"Трето полувреме": Редят мач между нашия кабинет и македонския

Обмислят се още и съвместни лагери на спортисти
25 яну 2022 15:43, Красимир Ангелов
11
"Трето полувреме": Редят мач между нашия кабинет и македонския
Снимка: ММС

Спортният министър Радостин Василев предложи да се организира приятелски мач между правителствата на България и Северна Македония. Това е станало по време на съвместното заседание на правителствата на двете страни, което се проведе в резиденция "Бояна".

Министърът на младежта и спорта и зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов бяха част от работната група в областите младеж, култура, наука и образование. От българска страна в нея участваха още министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на културата Атанас Атанасов и министърът на туризма Христо Проданов, съобщават от спортното министерство.

От северномакедонска страна се включиха първият заместник министър-председател и министър на политическата система и междуобщинските отношения Артан Груби, министърът на културата Бисера Костадинова-Стойчевска и министърът на образованието и науката Йетон Шакири.

По време на дискусиите министър Василев изтъкна, че за двете страни ще бъде важно да обменят своя опит по отношение на спортните училища, развитието на масовия спорт и спортната инфраструктура. Дискутирани бяха още съвместни подготвителни лагери на български и северномакедонски спортисти, които да подпомогнат олимпийската подготовка на състезателите, както и организирането на приятелски футболен мач между правителствата на двете страни.

Предложенията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев бяха приети радушно от участниците в работната група.

Спортният ни министър изтъкна, че съвместната работа е от изключително значение в името на общите цели. Той изрази съгласието си с позицията на министър-председателя Кирил Петков, че конструктивната работа ще измести езика на омразата и дискриминацията и че двете правителства ще работят заедно за запазване на добросъседството, за отворена икономика, свързана инфраструктура и общи инициативи в културата, образованието и спорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас. И всеки вика не са виновни децата то Бойко преди тях ги надроби. Ама добре че Бойко им надроби бюджета поне че и това нямаше да имаме. Назначения без конкурс всеки си мълчи и няма проблеми. В лига на нациите ще ни бият с по 5-6 гола разлика както са се надъхали и ние каквито сме льольовци в момента. Баси падението Радеффф прибери си отпадъците както всеки стопанин си чисти след кучето като го разхожда навън.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре мач или секс, вместо омраза и затваряне на граници.Трябва да приемем ,че това е пътя.Трябва двата народа да се запознаят и ще видят,че са един и същи хора от двете страни на границата.На сила любов не става.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министрите на славун се занимават само и изключително с глупости и интриги. Гроздан обяснява как нищо не може да стане в срок, този се кара с левскари, гимнастички и т.н, а на външните работи е без коментар. Тя просто не знае къде и как е попаднала, горката и каква й е функцията. Нормалните държави имат подготвени дипломати, които не се менят според властта, защото интересите на една държава не са нещо временно за 3-4 години и после следващият да покадрува.
5
0
 
10
 
! Отговори
дека са им маските преди 2 години
нали е пандемия
4
2
 
8
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Да викат баце за централен нападател че като ги знам кви некадърни *** са тия и топката няма да могат да оцелят.Дано не сложат на вратата кокорчо че голем срам ша берем.
3
2
 
8
 
! Отговори
това е преди 2 години
Падение
2
0
 
9
 
! Отговори
На друга планета? преди 2 години
Светът е настръхнал в очакване на война, която може да го затрие, нашите ще разцъкват с макетата? Другата седмица е ред на Скопие, нали всяка седмица вече си правят мухабет, а вече и мачлета. Да закарат министъра на Слави на техният стадион, където се игра финал на шампионската лига. Малко да се засрами от нашият соц стадион. Това ясно говори, че сме един народ. Управниците и от двете страни са нищоправци.
1
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Чернокосата госпожа да я сложат за рефер.