Румънци и българи спасили сезона в двореца "Балчик"

Броят на туристите е спаднал с 50%
18 сеп 2020 21:00, Нели Христова
10
Румънци и българи спасили сезона в двореца "Балчик"
Снимка: БГНЕС

100 000 туристи, което е спад с 50% в сравнение с миналата година, са посетитили бившата любима резиденция на румънската кралица Мария – културния център „Двореца”-Балчик. „Наполовина по-малко са и приходите“ - каза директорът Жени Михайлова.

Според нея, сезонът е имал два етапа. Единият е от 1 януари до края на месец юли, а другият е до 31 август. Интересното е това, че броят на туристите за първия период от няколко месеца е почти равен на посетителите през август и то по-скоро в дните от 15 до 31 август.”Този своеобразен пик на туристически посещения и то от много румънци и българи беше реалното спасение на този сезон” - обясни Михайлова.

От туристите, посетили архитектурно-парковия комплекс, най-много са румънците – 38 000. Българите са 34 000, следвани от туристи от Полша – 2200, Германия, Русия и др.

Успешен културно–творчески сезон отчитат още от „Двореца“. Около 50 са събитията, проведени в архитектурно-парковия комплекс..

Ззаради пандемията от коронавирус отпаднаха международни фестивали - от традиционни 6 фестивала се осъществиха три.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
НЕ можа да се плати само едното! Поспорих си с пъдарите и си платих като поп. Градината може да се хареса само на земеделски производители, гледащи единствено домати, краставици и марули!
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те тия по долу са си така по принцип, за съжаление са горките. Иначе градината е супер красива и заведенията пред входа са доста приятни. Това с двете каси не е лъжа, аз лично след като ходих, не бих плащал да влизам в двореца ами само в градината. Двореца си е една къща с минаре. Но из градината като се разхождаш и е като в Игра на тронове
8
5
 
5
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
Много е красива градината, не разбирам какво очакват недоволните, Аватар?
7
0
 
1
 
! Отговори
мхм преди 1 месец
румънци казват, че резуденцията е построена за румънци, а после сме я били превзели
6
4
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Преди две седмици бях там - не бих повторил. От главният път се отбивате по път широк 2м. с много завои и дупки, няма разминаване. Паркирате на черен паркинг и се нареждате на две!!!!! каси!!!!! За двореца джамия и за градината. Не може да платите и видите само едното. Платихме и шок!!!! Обикновена цветна градина и малка джамийка. Единстевнно кактусите са интересни.
5
4
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Пълна трагедия! Искахме да влезем, но трябваше да минем през две каси разделени през 5 метра, на първата платихме 12 лв, а
на втората ни поискаха 19 лв, двама възрастни и едно дете. Вие се подигравате, кви две каси, кви 32 лева! Между двете каси размислихме и се върнахме обратно! Вие сте толкова зле, че дори и парите не можете да ни вземете тънкажно!
4
1
 
5
 
! Отговори
Бож. преди 1 месец
Добруджа не е ваша земя влахчета- в нея сте само насилници и окупатори,забравете я завинаги!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Дворецът" е бедна селска къщичка - с изключение на банята - в сравнение с къщите на
индустриалци, банкери и генерали в столицата. Построен е през 1924 г., отопление на дърва, а по това време в София вече е имало парно в някои от гореспоменатите имоти.
Личи си, че Мария е била почти изгонена, нищо че е английска принцеса, внучка на кралица Виктория. Разочаровение.
2
9
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Обаче едни софиянци положиха огромни усилия да провалят, не само сезона, ами и цялата икономика. Един плешив генерал, един чичко с проскубани мустаци, един Бабек, който го местят ту в едно министерство, ту в друго, баш шефа на всичките тия и още хиляди знайни и незнайни ***
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом казваш...