Празници по време на пандемия: Затягат контрола на Цветница и Великден

Постове на полицията вече има край ромските махали
11 апр 2020 07:30, Петя Славова
32
Празници по време на пандемия: Затягат контрола на Цветница и Великден
Снимка: БГНЕС

Полицията затяга контрола за Цветница и Великден. Постове на жандармерията вече се разполагат по входовете и изходите на ромските махали. От снощи се провежда мащабна акция на полицията на територията на София. Тя е с цел осъществяване на контрол за спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса.

От 21:00 часа в петък се разполагат повече полицейски екипи в кварталите "Христо Ботев", "Факултета" и "Орландовци". Изграждат се около 60 нови контролно-пропускателни пункта. Те следят потока от хора, съобщава Нова тв.

Освен това ще има засилено полицейско присъствие около църквите и храмовете в цялата страна. Целта на МВР е да ограничи струпването на хора по време на великденските празници.

Още по темата

"В момента всички областни директори правят срещи с митрополитите, за да уточнят къде ще са литургиите. Ще сме там, където има нужда от нас. Спрени са ни почивките, отпуските, ще има присъствие във всички православни храмове, които са около 4000", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Да не допускаме струпване. Може да се стигне и до конфликтни ситуации, но все пак всички да запазят търпение. Ангажираме целия ресурс", заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Мерките включват и непрекъснат контрол на междуградските контролно-пропускателни пунктове, както и проверките на хора, които са под карантина. Към момента те са около 24 000. Образувани са близо 640 досъдебни производства за неспазване на мерките.

"Да има движение, само когато трябва да се посети възрастен. Няма да намалява работата по КПП-тата, както и Пътна полиция няма да намалява работа", заяви директорът на ГДНП Христо Терзийски.

"Не сме подценявали контрола за карантина. Около 24 000 се контролират. Впечатленията са положителни", заяви Иванов.

От полицията са отчели спад на телефонните измами, както и на кражбите от началото на извънредното положение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седя си Аз на терасата и гледам как народа движи насам натам и седи по пейките навън!Дойдоха Полицай и ги накараха да си тръгнат а като си тръгнаха Полицайте от другата страна на улицата излязоха други.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдееее, загубиха следващите избори! Отече им йелектората на ГЕРБ! Край, няма да гласуват за тях повече!
20
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Е малко въображение вложи как да го напишеш де. Caпyн, например. Сега, жокери няма да даваме повече.
19
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Caпyн ли? Хаха
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са пробите,трябва поне 3000 или 5000 проби на ден.Какви са тия 300 проби?С това темпо 4-5 години ще ни трябва извънредно положение.Ние не знаем докъде сме стигнали с толкова малко проби.Това е мотаене на властите.Седят и се озъртат като прасета в тръстика!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За НаплашенитеЧаст 3Защо възрастните хора и младите с хронични заболявания са във висока опастност?Защото имат ослабен имунитет кайто не може да се справи с бойците на Вируса които го превъзхождат по численост!Затова те трябва да спазват карантина!ПССпазвате правилата на здравното ни министерство!Не пипайте лицето си когато сте навън, носете маски и очила и мийте ръцете си със сaпун - при това правилно.
16
2
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
крайно време е да се пречупи гръбнака на ромската престъпност
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За НаплашенитеЧаст 2Защо млади и здрави леари загиват от Вируса?Когато се срещнат Имунитета на лекаря и Вируса започва битка.Имуитета на младият лекар скоро започва да побеждава Вируса, но лекарят продължава да работи в зараена среда и Вируса получава подкрепление от събратята си, и постепено взема връх над Имунитета.Но лекарят продължава самоотвержено да работи.Скоро омаломощения Имунитет на лекаря е разбит от обединените сили на Вируса!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какъв е смисъла от тази религия ако щом този в който вярваш не ти помага по никакъв начин :)))) малко нещо се губи идеята на цялата работа :)) когато спрете да вярвате в литературни герои и си хванете живота в ръце тогава ще се оправите.
13
4
 
2
 
! Отговори
ЧумоПроказа Китай преди 4 години
*** от Китай сме Атеисти - победихме още един Враг - Християнската Религия!!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За "Наплашените"Част 1Простичко и достъпно.Срещнали се вашия Имунтет и Вируса!И започнали битка!100 боеца има Имунитета ви, 100 боеца има и Вируса.Но вие не пушите, пийвате си умерено, не прекалявате с вкусната храна и всяка сутрин си вземате Мултивитаминчето.След около 3-4 дни хрема, сополи и зачервено гърло, Вирусът е победен!Но, Имунитета ви има нужда да се въстанови от биткатаПиете Зелен чай с мед и лимонче, хапвате си пилешко бульонче и си почивате 3-4 дни с придобит имунитет
11
18
 
6
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Колкото по-строги мерки,тошкова повече спасени хора!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 300 проби 24 нови.Колко са 300 проби?Нищо не правят само си седим вкъщи!Много слабо търсене.Пробите трябва да са поне 3000 на ден поне!
9
2
 
3
 
! Отговори
6 преди 4 години
До Анонимен Браво бе ***. От такива чугунени глави като твойта сме на това дередже. Да вземат и да ви затворят некъде да си живеете весело.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как само 24000 са под карантина? Нали оня ден писахте, че са 70000, а би трябвало да са над 200000 - над 200000 дошли от чужбина за последните две седмици плюс лицата, с които са контактактували, примерно цялата махала.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре танковете да дойдат!
6
2
 
1
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 4 години
Кога е Великден, ние само за Пасха знаем, щото най-продаваната книга в Китай е Вавилонският Талмуд?!
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека затегнат мерките по максимум. Който го хванат 5 хиляди + затвор, ако тръгне да бяга да им разрешат ползване на оръжие. Само така се действа и това е. Ако на някой не му харесва, през границата и да се маха!
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сериозно са се заели с нас използвайки "вируса" като повод за достигането на нечии цели!Май в крайна сметка богатите държави ще станат по-богати, а бедните по-бедни!А, ние направо ще го "отнесем".
3
3
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Овчарските кучета "пазят" стадото да не излиза от кошарата. Овчарят щял да дава курбан. Овцете блеят доволно.