. Вместо да се стремим да живеем все по-добре, ние се връщаме в началото на 20-ти век, че и по-назад.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СУ не плаща, защото Дянков и Борисов не плащат на СУ. По същия начин и БДЖ е във фалит, защото държавата е в скрит фалит и не плаща на БДЖ за по-скъпия ток и билетите с намаление.