СУ е най-големият длъжник на "Топлофикация-София"

70 000 абоната дължат 260 млн. лева
7 ное 2012 17:39, Мария Папазова
40
СУ е най-големият длъжник на "Топлофикация-София"
Снимка: архив Булфото

Софийският университет е най-големият длъжник на "Топлофикация-София", заяви изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

Задълженията на университета са 1,5 млн. лв за последните два отоплителни сезона. По думите му в момента дружеството е в преговори с ръководството на СУ и най-вероятно ще се постигне споразумение за разсрочване на задълженията.

Около 70 000 са по-проблемните длъжници на "Топлофикация-София", а задълженията им са около 260 млн. лв, обясни още Цветанов.

Около 74 процента от длъжниците на "Топлофикация -София" имат задължения до шест сметки, а 7,4 на сто са със задължения над три години, уточни той.

Цветанов коментира и проблема със задълженията на "Топлофикация-София" към "Булгаргаз". По негови думи дружеството води постоянни преговори с газовата компания и Министерството на образованието и науката и няма опасност за спиране на доставките.

Разплащаме се всекидневно, всички пари, които пристигат от клиентите, отиват приоритетно към "Булгаргаз", каза Цветанов.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По план, България не трябва да има елитни училища, Университети, болници, армия, служби за сигурност, здравеопазване...Източно православната църква да се разложи и разбие и т.н. Всичко си върпи по план....Методите и анчините много. Слепци, които неусетиха кога загубиха всичко, дори и собствената си държава....Извоювана от дедите им.
33
3
 
3
 
! Отговори
до Атомния №15 преди 8 години
Ами до 2030 ще са изчерпани световните запаси от обогатен уран-235. Само страните с уранови залежи ще могат да се възползват от атомната енергетика.Така че ако нямаме осигурен уран-235 за живота на АЕЦ, по-добре да не го строим.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом цял университет не може да измисли как да си плати парното, щ о за кадри излизат от там...
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стефан Цветанов е ЛЪЖЕЦ! А хората отдавна за казали - който лъже, той и КРАДЕ!Заглавието трябва да е ВМА и МВР - най-големи длъжници на Топлофикация! Ама е по-лесно да се люва по Университета! Маскари!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19 ти ,сложи едни инверторни климатици и пак ще си говорим дали топлофикация е наи-евтино
29
1
 
13
 
! Отговори
марио преди 8 години
като цяло не съм длъжник,аз самия , сигурен съм че тези ,които е писаноза тях тук- Длъжниците, не е от това,че не искат да си плащат сметките а от недоимък !!!! хората нямат пари да платят сметките си , пускат ти оскъдна топлина,а после ти идва космическа сметка . А защо не написахте за *** ??? никой от тях не е длъжник,да , но за какво да ги пишете, така или иначе няма да платят и 1 лев !!
28
0
 
18
 
! Отговори
Данчо преди 8 години
Крият другите големи длъжници,а натоварват обикновените хора и уж някакви 70 000 които уж били длъжници,ето ги големите : ВМА-1 966 595 лв.МВР-1 082 474 лв. СУ св. Климент Охридски-822 486 лв. СДВР-260 096 лв. Академика 2011 ЕАД -512 563лв. Столичен автотранспорт ЕАД -460 063лв./тези данни са предоставени от Топлофикация сф.на Столична Община към 31.03.2012г.представете си още колко са нараснали тези сметки и кой ги плаща!?и това не е целия списък.
27
2
 
12
 
! Отговори
Az преди 8 години
Ами време е да се откажат вече да ни ги налагат със закони ..... ако всички бяха спряли да плащат, досега щяхме да сме се отървали от тоз неефективен грабител !!!
26
1
 
6
 
! Отговори
? преди 8 години
260 млн. лева / 70 000 длъжници = 3700 лв. сметка (средно) ???
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
70 хиляди х 3 души на домакинство= 210 000 столичани казали не на ГРАБЕЖА на Вальо Топлото и неговите наследници!Няма как да ги осъдят всичките! Няма!
24
1
 
6
 
! Отговори
ku4eto преди 8 години
23 на студент в СУ се падат най-малко пари от субсидията ,това,че ти не можеш да смяташ а гледаш общата сума си е твой проблем ,но е ФАКТ,че СУ е с най-ниска субсидия на СТУДЕНТ ,друг е въпроса,че е с най много студенти
23
2
 
12
 
! Отговори
стара песен преди 8 години
Сравнено с последните 100 години в Студенофикация няма никакви промени! Пак си плащаме ток, когато стане наистина студено, защото тази Фикация не върши работа. Само ни лъжат, че било евтино. Реални доставени мощности няма у дома. Ето днес сутринта пак имаше само студена вода преди работа. А водомерът се върти като че ли течно злато мери. Научете се да пресмятате мощност и енергия т.е. киловат и киловатчасове и тогава пак се изказвайте. Всъщност докато не се научите ще има хляб за студенофикация!
22
5
 
7
 
! Отговори
т преди 8 години
СУ не е с най-ниска, а е с най-висока държавна субсидия. Там "работи" огромна администрация от жени-връзкарки, които обикалят по цял ден магазините, с парите на ръководството работата е много едра, но - неясна и т.н. Колкото и пари да се дадат на СУ, ще потънат в блатото.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и пак СУ ,А ЗАЩО е с най-ниска държавна субсидия на студент спрямо другите ВИСШуИ университети???-МНОГО ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ НИ ТРЯБВАТ УМНИ ХОРА
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък имам сметки от 14 години и до една те са си измислени такси от Топлофикцията, която разкарах и не ползвам нито псевдоотоплението им, нито псевдотоплата им вода. И затова ще ме осъдят кога Слънцето се появи от запад!Впрочем, какво стана с Вальо Топлото? Къде си почива този топлофикационен милионер, дружката на Р.Овч.?
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СУ пак ще си има парно, а Дянков ще извади пари и ще плаща. Това е задължение на държавата - студентите да учат в отоплени аудитории! Иначе...излизат на улицата и следва падане на тиквите от властта!
18
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма по-евтин вариант да си стоплиш жилището от тец-а! С каквото и друго да се топлиш (освен дърва) не можеш да достигнеш същото затопляне за същите пари! А дървата за Софето не стават!
17
3
 
6
 
! Отговори
съд преди 8 години
Да съдят!!!!! Взимат! Продават! в нашата държава няма дпбра събираемост на вземанията, а ако не си плащат да спрат топлото.....кво толкова! Който не плаща, да стои на студено!
16
3
 
15
 
! Отговори
до #12 преди 8 години
Ти в Ректората на СУ влизал ли си някога? Как си представяш такава огромна сграда да се топли на климатици? С високите й тавани, дълги коридори, просторни зали...? Представям си как би изглеждала фасадата, ако я накичат с климатици.Айде мислете преди да пишете глупости. В 21-ви век сме. Вместо да се стремим да живеем все по-добре, ние се връщаме в началото на 20-ти век, че и по-назад.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СУ не плаща, защото Дянков и Борисов не плащат на СУ. По същия начин и БДЖ е във фалит, защото държавата е в скрит фалит и не плаща на БДЖ за по-скъпия ток и билетите с намаление.