Клонът, ранил жена в Борисовата – изглеждал здрав, но...

Нямало как да се предвиди, че ще падне, казват от Общината
7 авг 2017 10:23, Петя Славова
7

Дървото, ранило жената в Борисовата градина, е ясен и е в абсолютно добро състояние. Не би могло да се предвиди, че то ще падне, посочи директорът на "Паркове и градини" към Столичната община Милена Васева в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR тя отбеляза, че падналият клон е зелен и не много голям, но явно има някакви причини той да падне.

Още по темата

"Човек все пак трябва да внимава къде застава. В най-централната част най-стриктно се следи дърветата да бъдат обезопасявани. Понякога разчитаме и хората да покажат на наши работници, че някъде нещо се е прекършило", каза още директорът на "Паркове и градини".

Милена Васева подчерта, че специално в Борисовата градина контролът е доста сериозен, тъй като там растителността е доста стара и съществува опасност от падащи клони.

Има процедура за сключване на договор с външна фирма за обследване на по-старите и ценни дървета, които изглеждат добре, но не може точно да бъде преценено тяхното състояние, стана ясно още от думите й.

"Те обикновено са доста големи. Такова обследване би изисквало доста време, не е и много евтино. Предвижда се за по-големите видове и в централните части", уточни Милена Васева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Ако изсекат всички дървета решават проблема с падащите клони на 100 % ... :) Майките да не мотаят из горите по жегата, ами да си стоят в bgmama
5
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"Човек все пак трябва да внимава къде застава"Много нагла женица, от вида на тиквите. Нали е парк, ***, да избягваме всички дървета или въобще да не ходим там, защото дърветата падат от само себе си. Дрън-дрън.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ако не е някоя "нова сУфияка" пък на........
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно, щото някой много е огледал....пак си покриват задниците.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по тия жеги и замонолитването на релсите заедно с винтовете по Дондуков може да изглежда някому здраво на пръв поглед, но като тръгне трамвая наесен ще ни са даде да усетим.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотна и много актуална новина, но защо нито една национална медия не отрази как коча на село А Нагоре блъсна бай Петко от село А Надоле.