Проектите за къщите в Хитрино - готови до февруари

Камарата на строителите строи 11 къщи безвъзмездно
6
Проектите за къщите в Хитрино -  готови до февруари
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Започва работа по проектиране на къщите, които ще бъдат изградени безвъзмездно от Камарата на строителите в Хитрино. Това стана ясно от днешната среща между представители на Камарата и кметът на общината Нуридин Исмаил.

Още по темата

Сред 11 имота са тези на семействата, в които има жертви от железопътния инцидент, станал в Хитрино на 10 декември миналата година.

В началото на февруари трябва да има готови технически проекти, които да се обсъдят със собствениците на разрушените имоти. Предвижда се сградите да покриват площта на съборените къщи.

Три двойки от къщите ще бъдат изградени на калкан, а останалите ще са самостоятелни, стана ясно от предварителното обсъждане.

Единадесет къщи са минимумът, надяваме се да успеем да построим повече, каза председателят на Камарата на строителите инж. Николай Станков, цитиран от БТА.

От Община Хитрино обявиха, че ще се погрижат за рехабилитацията на инфраструктурата пред имотите, като ще ремонтират тротоари, асфалт и тръби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Четящ преди 7 години
26 са пострадалите къщи, хайде за удобство да кажем 30. От тях 11 ще строят безвъзмездно "камарата", 1-ГЕРБ,1-БСП,2-ДПС(това декларираха). Ха сега смятайте колко пари ще се... усвоят от определените 10милиона от правителството и 2 милиона от дарения на хората? Ако предположим, че за една къща ще отиват по 150х. лв. са нужни 2,5милиона, нека и остсналите разрушения да струват толкова, а разликата от7милиона...къде ще отиде?
2
0
 
20
 
! Отговори
Н преди 7 години
Започвам да си мисля, че държавата трябва да е доста виновна и гузна за тези хора, за да се отреагира така бързо, адекватно, щедро. Доста инциденти със смърт сме имали в България, но такава помощ никога не е оказвана. Уж машинистите виновни, но не съвсем. Нещо се крие от обществото, има нещо гнило.....
1
1
 
13
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
силно ми напомня на архитект Соколовски от "опасен чар"... виц:Американеца краде сантиметър настилка, японеца два, Германеца три. Батко краде цялата магистрала...