Сметки за ток - от време на време – на случаен принцип

ЧЕЗ призна за 200 основателни жалби срещу тримесечното отчитане на тока
18 юни 2008 12:57,
21
Сметки за ток - от време на време – на случаен принцип
Снимка: Булфото

Не всички абонати на ЧЕЗ България ще получават всеки месец фактурите, показващи сметките, които ще плащат, стана ясно на проведена днес пресконференция на компанията. От ръководството на ЧЕЗ обаче увериха, че при неполучени фактури няма да бъде прекъсвано електрозахранването.

Сметки за даден месец ще имат „една трета – една втора“ от абонатите, а следващия месец – останалите. Не стана ясно дали на третия месец (от цикъла на въведеното от 7 май тримесечно отчитане) фактури ще получат всички клиенти. Не бе уточнен и принципът, по който ще бъдат избирани абонатите с фактури.

От ЧЕЗ не отговориха на въпроса защо ще прилагат този неясен метод на изпращане на сметките, след като от ДКЕВР заявиха, че електроразпределтителни задължително трябва да изпращат всеки месец фактури на гражданите.

Досега във връзка с тримесечното отчитане в компанията са постъпили около 270 жалби, като след проверка е установено, че 200 от тях са основателни.

Общият брой на подадените жалби срещу сметките за ток от началото на годината са 900.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
vlka angelova преди 15 години
da se premahnat opredelenite taksi i da si plachtame realno izrashodvania tok
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"От днес ДКЕВР започва проверка на ЧЕЗ България относно начините за прилагане на тримесечното отчитане." Много познат ход на дядо Шушулов, отначало успокои топката, и после воле към потребителите, че при направената проверка всичко се оказало наред...
18
0
 
0
 
! Отговори
la преди 15 години
отивам днес в местния (Сливенски) клон на горепосочената фирма, да си платя тока, и ми заявяват, че съм трябвало да нося стара бележка. ти жалката фирма, не стига че 18% ми увеличават тока, не стига че спира толкова често, не стига че преди 5 месеца ми изгоря монитора, защото не става за никакъв х** тока им, ами и ще ме карат да обикалям и само неудобства ще ми създават!!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
xaxaax преди 15 години
patari mrasni vdignete cenite na turcite na tqh im iznasqte tok za bez pari a na nas ni go uvelichavate rednovno i ni nadpisvate smetki a nie trqq dap lashtame toka koito turcite harchat... gadjali mrasni opravete si skapanata firma i da si plashtame koi kolkoto e harchil tok a ne kolkoto sa mu napisali sas zatvoreni ochi
16
0
 
0
 
! Отговори
ДОНЮ ДОНЕВ преди 15 години
Аз работя и ми плащат добре. Който мързелува да му мисли.Без работа пари няма
15
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Донев, пък някои като иска да му работим ша треа ни плаща:) Иначе право при конкурента му:) ха-ха:)
14
0
 
0
 
! Отговори
ДОНЮ ДОНЕВ преди 15 години
Сметките са напълно реални и след като харчим ток ще трябва да си го плащаме. Който не иска да си спре електричестмото.
13
0
 
0
 
! Отговори
donev преди 15 години
Smetkite sa realni
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хей 7-ми, не е вярно че 2012 ще дойде Бог! Бог не е казал нито година нито месец за идването Си.Матей 24:36 "А за онзи ден и час никой не знае, нито ангелите небесни, тъкмо Отец ми сам."[Цариградски] Христос иска да вярват в Него и да вършат делата Му, а не само чрез дела да се оправдае човек - защото е невъзможно - както е писано, а чрез вяра и от вяра да се вършат дела показващи вярата - и не чрез вяра нито чрез дела се спасява човек а чрез Божията благодат - защото никой не заслужава спасение - а то се дава даром, на този който вярва в Христос и пази заповедите Му, защото това е любов към Бога - да пазите заповедите Ми а те никак не са тежки! 1 Йоаново 5:3 "защото това е любов към Бога: да пазим Неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки." Чети Библията, ... Авраам е праведен защото е повярвал в Бога и е вършил дела на вяра в Бога!!! Виж "Евреи" от Библията- предпоследната книга - прочети я! Четете Библията, за да знаете какво идва и Кой е Този, Който ще ви спаси от вечната смърт, не че Бог ще мъчи вечно онези който не са повярвали в Него и другите, а само ще умрат и няма вече да живеят - вечна е смъртта защото няма да има вече живот, а за всички ще има възкресение както е в Писанието, но за едни то ще е вечен живот, а за други вечна смърт - Бог не е тиранин и мъчител да мъчи. Бог казва: "не благоволя в смъртта на грешника"! Езекил 18:32 "Понеже Аз не благоволя в смъртта на онзи, който умира, казва Господ Йехова; затова се върнете и живейте."Да не си мислите че сатана няма да дойде преди Христос! Жестоко се лъжете, но сатана ще се преправи на светъл ангел и ще иска да наложи на всички да вярват че той е спасителя, а той не е Христос, Който дава вечен живот. 2 Коринтяни 11:14 И не е чудно, защото сам Сатана се преправя на светъл ангел; Даже няма да иска да се спазват Божиите заповеди - 10-те заедно с 2-рата и 4-тата - да не се идолопокланяме и за съботата че е Божия ден, не неделята - което е от сатана и не напразно неделята е поклонение на друг Бог- защото от английски "sunday" e слънчев ден или деня на слънцето - а служене на сатана като не се признава Божия авторитет - съботата!!! Не служете на човешки традиции, а на Бога: Деяния 5:29 "А Петър и апостолите отговориха: Подобава да се покоряваме на Бога, а не на човеците."
11
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Това е България, управлявана от Бизнеса:) на който НИКОЙ нищо не може да каже и който си прави каквото и когато поиска:) нали това искаха някои хора?:) Да командва бизнесът:) ето го- в ориенталски вариант:) Винги, когато с еприлага някоя световна практика, трябва да се отчита един много съществен факт, а именно-България е на Балканите! България е по-близо до Ориента, от колкото до капиталистическия свят! България е държавата на Бай ***! ДОРИ и бизнесът да идва от запад - той развива дейността си в България:)
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички цени са спекулативни.Ако се направят държавни цени всичко ше се легне на мястото.Няма едни да имат яхти и да бият хората а други да нямат за хляб зашото работят честно и имат съвест да не откраднат троха.Времето идва дори запада ще събори тази система.
9
0
 
0
 
! Отговори
Кънчо от Долно Уйно преди 15 години
Гласувайте за Бойко Борисовата сбирщина, той ще оправи сметките ви за ток! Гласувайте за Атака, Волен ще ви опази от грабителството на топлофикация. Гласувайте за НДСВ подлогата на БСП и Доган, за да ви доизпие кръвчицата!
8
0
 
0
 
! Отговори
kkk преди 15 години
плащам като ПОП. Шсеки месец, щото като дойде на три месеца тройно по-голяма сметка ще и се усмихнасамо и ще усетя, как след 10 дни ще ми се стъмни само на мен. (Може и други къщъчки наоколо да изгаснат). А реално след като си засичам ел.мера действително ми се получават сметките, дори и са по малки, за потреблението ми ?!?!?! Ако не дай си някой се е прикачил, ще трябва да си търси протези и за двете леви.....
7
0
 
0
 
! Отговори
?!@ преди 15 години
Прав е човекът по долу. 2012 е годината. До тогава ни чакат още малко жеги, наводнения, бури и урагани. Всеки вложил в некачествени стоки и услуги ще загуби. Масово ще има ВОЙНИ за храна, не за свобода. Ще заколиш комшията за двата му хляба. Ще пребиеш полицая дошъл да ти прочете правата. " И на всеки ще му се даде според делата, които е извършил".
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега ясно ли е на всички защо трябва да се въведе военнен режими Държавата да обяви за всички стоки държавни цени.По този начин се спира спекулата и корупцията.Така е било в САЩ 1931-1939 г.
5
0
 
0
 
! Отговори
snoop преди 15 години
А защо да си плащам тока всеки месец след като те го отчитат веднъж не 3 месеца. Не може ли и аз да си плащам тока за тези три месеца на куп след като те го отчетат? А не да плащам някакви си измислени суми който са по голями от потреблението съответно?!
4
0
 
0
 
! Отговори
Григор преди 15 години
Не се тревожете братя, ще става по зле- злото сега чак навлиза в света да върши хауса си, но ще настанат дни които ще бъдат като ада - смъртта,... но ще дойде Един Който ще съсипе делата на злото, защото е Начинателя на всичко и доброто е в и от Него.
3
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
къде го има това питам аз ..и знам че само тука в тая мафиотска държава го има..да плащаш за нещо без да си го получил
2
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
тея се уляха от всякъде........абе мафиоти управници мафиотски изпълнения думи нямам просто
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е пълно безобразие, аз си плащам тока по банков път само след като получа сметката. Няма сметка, няма плащане.

Спонсорирани публикации