Със спукана гума: Хамилтън спечели Гран във Формула 1

Как се разви състезанието във Великобритания?
Обновена: 3 авг 2020 06:40 | 2 авг 2020 21:26, Веселина Йорданова
20

След много драма и въпреки спукана гума в последната обиколка, Люис Хамлтън спечели Гран при на Великобритания. Зад него се наредиха Макс Вестапен и Шарк Льоклер.

Въпреки че не стартира по най-добрия начин, заемащият полпозишън Люис Хамилтън съумя да запази първото си място чак до края.

Гран при на Великобритания обаче започна с проблем още от самото си начало – заемащият мястото на заразения с коронавирус Перес - Нико Хюлкенберг изобщо не стартира заради проблем с болида.

До 15-ата обиколка на 2 пъти кола за сигурност се появяваше на пистата заради инциденти на Кевин Магнусен и Даниил Квят. Най-много екшън имаше в края, когато двамата пилоти на Mercedes бяха почти необезпокоявани, но липса на късмет и спукана предна лява гума 2 обиколки преди края извади Валтери Ботас от призовата тройка.

Същия проблем оказа се имаше и Хамилтън в последната си обиколка. 6-кратният шампион във Формула 1 обаче съумя да достигне пръв до финала и така постигна успех на домашната си писта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за каква италия говориш.Тия на които мостовете им падат ли.Италия няма нито едно инженерно училище на световно ниво а образователната им система е на килиино ниво.Висша математика напрактика несъществува там.Както и да е аз нищо в което има китайско участие не купувам.Не иновативни крадци на технологии със скромни умствени способности.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз намирам този сезон доста интересен, като изключим Мерцедес като първи ,Уйлиамс като последни и разачорванието в червено които отписаха сезона и гледат вече в 2022, борбаата под 3 място за пилоти и производители е абсолютно непредвидима!отделно дори не е потвръдено колко състезания остават, интригата предстои според мен
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15, че то кавво е останало в промишленоста което няма китайска връзка??във Ф1 стандарта е изключително висок и няма друг производител с опит и занния да ги замени за момента , отделно гумите са ръчно изработени в завод Италия...ако имаш предвид за серийни автомибили? ти си първия който чувам да ги нарече ***... поне кажи че не са достатъччно добри ! :)Отделно ако ако трябваше да идържат цели 52 обиколки вчера нямаше да я има тази развръзка в последните 30 секунди! аз съм доволен
15
4
 
1
 
! Отговори
бб преди 3 години
Трябва да бъде декласиран заради управление на технически неизправен болид-заради спуканата гума.По този начин той е застрашил както своя живот,така и живота на останалите пилоти.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че Пирели са бклук.Не знаеш ли че ги купиха китайци.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименнастоящите гуми във Ф1 нарочно са направени да се износват и да не издържат цяло състезание
12
3
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ха сега да спечели и с гръмнал двигател на старта...
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гумите на Пирели са ***, на предното състезание в Унгария имаше необичайно много спукани гуми и сега на това пак. Голяма реклама си правят, няма що
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
формула 1 се срина като интерес точно заради расизма на черните спрямо другите. да си го гледат черните, даже не съм го пускал скоро
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя и без гуми пак ще спечели, защото само black lives matter
8
5
 
3
 
! Отговори
Ми 6 преди 3 години
С нас невъзможното става възможно - за слава на британската корона !
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече не е формула 1. След Шумахер остана само една огромна дупка.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрях да гледам Ф1 още 1995 година, бях малко дете и обожавах Формулата. Но това сега е всичко друго, но не и Формула 1. Колите са бъкани с електроника и сами си се управляват.
5
0
 
7
 
! Отговори
Petar, NY преди 3 години
Помня преди 20 години едвам ги вадеха от болидите, сега е майтап
4
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не напишете и за синът на *** днес във Формула 2 завърши на 14 място. Браво на Хамилтън!!!! Пожелавам му само успехи и да спечели тази година 7-та титла.
3
9
 
20
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Този вид състезания трябва да се забранят, а да има само такива за минаване на най-голямо разстояние с 1л бензин. Всички сегашни моторни спортове служат да се тестват нови електроники и горивни с-ми, за да вдигат мощността. После гледаш мотор 1,6л-240к.с и един бюлук чупещи се части, гори 15лтр/100, все едно е от 1991г модел. Кел файда, че е бичкана с компютри?
2
4
 
8
 
! Отговори
каквото и да стане преди 3 години
Луис винаги излиза с максимална доза късмет от ситуацията
1
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и без кола ще ги побеждава!