Шушулов не ще да му отчитат тока на 3 месеца

ДКЕВР е склонна да премахне тримесечното отчитане на електромерите, въведено от ЧЕЗ
26 авг 2008 12:00,
32
Шушулов не ще да му отчитат тока на 3 месеца
Шефът на ДКЕВР Константин Шушулов. Снимка: БГНЕС

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ е склонна да премахне тримесечното отчитане на електромерите, което засега е въведено само от чешкото дружество ЧЕЗ.

"Ще направим анализ в края на септември, когато вече е изтекъл първият тримесечен период на отчитане на ЧЕЗ, и тогава ще решим", каза шефът на регулатора Константин Шушулов.

Тримесечното отчитане беше въведено от началото на юни.

"Комисията не е далеч от мисълта да бъде прекратено тримесечното отчитане, желаем обаче това да стане аргументирано", каза председателят на ДКЕВР.

На въпрос дали за съкращенията на персонала в трите електроразпределителни дружества не е виновна ДКЕВР, която е орязала разходите им, Шушулов посочи, че и трите електроразпределителни дружества имат достатъчно голяма печалба, за да се развиват добре и да изпълняват инвестиционните си програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
№ 26 преди 15 години
На мен пък точно в този бранш ми е работата. С него си изкарвам хляба и затова считам, че разбирам. И точно затова се ядосвам, когато почнат да ме учат на занаят някои, които са всезнайковци. Иначе казано: има критици, но има и критикари! Да ви припомням ли 90-те години и атаките срещу АЕЦ довели до закриване на обща мощност от 1600 мегавата? При това най-евтината и досега! Но бай... знае всичко!
30
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
първият си успех демократичниоте колонизатори постгнаха с първото си енергийно "убийство'-довършването на павец чаира!от месечните заплати на хърватски голобради гейчета до мастити вашингтонски бушонаджии!бай ху трябва да се знае,зада се приеме вярното решение!
29
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
АЗ ПОПРИНЦИП НЕ СЪМ ЗАЯДЛИВ!ЗА СПОРАЗУМЕНИЯТА ОТ 90Г. ДО СЕГА В ТЯХ Е ЗАЛОЖЕН ПАТАЛОГИЧНИЯ СТРЕМЕЖ НА ЦИОНИСРКО-МАСОНСКИТЕ МЕНТОРИ ДА ЗАТРИЯТ НАШАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ/ТУК ТЕ УСПЯХА?И ВЪОБЩЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА НИКАТО ЕДИНЕН КОМПЛЕКС ОТ ПРОИЗВОДСТВО И РЕАЛИЗАЦИЯ!!
28
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
да, от доста неща разбирам - защо, проблем ли е? от енергетика - не особено; за енергетика и дума не съм казал. виж, за управлението на енергийните дружества и ресурси - това е друг въпрос. е, що си преебахме енергетиката, питам пак? и знам, че НЕК го разсипаха - нали тва повтарям вече 5 пъти в тази тема. нещо не разбрах какво те подразни....
27
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ГОВОРИ СЕ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ КАКВО СА ПОДПИСВАЛИ С МВФ И СВЕТОВНАТА БАНКА,НО ТИ НАЛИ СИ АНОНИМЕН НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ТЕБ!В ТЕЗИ НАЛОЖЕНИ НИ КРЕДИТИ И СПОРАЗУМЕНИЯ ВСИЧКО НИ Е НАЛОЖЕНО ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЗА НАПРЕД!А ИНАЧЕ ЧАЛГА ПРОСТОТИЯТА СЕ ЛЕЕ АНОНИМНО ПО ВСИЧКИ ТЕМИ!ПОЧЕТИ МАЛКО ПРЕДИ ДА КЪСКАШ БАСТУНА!ХАЙДЕ ЗА ДНЕС ТИ СТИГА !!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе, бай , *** ти от всичко разбираш, та и от енергетика! Или с други думи всичко свеждаш до ... да не те повтарям. Май си забравил, че НЕК го разби правителството на Сакскобургготски. И то въпреки предупрежденията на специалисти от бранша, че на една малка страна не са необходими много разпределителни дружества. А що се отнася до Шушулов, то неговото пословично "посръбване" е отдавна известна "обществена тайна". Какво може да се иска от такъв? Затова го и държат!
25
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
Б.Х. ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТАТ ВСИЧКИ НАЛОЖЕНИ НИ ОТ ЦИОНИСТКО-МАСОНСКАТА МАФИЯ СПОРАЗУМЕНИЯ С МВФ И СВЕТОВНАТА БАНКА,ЧРЕЗ РАЗНИ СТАБИЛИЗАЦИОННИ,РЕФИНАНСИРАЩИ",ОСИГУРЯВАЩИ&qu ot; ПРИОБЩАВАНЕТО НИ В ЕВРОПА ЗАЕМИ/НЕ ДАРОМ А ЗАЕМИ?,ЗАДА СЕ РАЗБЕРЕ ЗАГОВОРА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!КАТО НЕ СИ ГИ ЧЕЛ ПРОЧЕТИ ПОНЕ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ХАЙТОВ В КОЯТО СА СЪБРАНИ НЕГОВИТЕ СТАТИИ ОТ 89Г. ДО СМЪРТТА МУ И ПОСЛЕ ГОВОРИ ЗА НОВ КОМУНИЗИМ!ПУРВО СРАВНЯВАЙ,ПОСЛЕ АНАЛИЗИРАЙ БЕЗ ИДЕОЛОГИЯ СЪЩНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ПРОЦЕСИ И СЛЕД ТОВА МОЖЕ САМ ДА УЗРЕЕШ ЗА "КОМУНИЗЪМ"!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bax ti podlogata e toia sme6nik
23
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
съмняваш ме малко. "богатството на народа" - ми добре, ама кой ще го разпредели? "национализация" - ама вече видяхме кво става след национализацията - на народа се пада само "честта" да е работник и да чака светлото бъдеще и комунизма, докато "по-равните" лапат баницата. айде моля ти се, тоя филм сме го гледали. държавата трябва да наложи контрол върху ЧЕЗ или да ги изгони - факт е; ама ти тръгна да строиш наново комунизЪма....
22
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
ЧЕЗ е държавна, ама си е чешка - хайде да не се сравняваме с други, щото тук всичко е "по-така". то и тук ни остана НЕК, която все още е държавна. друго те питам - защо изобщо се развали и разпродаде целият енергопромишлен комплекс? тя държавата ни ако не искаше, нямаше да продава. както и да го въртим и сучем - без помощ отвътре държава не се бута така лесно. нашите "политици" са първопричина за целия хаос.
21
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
е как може чез да е държавна?всичко започна от мораториума на лукавия и затягането на примката около врата ни!всички споразумения със световната банка и мвф си бяха един диктат за ликвидиране на държавната собственост!дали министър на енергетиката преди 1989г. щеше да каже ,че загубите от 1/5 по преноса е нормално и някой щеше да го търпи?същото се опитват брутално да наложат и във водоснабдяването-все изпилнявайки ултиматумите на циониско-масонските кукловоди!за тази античовешка клоака един боливийски министър каза-толкова са алчни,че ако може биха искали да приватизират и валежите!без вода и светлина ,какъв живот?богатството трябва да се върне на народа!ням друг път-национализация!собственик-държавата и общините!пари винаги може да се намерят.и българско производство на различни видове тръби.държавата може да организира,стопанисва и развива за общо благо и ел.мрежата и водоснабдяването!какъв цинизъм само-водата в софия идва гравитачно а английските *** без да влагат и минималното за системата само изнасят печалбите зад граница и искат повишаване на цената!така.че 10 пътят е един,всичко друго е прах в очите и съзнателна заблуда!трябва да се знае,че бандитите от софийска вода баха изгонени от манила-където имаха 25г. договор/концесия/ за грабеж!така.че 10, пътят е едн!
20
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Преди приватизацията на ЕРП-тата си беше по-лошо. Не само, че не работеха, ами и се ширеше страхотно шуро-баджанаштина и корупция. Държавата да ги накара да работят само за нея - ... да,бе..., точно пък българина. Според мен приватизацията беше правилната стъпка.
19
0
 
0
 
! Отговори
vladi преди 15 години
Абе този Шушумигов кой го избира, че се чувства и бог и цар! Дали е вярно, че заплатите в тази мафиотска комисия били процент от определяните от тях цени на тока и водата ?!
18
0
 
0
 
! Отговори
отчаян преди 15 години
Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава.Така ще бъде докато енергетиката ни се управлява от недоразумения като П.Димитров и се "регулира" от Шушоловци.
17
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
прав си за всичко, само решението, което предлагаш, малко ми е съмнително. ако се национализират, кой и как ще ги стопанисва? нали всъщност проблемът почва от Бг страна? те ако са искали някой да се грижи за потребителите, щяха да подберат по-добър купувач, или изобщо да не продават. прав си за заговора, ама и нашите *** са част от него.
16
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ЧЕЗ СА ДЪРЖАВНА ФИРМА!ПРЕДИ ПОКУПКАТА НА ЧАСТ ОТ НАШЕТО ЕНЕРГО,ПРИ ДИСКУСИЯТА В ТЕХНИЯ ПАРЛАМЕНТ,МИНИСТЪРЪТ ИМ ЗАЯВЯВА В ПРАВ ТЕКСТ,ЧЕ ЕДНА ОТ ГЛАВНИТЕ ИМ ЦЕЛИ Е ДА ПОВИШАТ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ЧЕШКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ !ОТ ЯСНО ПО ЯСНО!ЧЕХИЯ СА ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В ЕВРОПА С НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ ОТ 1992Г. НАСАМ!В БЪЛГАРИЯ ИСКАТ 1/5 ЗАГУБИ ПО ПРЕНОСНАТА МРЕЖА!АКО ГО И ПОМИСЛЯТ ТОВА В ЧЕХИЯ ВЕДНАГА ЩЕ ИМ ХВРЪКНАТ КРАТУНИТЕ.В БЪЛГАРИЯ ЕЛ.ДРУЖЕСТВАТА СА СЕ СЪЮЗИЛИ СРЕЩУ НАРОДА НИ!УМИШЛЕНО ВОДЯТ СНАБДЯВАНЕТО С ЕЛ. ЕНЕРГИЯ КЪМ СРИВ,КАТО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ИЗВЪРШВАТ СЪКРАЩЕНИЯ НА СЦЕЦИАЛИСТИ!ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е ВСЕНАРОДНО ОБЕДИНЯВАНЕ СРЕЩУ ЕНЕРГИЙНИЯТ ГЕНОЦИД КЪМ КОЙТО ВОДЯТ СТРАНАТА!ДА СЕ ОПЪЛЧИМ НА ЦИОНИСТКО-МАСОНСКИЯТ ЗАГОВОР В ЕНЕРГЕТИКАТА И ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ОТНОВО ДРУЖЕСТВАТА И ПРЕКРАТИ УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА НИ!!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tova s 3-mesechnoto otchitane e takava glupost! Posle stva takava kasha, che niama nachin da razberesh nito kakvo tribva da platish, nito za koi period, nito kolko realno si izrazhodval... abe palna ludnitsa! Ama mai niakoi ima polza ot tsialata tazi rabota, shtoto taka po-lesno se nadpisvat smetki... pak i da se useti niakoi, mnogo vazhno! Shte mu se izviniat, che e stanala greshka i gotovo, shte si prihvanat zagubite ot drugite abonati! Sramota!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
Petko Gan4ev преди 15 години
Всяка ве4ер на крьгьл 4ас , 7 , 8 , 9 и 10 4аса са 5 минути вклю4вайте вси4ки Електри4ески консуматори вьв вас--- 8-10 киловата вси4ки вьв Софияи и региона всеки ден от днес до нова година и ефекта ште бьде в полза на гражданите!!! повярвайте ми това е едиствения на4ин за да ги принудим да се сьобразяват сьс хората!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
iglika преди 15 години
Категорично против тримесечно отчитане,страшно много сгрешени фактури и губене на време и пари за оправянето им .При платени междинни сметки и неправилно отчетени киловати става невероятен батак.
12
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
пожелавам ти успех в нелекото и неприятно начинание - право и задължание на всеки гражданин е да си отстоява правата, защото не ги ли търсим и отстояваме - ще ги загубим; но конкретно за ЧЕЗ някак ме налягат едни не толкова трезви и цивилизовани мисли.... добре де, държавата ги е допуснала, продала им е дял от енерго-дружествата, разрешила им е да правят бизнес.... ама в крайна сметка най-важнопто нещо в една държава са гражданите й. и щом тия ЧЕЗ очевидно и нагло ни лъжат и експлоатират (и ако някой ми каже, че имаме избор и не сме вързани за ЧЕЗ, нека провери процедурите по смяна на доставчик - вързани сме, на практика), та щом ни лъжат и не ни зачитат за нищо, не може ли да поразбием няколко десетки офиса, да попребием тоя-оня, и да си ходят в Чехия? България изнасяше електроенергия за половин Балкански полуостров, а сега? плащаме сметки за ток, все едно държим автосервизи в мазето - и търпим! защо търпим?