Новите шофьорски курсове с рестарт от 11 май

Те бяха преустановени в средата на март заради епидемията
5 май 2020 16:26, Ния Христова
2
Новите шофьорски курсове с рестарт от 11 май
Снимка: БГНЕС
От 4 май е възстановен достъпът от учебните автошколи до информационните системи на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". От 8 май, петък, ще започне и записването на нови курсисти, а от 11 май ще се даде началото на нов обучителен курс. Това обяви Малинка Бондаренко, зам.-председател на Съюза на българските автомобилисти, цитирана от БНР.
 
В средата на март шофьорските курсове бяха преустановени заради обявяването на извънредното положение. Почти два месеца и изпити по кормуване от ИА "Автомобилна администрация" не се провеждаха.
 
Бондаренко изтъкна това, че браншът пострада. С бъдещите шофьори можеше да продължат дистанционно теоретични занимания, както при други обучения, но и те бяха спрени. Според нея дори с предпазните мерки практическите часове можеше да продължат, тъй като таксиметровите служби например не спряха дейността си.
 
"Курсистите трябва да се научат да управляват автомобила, да спазват правилата за движение и да разсъждава, когато шофира, но броят часове не са гаранция, че водачът във всяка бъдеща ситуация ще реагира отговорно и адекватно", коментира още зам.-председателят на СБА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
До ДокторНе са малко хората, които искат просто да могат да се придвижват от т.А до т.Б без да са зависими от обществени услуги. Не слагай всички под общ знаменател!
1
1
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
И за какво е това бързане ? Искате веднага да върнете такива като наркомана-убиец на пътя ли ? Искате да убиете Милен Цветков втори път ли ?