Работник полетя от 8-я етаж, по чудо оцеля

Мъжът е санирал блок, в болница е със счупени ръце и крака
14
Работник полетя от 8-я етаж, по чудо оцеля
Снимка: Булфото, архив

Работник на ловешка фирма, подизпълнител при санирането на жилищен блок в Стара Загора, падна днес около обяд от осмия етаж и оцеля по чудо. Мъжът, който е на 47 години, е настанен в интензивната клиника на Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович".

"Пациентът е със счупени ръце и крака, но няма опасност за живота му", съобщи за "24 часа" зам.-директорът на лечебната част на болницата д-р Живко Желязков. Още когато го докарали с линейка, той бил в съзнание и контактен.

Работникът извадил щур късмет, тъй като при падането се ударил на няколко пъти в скелето и това омекотило удара на тялото му в земята.

Инцидентът станал на улица "Анастасия Тошева" 2 в Стара Загора. Работата на обекта е спряна, трудови инспектори са на мястото, за да изяснят причините за трудовата злополука.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Хората питат къде били инспекторите. То по-добре си задайте въпроса дали в речника на собствениците на строителни фирми в България съществува думата инспектор. Поне едно е сигурно ако думата не съществува то думата подкуп независимо от подредбата е първата в речника на въпросните... А и на повечето инспектори. Добре че човека е извадил късмет и е жив и дано се оправи бързо.
11
0
 
3
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Работника да съди фирмата, за дето не му е предоставила обезопасително въже! Не може да се пестят 100 лв за сметка на човешки живот! ПРЕСТЪПНИЦИ!
10
0
 
2
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
Определението ,,Фирма Подизпълнител'' за обект който усвоява държавни средства,или субсидии,ми звучи някак си странно.Ами тогава кой е изпълнителят ? Тези вехти схеми за кражба на държавни субсидии са толкова скъсани,че трябва да се засенчват от полиция,и прокоратура,иначе дирниците им ще лъщят от 100км.
9
0
 
1
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Като гледам как се работи в Англия и как в България се чудя да се смея ли да плача лиТолкова сме далеко от истината
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безопасната работа е последната грижа и на работниците, и на работодатели .Комунизма направи хората мързеливци, пияници и нехайни.
7
5
 
5
 
! Отговори
доктор преди 6 години
Щом е оцелял 100% е бил пиян, защото по време на падане тялото ако е под действие на алкохол то се отпуска и удара със земята с отпуснато тяло се поема с значително по малки щети! Ако е бил трезвен адреналина му щеше да се качи на макс, а самото тяло щеше да се стегне, и удара със земята щеше да е фатален! Миналата година имаше един случай със пиян руснак който пада от 16 етаж и оцелява само с няколко фрактури!
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работят без договори, безопасност на труда- нула, работодателят обикновено не плаща осигуровките които се полагат, защото българският "бизнес" трябва да печели с цената на всичко.
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязал съ,че инспектиращи в която и да е област се появяват само когато нещата се сгговнясат тотарно! През другото време кво правят?
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде са инспекторите,когато шведите работиха 8 месеца без колани,без парапети,без каски,без работно облекло и обувки ?
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"трудови инспектори са на мястото, за да изяснят причините за трудовата злополука"да се чете"трудови инспектори са на мястото, държат кочан с актове и питат собственика: какво ще правим сега?"Причините не е необходимо да се изясняват, те са ясни за всички освен за "инспекторите" Работа на височина се извършва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с предпазен колан. Работникът не е имал предпазен колан, затова е паднал от скелето. Толкова е просто.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблема е в скелет 100%
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е бил пиян и Господ го пази!