През лятото пускат обхода от "Тракия" до Слънчев бряг

Това заяви премиерът, който посети на място строежа на трасето
20 фев 2021 15:58,
63
През лятото пускат обхода от "Тракия" до Слънчев бряг
Снимка: GIS

Работи се изключително активно по строителството на северния обход на Бургас, за да има транзитен път от магистрала "Тракия" за Слънчев бряг и още през лятото да се пусне едното платно за движение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети на място строежа на трасето. Премиерът изтъкна, че с изграждането на участъка ще се изнесе целия транзитен трафик, ще се избегнат задръстванията в Бургас и по този начин ще се намали и замърсяването на въздуха.

Министър-председателят подчерта и важността на изграждащото се трасе по отношение и на туризма. "Въпреки, че имаше много отчуждителни процедури, обжалвания и екологични изисквания, хората ще видят колко удобно ще се пътува и всичко това ще бъде в тяхна полза", отбеляза премиерът Борисов.
 
Северният обходен път на Бургас е с дължина 4,7 км ще изнесе транзитния трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала "Тракия" извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.
 
Пътят ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-59,и едновременно,най-младия комунист,на 18години ,прегръща комунизма,а сега се прави на "антикомунист".
52
10
 
7
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Направо газ пикаят *** - Борисов вече е в учебниците като "Стрителят на България" ! За дребните комунистически плъхове - в учебниците нищо няма да пише , но в народната памет ще останат с некадърно управление , кржби, фалити и безмерна жажда за власт , за да продължат да крадат !!!
51
0
 
5
 
! Отговори
До 1-n преди 3 години
Само да попитам, от чисто любопитство, ти от къде си точно? Щото като гледам трафика преди и след почивни дни софиянци обичате да си ходите по родните места. Дори да е само за уикенда.
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама кое лято!? Щото и на боко ментора е давал пусков срок за магистрала Хемус, ама още не е готова хахахаа. От Дискавъри Чанъл питат вече...
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя до кога ще обикаля като глуа куч..ка за наша сметка, много е нахален.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... Работи се изключително активно по строителството...А така трябва да се работи и за каруцарския български в статията!
47
1
 
1
 
! Отговори
1-n преди 3 години
До До 42овчи, аз софийскио кестен като си чупим колата под прозорците ти те окдавявам, теб и всички останали граждани на Бургас.Капиш
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една екскурзийка за общественасметка и добри рекламни снимки забъдещите избори.
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо, инспектора ви обещава. Всеки знае какво може да очаква от една тиква.
44
7
 
14
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
През лятото пускат обхода от "Тракия" до Слънчев брягА през есента отваряме първия ремонт на участъка, два месеца безаварийно ако изкара ще бъде строително чудо за герберските стандарти!
43
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПУСКАТ ГО НО НЯМА ДА ГО ПУСКА БОРИСОВ А СЛЕДВАЩИЯ ПРЕМИЕР
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С ограничение до 90км/ч, за да изкара до ремонта за началото на зимата.
41
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 12 000 000 BGN за километър път, който почти сигурно ще се напука или станe на вълни до 2-3 години... Това са серизни пари, добре усвояват гербавите фирми.
40
12
 
12
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Как за кои по напред? За софиянци естествено сакън вземат им се счупят колите ако минат още десетина километра през Бургас да стигнат до Сл. Бряг. Туко виж, ако попаднат в задръстване на кръговото вземе избяга морето.
39
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да правиш нов път вземи разшири летището, че както е тръгнало скоро ще има масова евакуация от страната в посока чужбина. Когато трябваше да се строи тоя път не се направи, сега когато туристи я има я няма вече тогава се сетихте. Ревете няма места в болниците за болните, ми вкарайте ги тия пари в нова болница, а не в излишни пътища.
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
57 милиона за няма 5 км. в полето си е направо без пари.За кого по напред?Варналии знаят най добре.
37
4
 
10
 
! Отговори
ответен удар преди 3 години
Това е то - - - Лъвов мост forever !
36
0
 
12
 
! Отговори
гръцки митничари преди 3 години
Тоя обходен път трябва още от Ямбол да поеме нагоооре - чак до Добрич.........
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмчъкистанецПо добре платена, но магистрала, а не като вашите разкаляни ниви дето ни карахте да караме досега!
34
6
 
12
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
По начина по който работи Премиера, мога да работя 100 години без празниците!