Е.ОН и ЕВН "съкращават" служители срещу обезщетения

Засега двете дружества изчакват с въвеждането на тримесечното отчитане на тока
22 авг 2008 08:37,
18
Е.ОН и ЕВН "съкращават" служители срещу обезщетения
Снимка: БГНЕС

Между 150 - 170 служители на електроразпределителното дружество Е.ОН ще бъдат освободени, поради недостиг на средства за работни заплати, твърди БТА.

Анализът на компанията показал, че съществува потенциал за оптимизация на броя на служителите на цялата територия на Североизточна България.

Преди да премине към освобождаване на служители ръководството на компанията ще предприеме оценка на квалификацията и работата на всички свои служители в деветте регионални центъра.

На част от персонала ще бъде предложено да напуснат компанията срещу  обезщетение в размер на 4 до 16 брутни месечни заплати.

Оптимизиране на персонала предстои и в ЕВН.

Конкретният брой служители, които ще напуснат още не е ясен, но ще им бъдат изплатени предварително определен брой заплати и по този начин компанията разчита те да напуснат по свое желание.

"Намаляването на персонала няма да повлияе на качеството на обслужване, смятаме, че то може да бъде повишено дори и с по-малко на брой служители", заявиха от ЕВН.

От дружеството посочиха, че се надяват да подобрят качеството на услугата, макар и с по-бавни темпове от очакваните, заради по-ниския процент увеличение на цената на тока, който им бе предоставен от ДКЕВР.

Засега и Е.ОН и ЕВН изчакват с въвеждането на тримесечното отчитане на тока.

От ЧЕЗ отказват информация дали ще има съкращения на персонала на компанията.

Калкулации за ефекта от въвеждането на тримесечното отчитане ще бъдат направени едва след приключването на първия тримесечен период, тоест след 7 септември, посочват от дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Вито преди 14 години
Тока ни е много зле.На никой не му пука какво става с енергетиката ни.Нямам думи.Възмутен съм
16
2
 
0
 
! Отговори
готин преди 15 години
Елате в БМФ-нов модел съкращения. Всеки ден се привикват хора с предложения за "чудни примоции". Това е гавра. Потърсете к-н Донев
15
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мадридския мошеник трябва да бъде разстрелян - той довлече тези помярчета(деца на ком. номенклатури) - М. Велчев; онова другото варненското ла.но Н. Василев и пр. "големи икономисти", които направиха тези далавери : сделката за БТК- загуба от 1млрд.евро: сделката за дълга - и там е страшно; ....; сделката за трите ел. дружества. Само за 4 години държавата загуби милиарди, но не и гореспоменатите гадинки. Напротив , тъпия народ отново ги избра в парламента.
14
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След като "си дадохне *** под наем" т.е.с харизахме електроснабдителните предприятия на безценица на чужденците, какво да очакваме? Съкращения и вдигане цената на ел.енергията! Такава е вълчата порода на частниците монополисти. Нашите продажни политици се "нагушиха" и сега си "гледат кефа".
13
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
И да изказваме мнение и да не изказваме мнения-все тая!Керванът си върви,а кучетата си лаят.И както казва един психолог-целият шум ще е ден -два и толкова.Вие какво очаквате?!Да ни чият НАС,ОБИКНОВЕННИТЕ хора?!Ама моля ви,та ние сме само електорат,за който се сещат по време на избори.Колко от вас подкрепиха учителите,колко от вас подкрепиха медицинските сестри?!Сега се жалваме,че ще има съкращения!Ами ще има ,като синдикатите ни са такива ортаци с управляващите!Къде бяха и къде са ,ако трябва да си изразят категорично несъгласието си и да потърсят отговори за неизпълнени обещания?!А?Сега ще се "разшумят" ,за да оправдаят съществуването си и ...толкова.А ,че държавността я няма ...на кой му пука?!
12
2
 
0
 
! Отговори
Димитрова преди 15 години
Говорих преди малко с Никифоров и искрено се надявам този път двете федерации в КНСБ и колегите от Подкрепа и СЕБ да се обединят! Но без подкрепата на обществото и държавата, особено след думите на Министър Петър Димитров във Варна, че е ЗА съкращенията.....не очаквам кой знае колко да е силен успеха! Пак компромисите ще са много
11
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм с 9. Повече от сигурен съм, че Айсехел Руфи и П. Димитров разбират от енергетика толкова колкото бедуин от захранване на лаптоп. Айсехел Руфи е поставена там за да не скърши достлука и да се поддържат топлите връзки с ДПС. П. Димитров е един партиен функционер поставен там от Станишко, а от партиен функцишонер какво може да се очаква!?!?
10
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От КНСБ веднага предупредиха, че започват стачка. Ефективни и крайни ще са нашите действия, предизвикани от съкращенията в основни отрасли като електроразпределението и жп транспорта, каза зам. председателят на КНСБ Валентин Никифоров. Той уточни, че от синдиката замислят т.нар. японска стачка. При нея се прекратява работа ако безопасността на гражданите е застрашена. "Случаят със съкращаването на работници от електроразпределителните дружества е точно такъв и ние не случайно предупреждаваме за реалната опасност България да остане на тъмно, защото няма да има кой да се грижи за електропреносната мрежа", обясни Никифоров.(По Дарик радио и БГНЕС)
9
2
 
0
 
! Отговори
Димитрова преди 15 години
Чета коментарите и за пореден път се питам - Но кого от българския народ му пука какво става в енергетиката? Една Русия гради политиката си на база енергетика и енергиен пазар, а ние разсипваме всичко! Пука ни само ако сметката е висока или ако няма ток. Ама къде е причината? Дали само в дружествата купили енергопреноса и разпределението? А държавата!? Доколкото знам представител на българския дял в ЧЕЗ и очакван защитник на нашите интереси е първата съпруга на Доган - журналистката Айсехел Руфи :)) Не знам колко министър П.Димитров разбира от енергетика / за разлика от Овчаров, с негативите ми към него/ , но съм убедена че Руфи пък хабер си няма!!!! Явно специалистите ни в тази област са държани умишлено встрани! Изгубихме златната кокошка на България - пари които пълнеха хазната! Казвам често че гладен енергетик няма ! Такава ни е професията! А гражданите нека най- после научат правата си на потребители ! И да ги изискват! Тогава цвета на носа на Шушулов няма да е от значение!
8
2
 
0
 
! Отговори
znaesht преди 15 години
Разбиването на НЕК на 7 (ако не ме лъже паметта) района с последвалото им приватизиране на тези дружества (ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН) е една такава афера, която трудно може да се опише. На алка страна, като РБ й стига едно, максимум две токопреносни и токоразпределителни дружества. Но... Тъй като се занимавам с качеството на електроенергията знам прекрасно какъв *** ни доставят по мрежата. При това изобщо никой не го интересува за общоприложимите в случая Европейски стандарти (задължителни и за нас!!!); например EN 50160. Да не говорим за Комисиятя за енергийно регулиране, чиято роля в цялата тази каша се е свела до издаване на едни правила за качеството през 2004 г (ако не се лъжа, или 2003 - не помня точно). Останалото е само да се съгласяват чинно всеки път, когато от горепосочените дружества поискат поредното повишаване на цените.Колкото до "великия" Шушулов само му вижте носа (цвета) и ще ви стане ясно защо го държат там...
7
2
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
ами да ви кажа щата си е раздут!кой позволява на енерго дружествата да сио разиграват коня и да правят,както и какво си искат?ВиК също соцмодела си е ялов верно!смотани и стари порядки и технологи!една тръба се скапва на 10 година,да не говорим за азбеста и оловото в тях!Енергото опъна ли ми жици и кабели навсякаде де що може да им е по лесно!те генерират аварии,слагат скапани електромери отчитат престъпно и кой поема разходите потребители те естествено!позволява им се да си разиграват коня това е!дебилните социалисти са виновни те пробутват целят майтап в страната,като нещо яко и модерно!пълна отврат това е.
6
2
 
0
 
! Отговори
електрика преди 15 години
В момента ЧЕЗ настъпиха котето по опашката, защото, без да искат спряха тока за три часа на недоразумението П. Димитров. Едва сега той разбрал на какви унижения били подложени гражданите. Пълна порнография. Представям си какво щеше да стане ако му бяха съсипали я хладилника, я компютъра или телевизора. Или евентуално беше се наредил на опашка, за да си плати за пускането на тока.
5
2
 
0
 
! Отговори
oops преди 15 години
Този дето казва ,че е нормално за БТК само да му кажа ,че отдавна има процес на всеки 6 месеца съкращения и нови РЕОРГАНИЗАЦИИ!!?!?лошото е че неивестират нищо същото катко ив енергетиката и в водните съоръжения -само съкращения без реални промени !!!
4
2
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 15 години
В доброволното напускане на служителите в БТК може да има някаква логика, защото съобщенията започнаха да се цифровизират и донякъде е логично това, че издръжката на толкова голям персонал не е оправдана. В енергетиката съкращенията при монополистите Е.ОН, ЕВН и ЧЕЗ ще доведат до още повече проблеми в качеството на обслужване, защото тези дружества не са вложили и не влагат нищо, като инвестиция в електропреносната и електроразпределителна мрежа. Те наистина само прибират малкото парички на бедния българин, без да му предложат някакво качество за услугата. Все повече, ще се засилват претенциите от тези монополни дружества към държавата, че ще трябва да се повишава цената на тока. Съответно и недоволствата на българите.ДКВЕР ръководена от вечния и несменяем най-велик енергетик на планетата Шушулов, непрекъснато ще удовлетворява исканията им. След няколко години цялата електропреносна и разпределителна мрежа ще бъде съсипана и никой няма да поиска да я купи и да инвестира.
3
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tezi EO.n sa nai golemite pedali na sveta. nadiavam se da falirat skoro. pristigna mi smetka za tok za dekemvri 2006. prosto absolutni ***
2
2
 
0
 
! Отговори
Лош преди 15 години
Тези пишман дружества, дето са дошли само да плюскат нашите пари, не разбраха ли, че трябва да имат персонал да отчита потреблението на ток всеки месец
1
2
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 15 години
Същата процедура стартира от 1 септември и в БТК. "Доброволно" ще напуснат до края на годината 1600 работещи в компанията, като целта на новото ръководство е до 2011 година те да са общо 5000. Това са 50% от работещите в БТК. Всички служители са задължени да подпишат декларации, че няма да контактуват с медии. Така действията на собствениците остават в сянка.