Откриха невзривен боеприпас в софийския квартал "Бояна"

Сапьори ще обезвредят бомбата
21 окт 2019 19:56, Павел Гълъбов
12
Откриха невзривен боеприпас в софийския квартал "Бояна"
Снимка: BulFoto архив

Специализиран екип от Сухопътните войски ще обезвреди невзривен боеприпас, открит във вилна зона „Киноцентъра“, кв. „Бояна“, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Още по темата


Специализиран екип от 78-и батальон за осигуряване – Горна Баня от състава на Сухопътните войски, беше задействан в 16.15 ч. днес по сигнал за намерен корозирал снаряд, открит при изкопни дейности във вилната зона „Киноцентъра“, кв. „Бояна“, гр. София. При първоначалния оглед е установено, че това е 50 мм осколъчна мина с взривател, силно корозирала и без видима маркировка. Военнослужещите, ръководени от капитан Петър Трайков, ще извършат изземване, транспортиране и последващо унищожаване на открития боеприпас.

Специализираният екип действа на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Представяте ли си - некакъф човечец си купил имотец за без пари от некой собственик, дето е на карамфилчета. И взел да копае и си намерил бомбичка в дворчето си. Мъка, както е казал Куелио! Тоя кой беше?....
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бега бе!
5
0
 
1
 
! Отговори
ДВ иБ ВГЗ преди 9 месеца
Мисля, че трябва да се благодари на англичаните, които са ни бомбардирали и избивали в София бабички... (как да не се сетя за родителките Им... ) за неизбухналите снаряди из София. Е те са английско производство - навярно са ги нагласили да избухнат към днешна дата. Боже,.. пак се сетих за родителките им.. И за нек'фа дето им се брои "кралица" Вероятно щото крадат дзверски..., Или щото са Крали като наш'те простаци и простакеши.
4
0
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 месеца
- Разбрахте ли че вчера Иванов намерил на вилата си мина?
- Чухме ...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абсолютен смях че даже и пишат за това нещо.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спомен от бомбандировките над София от ВСВ. Тогава Краварите и Енгелезите поради обявената им Война от Монархо Фашистите са нападнали Бг. Хиляди народ са убити не само в София но и в други градове. Чърчил е искал да превърне Бг в Картофена нива но благодарение на Сталин сее отказал. Сталин сее застъпил и му казал да си оттегля бомбандировачите че Бг става Съветска територия. Иначе сега щяхме да сме Картофена Нива.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Що не вдигнахте по тревога цялата армия за 50мм снарядче от ПВО?