Активно се строи заводът за отпадъци край село Яна

Фандъкова: До Коледа ще бъдат покрити изцяло три от сградите
7 окт 2014 17:53, Анисия Иванова
13
Активно се строи заводът за отпадъци край село Яна
Архив: Булфото

Няколко сгради от интегрираната система на завода за преработка на отпадъци вече се строят, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети площадка "Садината" в село Яна, която е част от проекта  "Изграждане на завод за механично-биологично третиране на отпадъците с производство на горивни продукти" на бъдещия завод.

Първият проект вече е завършен с построяването на модерното депо за отпадъци преди две години, от началото на тази година са пуснати и двете инсталации за преработка на биологични отпадъци "Хан Богров", припомни Фандъкова.

Още по темата
По думите на кмета построяването на инсталацията в село Яна е за механично-биологично третиране на отпадъци. Тя ще се състои от 5 сгради, които се строят в момента.

По думите на кмета лошото време през годината е забавило работата по всички обекти. При среща с представители на висшия мениджмънт на консорциума Фандъкова е поискала да бъдат предприети всички действия за наваксване на забавянето. Тя е настоявала от изпълнителите да мобилизират всички сили, да увеличат техниката и работниците.

В резултат на това в момента се работи по актуализиран график и вече при три от сградите има напредък, каза кметът.

Тя посочи, че оборудването за завода се произвежда в Германия и Австрия. "До Коледа очаквам да бъдат покрити изцяло три от сградите и да има съществен напредък при строителството на останалите две", отбеляза кметът, цитирана от БТА.

"Дано успеят, това е в техен интерес, защото санкцията за забавяне е 200 000 евро на ден. Обектът трябва да бъде приключен по договор до края на август следващата година", обясни тя.

Проектирането и строителството на завода за механично-биологично третиране на отпадъци, с производство на горивни продукти се изпълнява от Обединение "Актор АД – Хелектор АД", по договор на стойност 213 462 193 лв. Заводът ще преработва годишно 410 хил. тона битови и сходни на тях отпадъци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ivalina преди 9 години
никога няма да се построи този завод. Кметицата и се прави на ощипана дрънка глупости. Много добре знае че това е доилка за точат пари.Я вижте кой са сложили за директор на завода ? Предполагам доста хора от Кремиковци го познават и не вярват на очите си
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименSHTE SE SAHRANIAVAT BOKLUZITE OT GERB.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой болен мозък измисли производство на горивни продукти - целта беше тия работи да стават в тецовете за да се намали цената на топлоенергията и намаление на консумацията на газ, *** талпата много се грижи за газа!
8
1
 
4
 
! Отговори
Москов преди 9 години
До Денислав30%*(47%*6.038.578)=851.4406.038.578/851.440=7Това е ..... една седма от българите са за Б.БПри това че всеки 2ри глас за Б.Б е купен Излеза друго
7
1
 
2
 
! Отговори
до тролчето Денислав преди 9 години
Какво ще кажеш за феномена 9/9, изненадал ГЕРБ на 9 места? :)) Сигурно благодарение на него ГЕРБ са на 9 светлинни години по-добре, а? ;)
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама Боку не го ли построи тоя завод - три пъти му прави първа копка ?
5
10
 
6
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
Много тролчета против ГЕРБ. Всеки трети е гласувал за тях, а тук 100% от постовете са против тях.ГЕРБ не са най-добрите, но в сравнение с останалите са на светлинни години по-добре.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименTAM OTIVAT VSICKI OT GERB ZA PO CISTA BALGARIA.
3
4
 
8
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Бати завода... 10 години и поне 3 "първи копки". :DАма какво ли се чудя... 40 години се строи магистрала "Хемус" и не е построена даже наполовина.Жалка българска картинка...
2
6
 
12
 
! Отговори
Борисов преди 9 години
Фъндъкова, какви ги плещиш? Аз колко пъти вече го построих този завод, докато бях кмет на София!
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха, още ли - колко години ГЕРБерски обещания станаха. Мутрата беше още кмет, когато се силеше.