Опрощават наеми на затворени обекти в Слънчев бряг

Задължителните PCR тестове за украински туристи у нас са отменени
Обновена: 31 юли 2020 11:46 | 31 юли 2020 08:24, Петя Славова
1
Опрощават наеми на затворени обекти в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Задължителните PCR тестове за украински туристи у нас са отменени от днес, а два хотел на по Черноморието ще бъдат обособени за карантинирани туристи.

Това съобщи новият министър на туризма Марияна Николова. До решенията се стигна след срещата ѝ с туристическия бранш в Слънчев бряг, предаде БГНЕС.

До отмяна на заповедта за тестове за украинците се стигна след настояване на родните туроператори и директна заплаха от тяхна страна, че противен случай излизат на протест.

"Ако тя не се снеме ние нямаме друг избор, затваряме офисите и утре излизаме на главния път за Варна и го затваряме с протестни действия. Не може това подигравателно отношение към целия бранш и бизнес", смяна туроператорът Иван Кирязов.

По настояване на министър Николова от здравното министерство още днес реагираха по казуса.

"Изискването за 72 часова проба на отрицателен PCR тест на няма да важи за украинските туристи", каза Николова в Слънчев бряг.

Друга мярка за оставащия месец до края на активния летен сезон е обособяването на два хотела за чужди граждани, оказали се контактни на болен и изискващи карантина у нас. Един от по-големите хотели в Слънчев бряг и един на Златни пясъци ще бъдат обособени като карантинни. Единият е с капацитет от 120 стаи – „Златен рог”, а другият е „Дел Мар“ с около 30 стаи.

"Към настоящия момент моята позиция е, че това трябва да е осигурено за сметка на държавата, защото вие си представете, ако ние имаме чужди туристи и те са дошли при тези условия, какво ще бъде объркването за тях ако има такъв случай, така аз не мисля, че ние ще имаме много голям брой заболели, така че водя преговори и разговори в момента по отношение на финансовото осигуряване на тези лица", опита да обясни Николова.

Сред спешните мерки за спасяване на бранша е намаляване на наемите с 50% на всички обекти, стопанисващи се на територията на "Слънчев бряг" АД, а наемите на обектите, които не са успели изобщо да отворят заради пандемията, ще бъдат напълно опростени.

За министерството на туризма вече е на дневен ред организацията по предстоящия зимен туристически сезон.


1
Още от Страната
Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам с молитви и дистанция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 1 седмица
Ами тая *** ..... най-много да предизвика да карантинират България заради някакви въшкави укри.